Caz fără precedent! Patru inspectori de mediu au fost bătuți cu bestialitate noaptea trecută de un grup de vreo 20 de braconieri

Patru angajați ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului au fost bătuți cu bestialitate în noaptea de mircuri spre joi de un grup din care făceau parte vreo 20 de braconieri. Despre aceasta a anunțat șeful Inspectoratului, Ion Bulmaga, scrie jurnal.md.

Potrivit șefului Inspectoratului, altercația a avut loc în jurul orei 00:30, în timpul unei operațiuni antibraconaj, planificată de mai mult timp.

Inspectorii de mediu, au fost atacați de circa 20 de inși, care aveau în dotare automate, pistoale, precum și arme de vânătoare. Pe lingă faptul că inspectorilor de mediu li s-au zmuls din piept camerele din dotare, aceștia au fost agresați fizic. Unul dintre angajații Inspectoratului a fost transportat la Spitalul de Urgență.

La moment actual cazul este cercetat de Inspectoratului de Poliție Buiucani.

„Este un caz fără precedent. Țara trebuie să-și cunoască eroii, iar locul bandiților nu este în libertate”, și-a exprimat indignarea șeful Inspectoratului.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Circa 80 de mii de abonamente pentru călătoria cu transportul public din Capitală, vândute în două luni
Articolul anterior
Rușii pleacă în Belarus pentru turism și cumpărături: „Totul funcționează acolo, găsim tot ce avem nevoie”
Articolul următor