Câţi utilizatori de Facebook sunt în Republica Moldova. Numărul lor a crescut spectaculos

Peste 70% din moldoveni au acces la internet, iar Facebook este cea mai populară reţea de socializare din Moldova. Pe această platformă au conturi în jur de 900 de mii de concetățeni, arată datele raportului Gramatic Social Media.

separator

Doar în ultimul an pe această platformă s-au înregistrat peste 150 de mii de persoane. Pe locul al doilea în clasament se află Odnoklassniki cu peste 885 de mii de moldoveni înregistrați.

Completează topul reţeaua socială Instagram. Pe această platformă şi-au creat conturi persoane aproximativ cinci sute de mii de moldoveni.

Datele raportului mai arată că o treime din cei care folosesc Facebook au între 25 şi 34 de ani, iar mai mult de jumătate dintre utilizatori sunt femei.

Peste cinci sute de mii de persoane locuiesc în Chișinău, de 12 ori mai multe decât în Bălți. Pe locul trei în topul oraşelor se află Tiraspolul. Acolo aproximativ 30 de mii de oameni au conturi pe această reţea de socializate. Clasamentul este urmat de Orhei și Ungheni care au sub 20 de mii de utilizatori.

sursa

Ce titlu va primi Kate Middleton după ce Prințul Charles va deveni rege?
Articolul anterior
Au sărit la nevoie. Mai mulți moldoveni au întors o mașină care căzuze în șanț pe un drum din România
Articolul următor
Alte articole interesante