Cauzele care ar fi condus la prăbușirea blocului din Otaci. Locătarii au observat prima fisură încă luni și au alertat autoritățile

Ieri seară, aproximativ la ora 21.20 s-a prăbușit o scară a unui bloc de locuit, de la etajul 9 până la etajul 1. Incidentul s-a produs pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci. La ora 18.00, cu doar 3 ore înainte de surparea blocului, salvatorii IGSU au evacuat din blocul avariat 46 de oameni, inclusiv 11 copii.

separator
Totuși, potrivit unui internaut, rezident al orașului Otaci, locătarii ar fi observat prima fisură în pereții blocului încă luni și atunci au alertat autoritățile.

În prezent, este restricționat accesul la construcţia avariată. S-a luat decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind trenul pentru demolare.

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 40 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

Există mai multe versiuni ale prăbușirii clădirii. O cauză ar fi temelia care a cedat în urma ploilor abundente. De asemenea, s-a luat în calcul o scurgere subterană din râul Nistru, bloc fiind situat la doar 100 de metri de acesta. În plus, este posibil ca locătarii să fi spart unul din pereții de bază, în cursul lucrărilor de renovare a apartamentelor. Cazul este cercetat.

Reacția jurnalistei! Stela Popa a devenit ținta unei campanii false și înșelătoare în mediul virtual
Articolul anterior
Un bebeluș de doar o lună a murit la un spital din Capitală. Părinții acuză medicii de neglijență
Articolul următor
Alte articole interesante