Câți profesori și educatori din Capitală s-au vaccinat împotriva Covid-19

53% din cadrele didactice din Capitală și 55% din educatorii din grădinițe s-au vaccinat împotriva Covid-19. Despre aceasta anunță pe o rețea de socializare edilul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, pe parcursul zilei de ieri, peste 300 de cadre didactice s-au vaccinat, iar astăzi peste 200.

„Ne-am dori ca numărul acestora să crească ținând cont că, în curând, începe un nou an școlar. În acest sens, Primăria a demarat și o campanie de informare pentru angajații în domeniul educațional.

Până în prezent s-au vaccinat împotriva COVID-19, 53% din cadrele didactice din Capitală și 55% din educatorii din grădinițe.

Specialiștii spun că în municipiu avem o rată de vaccinare de circa 25 de procente. În Capitală toate punctele, cât și Centrul municipal de vaccinare activează în fiecare zi. Oricine poate veni pentru a se imuniza fără o programare prealabilă.

Disponibile sunt vaccinurile AstraZeneca, Sinopharm și Johnson & Johnson.

Maratonul de vaccinare pentru efectuarea rapelului cu serul Sputnik V, care a avut loc sâmbătă la Palatul Republicii, a fost organizat și desfășurat bine, în cadrul acestuia au fost imunizate cca 3.900 de persoane.

Le adresez mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea Maratonului.

Ne dorim creșterea ratei de vaccinare pentru ca orașul Chișinău să devină zonă cu risc scăzut de COVID, iar cetățenii să fie în siguranță.  

Am solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate să extindă capacitatea Centrului municipal de vaccinare anti-COVID-19, acolo unde există spații suficiente, să fie dublat numărul punctelor de imunizare.

De asemenea, analizăm posibilitatea amplasării autobuzului-punct de vaccinare în zilele de weekend la Piața Centrală, dar și în alte zone”, a anunțat Ion Ceban.

Recomandările poliţiei pentru persoanele care aleg să-şi petreacă timpul în apropierea bazinelor acvatice, iazuri sau lacuri
Articolul anterior
Șocant. Două tinere din Bălți s-au aruncat în gol de la etajul 13
Articolul următor
Alte articole interesante