Caz șocant în România! O fetiță a fost muşcată în zona gâtului de un câine pe care a vrut să îl mângâie

O fată în vârstă de 12 ani din judeţul Constanţa a ajuns la spital după ce a fost muşcată în zona gâtului de un câine din rasa Amstaff, pe care a vrut să îl mângâie, scrie stirileprotv.ro.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, poliţiştii au fost anunţaţi că, pe strada Recoltei din Tuzla, o fată ar fi fost muşcată de un câine.

”La faţa locului, s-a stabilit faptul că proprietarul patrupedului, un bărbat de 31 de ani, ar fi plimbat câinele, în lesă, pe strada Recoltei. La un moment dat, bărbatul ar fi rugat-o pe prietena sa, o tânără de 21 de ani, să plimbe animalul, cât timp acesta ar fi lipsit pentru câteva minute.

În acest interval, o minoră s-ar fi apropiat şi ar fi mângâiat câinele, ulterior fiind muşcată în zona gâtului. În urma evenimentului, minora a fost transportată la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale”, au afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Victima are 12 ani, iar câinele care a muşcat-o este din rasa Amstaff.

Invitație la Festivalul Pădurilor, eveniment care va avea loc la 21 septembrie, la Reședința Prezidențială de la Condrița

Agenția ”Moldsilva” și silvicultorii din întreaga țară invită cetățenii la Festivalul Pădurilor, eveniment care va avea loc la 21 septembrie 2024, la Reședința Prezidențială de la Condrița, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest loc pitoresc se reunesc oamenii care nu sunt indiferenți față de problemele de mediu, prin fapte concrete susțin acțiunile de împădurire și contribuie la promovarea viitorului verde și sustenabil.

Victor Durbală, director Moldsilva: „Pentru toți cei care iubesc natura, pentru cei care iubesc Pădurea este o posibilitate unică de a reuni și să spunem cu toții că ne pasă de mediul în care trăi. Festivalul Pădurilor este un bun prilej a ne uni cu natura. Vă invit pe toți să fiți alături de noi la acest minunat festival!”

Cu siguranță nu veți regreta o zi de sâmbătă petrecută în ambianța plăcută a naturii, deoarece vă așteaptă concerte live, expoziții interactive, activități și ateliere tematice recreative, distracții, plimbări și zone de odihnă și un iarmaroc tradițional.

Tema ocrotirii naturi va domina aceste eveniment prin subiecte de relevanță despre păduri, climă, biodiversitate, ape, aer, eficiență energetică, resurse și impact ecologic. Toată această diversitate de activități este absolut gratuită, dar procurarea benevolă a unor bilete speciale va totaliza resurse financiare utilizate la procurarea puieților forestieri pentru plantările din această toamnă.

Festivalul Pădurilor este parte a Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, inițiat de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, conform căruia până în 2032 sunt plantate și reabilitate suprafețe de peste 145 00 ha.

Fermierii sunt așteptați la discuții la Președinție

Fermierii sunt așteptați la discuții, la Președinție, miercurea viitoare, scrie oficial.md.

Adrian Băluțel, șeful de Cabinet al Președintelui Maia Sandu, a anunțat că invitația a fost lansată ieri la protestul producătorilor agricoli, desfășurat la Președinție.

„Am ieșit să discut cu fermierii care au venit în fața președinției.

I-am invitat la discuții cu dna Președintă miercuri, la ora 9:00”, a anunțat el.

Participanții cu cele mai bune rezultate la Marea Dictare Națională, premiați

Participanții care au obținut cele mai bune rezultate la Marea Dictare Națională au fost premiați în cadrul unei ceremonii desfășurate la Chișinău, transmite MOLDPRES. 

Din totalul celor peste 1800 de persoane care au participat pe 31 august la cea de-a doua ediție a Marii Dictări Naționale, 122 au fost evaluate cu nota „9” și doar cinci au obținut nota „10”. 

Astfel, cele cinci persoane evaluate cu nota „10” au fost premiate cu seturi de cărți, vouchere pentru procurarea cărților, „Biletul de aur” care înseamnă o invitație pentru două persoane la spectacolele Teatrului republican „Luceafărul” și abonamente pentru antrenamente pe o durată de trei luni oferite de Arena Chișinău. 

Alte 122 de persoane care au obținut nota „9” au ridicat premii sub formă de vouchere pentru procurarea cărților, „Biletul de aur” la Teatrul republican „Luceafărul” și set de accesorii oferite de o companie de telefonie mobilă. 

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a felicitat premianții și a afirmat că aceștia sunt un exemplu pentru toți cetățenii. Ministrul a spus că organizarea Marii Dictări Naționale, pentru al doilea an consecutiv, reprezintă un mod inedit de a onora limba română. 

Marea Dictare Națională s-a desfășurat pe 31 august curent, de Ziua Limbii Române, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. La eveniment au participat peste 1800 de persoane, de aproape patru ori mai mulți decât anul trecut, atunci când a fost organizată prima ediție a evenimentului. Participanții au avut de scris un text din volumul „Școala Vieții” de Spiridon Vangheli și și-au testat astfel nivelul de cunoaștere a limbii române.

Dictările scrise de participanții la Marea Dictare Națională au fost evaluate de o comisie alcătuită din 15 profesori universitari, doctori în filologie și doctori habilitați.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării, sub egida Președintelui Republicii Moldova.

Acces gratuit la servicii medicale pentru refugiații ucraineni din Chișinău
Articolul anterior
ATENȚIE, șoferi! Trafic suspendat pe anumite străzi din Capitală
Articolul următor