Caz șocant în Capitală: Un bărbat, înjunghiat mortal de un adolescent. Victima s-a stins pe patul de spital

Un adolescent de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii soldat cu decesul persoanei.

Astăzi, polițiștii sectorului Rîșcani al capitalei, au fost sesizați despre decesul unei persoane ca urmare a unui conflict într-un apartament de pe str. Albișoara din capitală.

La fața locului preliminar, polițiștii au stabilit că aseară, 18 iunie, între victimă, un bărbat de 54 de ani și un minor ar fi izbucnit un conflict, iar ca urmare tânărul l-ar fi înjunghiat cu un cuțit.

În rezultatul leziunilor corporale, victima a decedat astăzi la spital.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, soldată cu decesul persoanei.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 12 la 15 de ani.

Autocar cu turiști, implicat într-un grav accident în Turcia: 2 morți și 28 de răniți

Un autocar cu turiști a fost implicat într-un grav accident rutier în localitatea Mugla din Turcia. Preliminar, 2 persoane au decedat, iar alte 28 au fost rănite, patru dintre care se află în stare gravă, scrie presa locală.

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineții. Impactul s-ar fi produs, după ce frâna autocarului s-a defectat.

Transportul cu turiști s-a izbit de o brutărie și un automobil, parcat pe marginea drumului, ulterior a intrat într-o casă.

Martorii au anunțat despre acest caz la 112 și la fața locului au intervenit poliția și medicii.

Un cort s-a prăbușit peste sute de oameni la un festival din Slovacia. Cel puțin 12 persoane au fost rănite

Un festival de muzică din Slovacia s-a încheiat, după ce unul dintre corturile mari s-a prăbușit peste sute de oameni. Cel puțin 12 persoane au fost rănite, opt dintre acestea fiind transportate la spital, transmite Slovak Spectator.

Persoanele au suferit mai multe răni minore la cap și la brațe. În momentul prăbușirii, s-a estimat că zeci de persoane se aflau în cort. Înainte de prăbușire, oamenii care așteptau să înceapă concertul au fost avertizați să nu stea în apropierea stâlpilor cortului din cauza furtunilor care se apropiau și au fost informați că programul va fi întrerupt. Cu toate acestea, mulți au considerat cortul un loc sigur și au rămas înăuntru în timpul furtunii.

Mulți participanți au decis să părăsească festivalul imediat după furtună, deși nu a fost declarată nicio evacuare oficială, ceea ce a dus la blocaje în trafic în jurul aeroportului. Serviciile de autobuz între aeroport și gara au fost suplimentate, iar orașul a deschis o sală de sport pentru festivalierii care nu aveau unde să doarmă. Poliția a anunțat că a inițiat o anchetă penală cu privire la prăbușirea cortului.

BNM va semna un memorandum cu Banca Națională a Bulgariei

Banca Națională a Moldovei (BNM) și cea a Bulgariei își propun să semneze un Memorandum de înțelegere care va facilita schimbul de informații în vederea alinierii cadrului normativ bancar la standardele europene.

Subiectul a fost abordat la întrevederea ce a avut loc la Chișinău între guvernatoarea Anca Dragu și omologul său bulgar Dimitar Radev.

„În contextul deschiderii negocierilor de aderare la UE, BNM ar aprecia schimbul de experiență și preluarea bunelor practici în procesul de integrare a Moldovei în UE, având în vedere experiența Bulgariei în acest proces”, a declarat guvernatoarea Băncii Naționale.

De asemenea, Anca Dragu a adăugat faptul că Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a inclus Banca Națională a Moldovei (BNM) în lista autorităților de supraveghere din țări din afara UE, ale căror regimuri de confidențialitate pot fi considerate echivalente cu cele incluse în UE.

Guvernatoarea BNM a vorbit și despre situația macrofinanciară și perspectivele economice ale Republicii Moldova, realizările în sectorul bancar, referindu-se la aprofundarea cooperării internaționale pentru îndeplinirea criteriilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Banca centrală de la Chișinău va beneficia de sprijin în cadrul proiectului regional al Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC) de asistență tehnică externă destinat băncilor centrale din Moldova, Ucraina și Georgia, în calitate de țări candidate la aderarea la UE. Proiectul prevede organizarea de instruiri pentru a crește capacitățile instituționale în procesul de aderare la UE, astfel încât, după aderare, băncile centrale din cele trei țări să devină membre cu drepturi depline ale SEBC.

#LifeHacks cu Luciana Gurduz: Trucuri anticaniculă ce trebuie să le știi!
Articolul anterior
Încă o victorie frumoasă! Halterofilul Alexandru Baldji a cucerit trei medalii de aur la campionatul european din Grecia
Articolul următor