Caz înfiorător în raionul Telenești. O fetiță de 8 ani răpită și agresată în timp ce se întorcea de la școală

Caz înfiorător într-o localitate din raionul Telenești. O fetiță de doar opt ani, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, a fost batjocorită în timp ce se întorcea de la școală.

Primarul satului, în care a avut loc incidentul, susține că agresorul este un tânăr de 19 ani, care se află în vizorul poliției. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului pentru a stabili toate circumstanțele și l-au reținut pe individ, transmite Orheitv.md.

Fetița învață în clasa a doua și se întorcea de la școală, care este la doi kilometri de casă, când a fost răpită de agresor. Acesta a dus-o cu forța într-o locuință părăsită, unde ar fi batjocorit-o. Cu lacrimi în ochi, minora a ajuns acasă, unde i-ar fi povestit mamei calvarul prin care a trecut.

Mama victimei: „A aninat-o și a dus-o în casa părăsită, unde a dezbrăcat-o de pantaloni la un picior. Și pe urmă i-a spus că dacă nu vor întreține relații sexuale… Și ea a început a plânge, așa că el a luat-o de gât și i-a spus că îi dă niște haine și a amăgit-o. I-a spus că-i dă și bani”.

Imediat ce a aflat despre cele întâmplate, mama copilei a sunat la poliție. Oamenii legii lau reținut pe individ. Sătenii spun că tânărul a mai călcat strâmb în trecut.

„Cu așa prostii nu s-a ocupat. Cu furatul s-a mai ocupat. A furat de la Vasunea un bus, l-au găsit răsturnat nu știu pe unde, a mai furat păsări prin sat. Eu am fată clasa întîi, dacă, Doamne ferește, poate să se anine și de copilul meu”.

Primarul localității declară că părinții tânărului nu i-au oferit educația și atenția cuvenită, așa că apucat-o pe căi greșite de la o vârstă fragedă.

Nicolae Sîrbu, primarul localității: „De un timp destul de îndelungat stă în vizorul poliției. A avut unele abateri de la normal, ce ține de educație, de comportament. Acum, tatăl lui este în detenție, mama nu-i acordă atenția cuvenită. De la vârsta de vreo 15 ani, permanent s-a aflat în vizorul poliției”.

Am încercat să vorbim cu oamenii legii, însă echipa noastră de filmare nu a putut obține un răspuns clar din partea ofițerului de serviciu de la Inspectoratul de Poliție.

„-La Orhei este purtător de cuvânt, așa că acolo vă adresați. – Dar dumneavoastră aveți indicații să nu ne spuneți ce s-a întâmplat? – Nu am indicații, dar ăsta este regulamentul”.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul ar putea petrece următorii 12 ani după gratii.

Incendiu într-un bloc din Capitală: 3 echipaje de pompieri au intervenit
Articolul anterior
Șofer scos dintr-un șanț pe traseul Chișinău-Ungheni. Care este starea drumurilor din țară
Articolul următor
Alte articole interesante