Caz de suicid la Institutul Oncologic. Declarația administrației spitalului

Administrația Institutului Oncologic vine cu detalii după ce o femeie a căzut în gol de la etajul 7 al instituției medicale.

separator

Într-un comunicat emis presei, se menționează că astăzi la Institutul Oncologic s-a desfășurat o anchetă internă, transmite stiri.md.

Astfel, s-a constata că femeia în vârstă de 59 de ani era la evidență în Institutul Oncologic din 2019 cu maladia pe profilul hematologia oncologică, iar aceasta era a doua spitalizare în Institutul Oncologic pentru tratament.

Prima dată femeia a primit tratament în cadrul Institutului Oncologic în iunie 2019, iar la data de 2 octombrie 2020, în jurul orei 09:44, aceasta a fost spitalizată pentru a doua oară.

„Pacienta a fost spitalizată în salon cu capacitatea pentru 2 pacienți, fiind singură. În ziua de vineri au fost efectuate investigațiile clinice de laborator, biochimia, examinarea imagistică prin Radiografia cutiei toracice. A fost realizată evaluarea medicală în componența consiliumului: medicului curant dna Cristina Catană în comun cu șef secție Dna Aliona Golub. Starea generală estimată gravă pe maladie de bază, elaborată tactica de conduită medicală.

În aceiași zi a fost aplicat tratament intervențional și medicamentos. La 3 octombrie pacienta este examinată de medicul responsabil de gardă. Starea sănătății se menținea grav stabilă”, se arată în comunicat.

Totodată, instituția menționează că pacienta a comunicat cu personalul medical fără să manifeste semne de nesatisfacție și nu au fost înregistrate careva suspecții privind tentativa de suicid.

„Ultimul contact cu angajații Institutului a fost la 17.30, pacientei s-a oferit cina. Pacienta discuta la telefon. La 17:40 a fost constatat deces violent al pacientei, ca urmare a căderii de la înălțimea etajului 7. Suntem îndurerați de decesul violent al pacientei și exprimăm condoleanțele familiei și celor apropiați”, mai scrie în comunicat.

13 moldoveni decedați de Covid-19 în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Răsturnare de situație în cazul femeii care a murit la Drochia
Articolul următor
Alte articole interesante