Caz ieșit din comun. O tânără s-a căsătorit până la urmă cu iubitul care i-a turnat acid pe faţă şi a desfigurat-o

O schimbare de lege precum şi modificările unor reguli privind pandemia Covid i-au permis atacatorului să fie eliberat din închisoare înainte de termen. Berfin Ozek, o tânără din Turcia în vârstă de 20 de ani, a fost atacată de fostul ei iubit de atunci, Casim Ozan Celtik, în vârstă de 23 de ani, după ce relația lor s-a încheiat, în 2019. Chiar înainte de a-și pune planul monstruos în aplicare, el i-a spus că dacă nu o poate avea, nimeni nu o va avea vreodată.

Tânăra a supravieţuit atacului şi a dezvăluit autorităţile că iubitul ei este vinovat, motiv pentru care acesta a fost arestat la scurt timp. Totuşi, bărbatul a început să îi trimită mesaje de dragoste şi să-i ceară iertare, implorând-o să îl ierte.

Victima a acceptat la scurt timp să-și retragă plângerea, scriind: „Nu mă simt confortabilă cu el să fie între patru pereți acolo. Ne-am scris multe scrisori unul altuia. M-am dăruit lui. Îl iubesc foarte mult, mă iubește foarte mult”

În urma unei reacții masive pe rețelele sociale, Berfin a spus mai târziu că și-a dat seama că a greșit și i-a cerut avocatului ei să refacă plângerea. Drept urmare, fostul iubit a fost condamnat la 13 ani și șase luni de închisoare, sentinţa fiind pronunţată la un tribunal din districtul Iskenderun, provincia turcă Hatay.

O schimbare de lege i-a permis însă să fie eliberat condiţionat, în ciuda celor care au acuzat autorităţile că a primit în final o pedeapsă mult prea îngăduitoare, având în vedere că Berfin a fost lăsată desfigurată, cu dureri constante și cu doar 30% vedere la unul dintre ochi.

Cei doi s-au căsătorit fără acordul familiei fetei

La eliberare, el a cerut-o imediat în căsătorie – iar ea a acceptat. Au stabilit o dată a nunţii şi s-au căsătorit în final la începutul acestei luni.

„S-a căsătorit fără să știm noi. Am luptat pentru ea ani de zile, iar acum toate acestea au fost în zadar”, a declarat tatăl lui Berfin, Yasar Ozek, potrivit Daily Mail

„Inculpatul a devenit condamnat odată cu aprobarea verdictului. Având în vedere perioada de încarcerare, el avea dreptul să fie transferat într-o închisoare deschisă după ce şi-a încheiat timpul de încarcerare într-o închisoare închisă. Cu toate acestea, din cauza pandemiei, condamnații sunt considerați eligibili pentru eliberare din închisorile deschise până la 31 mai 2022. Eliberarea inculpatului nu are nicio legătură cu căsătoria lui cu Berfin. Decizia este definitivă. Dacă nu ar fi fost pandemie, ar fi continuat să-și ispășească pedeapsa într-o închisoare deschisă”, a declarat avocatul Ramazan Erdogan.

Cuplul nu a răspuns încă criticilor grele pe care le-au primit pe rețelele de socializare.

„Iertarea ei nu ar fi trebuit să-l împiedice să fie pedepsit. Păcat, sper că nu, dar această căsătorie se va termina într-o lună sau două, iar biata femeie va rămâne cu brutalitatea pe care a trăit-o”, a scris o persoană în urma căsătoriei.

sursa

Renumitul balerin ucrainean Rostyslav Yanchyshen, mort pe front la doar 31 de ani

Un dansator de balet de top din Ucraina a murit pe front într-un atac cu mortiere, scrie presa română.

Rostyslav Yanchyshen a renunțat la cariera de balerin pentru a-și apăra țara și a murit pe front cu o lună înainte de a împlini 32 de ani.

A renunțat la scenă pentru a se înrola în lupta împotriva invaziei rusești. Balerinul în vârstă de 31 de ani a murit în timpul unei misiuni, a confimat compania de balet Odesa Opera.

Dansatorul s-a alăturat armatei ucrainene în primele zile ale războiului, renunțând astfel la cariera de balerin de top pe care o avea în spate.

Moartea sa a fost descrisă ca o „pierdere de nedescris” de către Ministerul Culturii din țară.

El s-a oferit voluntar pentru a „apăra Ucraina în mod eroic” la câteva zile după invazia pe scară declanșată de Rusia.

Dansatorul de balet, despre care se înțelege că „a iubit Ucraina mai mult decât orice”, a servit în armata ucraineană ca mitralior, potrivit presei locale.

„Pantofii de balet ai artistului au fost înlocuiți cu cizme de armată, iar muzica spectacolelor sale preferate a fost înlocuită de sunetele focurilor de mortier”, a precizat Opera Odesa.

Harry Sevoyan, șeful Odesa Opera, l-a descris pe dansatorul Yanchyshen ca fiind „un om strălucitor, talentat, decent și inteligent’.

„A fost unul dintre primii care au mers să-și apere patria, nu printr-o somație, nu printr-un ordin, ci prin propria decizie”, spune Harry Sevoyan.

Unul dintre rolurile marcante ale dansatorului de balet a fost cel al unui soldat care moare.

„Așa cum destinul a vrut, acest rol s-a dovedit a fi profetic pentru artist”, a spus șeful Odesa Opera.

„Încă de la începutul invaziei la scară largă, el a vrut să își apere țara de invadator, dar dansatorul nu a fost acceptat în Forțele Armate ale Ucrainei, așa că s-a oferit voluntar și s-a alăturat apărării teritoriale”, transmite ministerul Culturii din Ucraina.

„Pe front, el a servit ca mitralior. Rostyslav a murit în urma unui atac cu mortiere, cu o lună înainte de a împlini 32 de ani. Este o pierdere de nedescris”, se mai arată în mesajul instituției.

„O veste teribilă. Războiul l-a ucis pe Rostyslav Yanchyshen, un solist al baletului Odesa Opera. Un zâmbet etern, o privire luminoasă – așa își vor aminti colegii tăi…”, a spus directorul teatrului, Evhen Lavrenchuk, conform Daily Mail. 

Un tânăr și-a pierdut viața ca un erou, după ce s-a aventurat în valuri pentru a salva doi copii

A murit ca un erou, încercând să salveze doi copii. Vito Bugliarello, în vârstă de 35 de ani, s-a înecat pentru a salva doi băieți, la Siracuza, Italia. Acesta a intrat în apă fără să stea pe gânduri, chiar dacă nu ştia să înoate. Prietenii şi familia îşi revin cu greu după pierderea teribilă.

mamaplus

Când a văzut doi copii în apă făcând semne pentru ajutor, nu s-a gândit nicio secundă. Chiar dacă Vito Bugliarello, tânărul de 35 de ani care s-a înecat la Siracuza, nu știa să înoate. A legat două cearșafuri, le-a aruncat în apă, apoi le-a folosit pe post de frânghie. Planul său nu a mers, însă, prea bine. Prietenul care era alături de el l-a văzut dispărând în valuri. Ajutorul a sosit la scurt timp după aceea, însă trupul neînsufleţit a fost găsit după 24 de ore de scafandri, printre stânci, scrie observatornews.ro.

Marea în acea după-amiază era foarte agitată. Cei doi băieți, ambii minori, au profitat de ziua frumoasă de primăvară pentru a face baie. Ajunși în apă, cei doi au avut dificultăți să se întoarcă la țărm. Unul dintre cei doi băieți a reușit să apuce un capăt de cearșaf, să se întoarcă la mal și să-și tragă partenerul cu el. Vito, în schimb, i-a dat drumul și curenţii l-au dus imediat în larg. 
 

Tânărul era originar din Floridia, frecventase Institutul Tehnic Fermi din Siracuza și iubea foarte tare călătoriile. Mulți prieteni și cunoscuți îl omagiază pe rețelele de socializare numindu-l erou și apreciindu-i curajul și altruismul. ”Vom fi mereu aproape de familia Bugliarello!”. Procuratura din Siracuza a deschis o anchetă cu privire la moartea acestuia.

Pierpaolo, un prieten al lui Vito, a vorbit pentru Corriere della Sera: ”Pentru a înțelege ce fel de băiat era, este suficient să spun că, deși era conștient că nu este un înotător bun, într-adevăr aș spune că nu știa să înoate, a alergat ca să-i ajute pe cei doi băieți”.

Tânărul avea o pasiune uriaşă: marea. Chiar dacă nu învățase niciodată să înoate. Mergea acolo în fiecare zi, făcea o plimbare. ”Sâmbătă dimineața mi-a scris: Azi pe bicicletă? Era un sportiv, îi plăcea ciclismul montan și ieșeam des împreună, dar a trebuit să-i răspund că nu pot merge, pentru că trebuia să muncesc… Vito alesese atunci să meargă la o plimbare pe stâncă. El a fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Din păcate, asta e viața”, a adăugat prietenul său cu vocea frântă. 

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

România va construi trei poduri rutiere noi peste râul Prut. Acestea vor lega localităţile Stanca (RO) – Costești (MD), Bumbata (RO) – Leova (MD) şi Falciu (RO) – Leca (MD).

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

Potrivit datelor transmise, marți, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, pentru construcția acestor obiective au fost depuse deja trei oferte, transmite adevarul.ro.

,,Pentru proiectarea a trei poduri rutiere noi peste Prut, conform planului comun de acțiuni care vizează creșterea capacității de transport între România și Republica Moldova, până la termenul limită de depunere, au fost depuse trei oferte de către SC Total Business Land SRL.”, a transmis oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Este vorba de depunerea ofertelor pentru proiectarea următoarelor poduri rutiere peste Prut, pentru care ofertantul are la dispoziție câte 6 luni pentru fiecare contract și o valoare cumulată estimată la 1.512.606 lei, fără TVA:

– Stanca (RO) – Costești (MD);

– Pod nou Bumbata (RO) – Leova (MD);

– Pod nou Falciu (RO) – Leca (MD).

În cadrul acestor obiective de investiții, se vor implementa cel puțin următorii indicatori tehnico-economici: pod rutier nou; drum de legătură la infrastructura existentă; punct control frontieră.

Secretarul de stat reaminteşte că a fost deja reabilitat primul pod peste Prut după Revoluție, Galați (RO) – Giurgiulești (MD) și au fost demarate procedurile și pentru:

– Albița (RO) – Leușeni (MD): lucrările presupun demolarea podului vechi și reconstrucție pod nou pe patru benzi

– Sculeni (RO) – Sculeni (MD)

– Oancea (RO) – Cahul (MD)

Totodată, va fi construit un pod nou la nivel de autostradă: Ungheni (RO) – Ungheni (MD)

În mai 2022, secretarul de stat anunța că podul rutier de frontieră, peste râul Prut, între localităţile Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Galaţi (România) a fost reabilitat. Conform acestuia, în reconstrucţia lui au fost investite circa 8 milioane de lei (RON), asiguraţi în totalitate de Guvernul României. Acesta era primul pod dintre România şi Moldova reabilitat după 1989.

Totodată, în decembrie 2022, a fost aprobată finanțarea pentru construcția Podului rutier de peste Prut de la Ungheni, proiect depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility #CEF).

Haine marca Putin. La Moscova, s-a deschis primul magazin care poartă numele președintelui Rusiei
Articolul anterior
Iuliana Beregoi, mărturisiri: și-a făcut curățenie în cercul de prieteni, pentru că mulți au ajuns să fie invidioși pe ea
Articolul următor