Caz șocant în Rusia. Doi copii au stat 3 zile cu părinții morți în casă

Tragedie fără margini în regiunea Leningrad din Rusia. Doi copii de 5 şi un an au stat trei zile în casă cu trupurile neînsuflețite ale părinților care muriseră amândoi în pat.

separator

Alexandr și Viktoria Yakunin, descriși drept cuplul perfect, au lipsit de la o reuniune de familie și asta le-a făcut pe rude să bănuiască faptul că ceva rău li s-a întâmplat, transmite Publika.md, cu referire la surse locale.

Au sunat acasă la familia Yakunin și, după mai multe încercări, fiica cea mare a cuplului le-a răspuns la telefon și le-a spus că părinții ei dorm de mai multă vreme.

Mătușa copiilor a plecat de urgența la casa acestora și când a ajuns și-a găsit sora și cumnatul morți în pat.

Potrivit presei ruse, anchetatorii cred că moartea celor doi a survenit după ce au consumat murături. Analizele de laborator au depistat prezenţa toxinei botulinice în borcanul lăsat deschis pe masa din bucătărie.

Toxina provoacă paralizie și chiar moarte prin insuficiență respiratorie.

Actorul Macaulay Culkin a devenit tată a doua oară

Macaulay Culkin, 42 de ani, celebru pentru rolul din seria „Singur Acasă”, a devenit tată pentru a doua oară, informează US weekly.

Brenda Song (34 de ani), soția lui Macaulay, a născut un băiețel, Carson, în preajma Crăciunului, dar informația a apărut în presa de peste Ocean a aflat abia acum.

Cei doi părinți mai au o fetiță, Dakota, născut în aprilie 2021. Cei doi au ales un nume special pentru micuța lor, botezată în amintirea surorii lui Culkin, care a murit într-un accident de maşină în 2008.

Macaulay și Brenda s-au cunoscut în 2019, în Thailanda, și s-au căsătorit după nașterea primului lor fiu.

Actriță, căntăreață și model cu origini thailandeze, Brenda Song și-a început și ea cariera devreme, la vârsta de 6 ani, când a apărut într-o reclamă pentru Caesars.

Macaulay Culkin, considerat în anii 90 drept „copilul minune de la Hollywood”, a devenit celebru pe plan mondial graţie rolului lui Kevin McCallister din primele două filme din seria „Singur acasă”.

Actorul a avut însă numeroase probleme în anii care au urmat, având chiar un proces cu propriii părinţi, cu privire la banii câştigaţi de pe urma filmelor în care a jucat, a trecut printr-un divorț și a depășit problemele cu drogurile.

Rușii s-au filmat cum împușcă fără milă un prizonier neînarmat. Cum a încercat propaganda de la Moscova să acopere crima de război

Împușcarea unui prizonier de război care i-a sfidat pe militarii ruși spunând: „Glorie Ucrainei” a fost subiectul unei campanii de dezinformare a Rusiei cu mai multe scenarii. Inițial, s-a spus că este o înscenare, apoi că prizonierul era rus și, în final, că acesta merita să fie executat.

Prizonierul executat de militarii ruși. FOTO: Timotei Șfudra

Un prizonier de război este executat de militari ruși și filmarea incidentului devine publică. Ca de obicei, instituțiile media de la Kremlin încearcă să dezinformeze lumea cu o multitudine de minciuni contradictorii pentru a ne distrage atenția de la cei responsabili, se arată într-o analiză a portalului Comisiei Europene, Eu vs Disinfo, relatată de Adevarul.

Execuție barbară în timpuri moderne

Pe 6 martie, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care arată execuția unui prizonier de război ucrainean. Ultimele cuvinte ale soldatului ucrainean au fost: „Glorie Ucrainei”. Execuția sa a încălcat Convenția de la Geneva și poate echivala cu o crimă de război.

De asemenea, incidentul ne arată impunitatea invadatorilor ruși din Ucraina. Din videoclip nu a reieșit, imediat, clar cine a fost soldatul căzut, dar după un timp, identitatea sa a fost confirmată. Numele său era Oleksandr Matsiyevskyy, un militar născut în Basarabia care făcea parte din batalionul 163 al Brigăzii 119 a apărării teritoriale a Regiunii Cernihiv.

Moartea sa a dat naștere manipulării informaționale pe scară largă în Rusia care a cuprins teorii ale conspirației, falsuri și minciuni. Bloggerii pro-Kremlin, propagandiștii ruși și instituțiile media s-au angajat rapid să „spele” reputația ucigașilor prizonierului. 

Versiunile vehiculate

Trei versiuni inițiale ale acestui eveniment au fost difuzate pe diferite platforme: mai întâi au venit afirmațiile că videoclipul a fost o scenă jucată de militarii ucraineni, apoi că de fapt prizonierul era rus și, în cele din urmă, s-a afirmat că videoclipul a fost real, dar că prizonierul a provocat militarii ruși și merita să fie împușcat.

„Împușcarea unui prizonier de război al Forțelor Armate ale Ucrainei este o producție sângeroasă a echipei lui Zelensky, cu un final fatal pentru un soldat căruia i s-a oferit un rol în execuția civililor care participau la execuția de la Kupyansk. Grupul paramilitar de tineri naziști din Harkov, supravegheat de Direcția Principală de Informații, lângă Bakhmut (Artemovsk), a jucat rolul călăilor unui prizonier de război. (…) Astfel de spectacole sângeroase și crime de război vor fi masive”, se arată pe unul dintre canalele de Telegram aparținând propagandei ruse. 

„Un rus îmbrăcat în uniformă ucraineană”

„Reacția timpurie a ecosistemului rusesc de manipulare și dezinformare a fost o încercare de a semăna îndoială în rândul publicului cu privire la autenticitatea videoclipului. Profitând de faptul că nici locul, nici data crimei nu fuseseră încă stabilite, propagandiștii au acordat atenție „naturii teatrale a videoclipului” și „ciudățeniei” comportamentului militarului ucrainean, care nu devine isteric, ci este calm își înfruntă inamicul”, se arată în analiză.

Afirmațiile inițiale că videoclipul a fost pus în scenă nu au rezistat foarte mult timp pe canalul de Telegram și au fost șterse de către administratorul al canalului MIG Rossii aproape imediat după publicarea lor. 

Oleksandr Matsiyevskyy a apărat Ucraina până la ultima suflare, iar ultimele sale cuvinte de sfidare întruchipează adevăratul curaj al tuturor ucrainenilor care își protejează pământurile de agresorul Rusiei, conchide analiza EU vs Disinfo.

Când au văzut că negarea autenticității videoclipului nu a funcționat, propagandiștii ruși au răspândit o nouă narațiune: execuția a fost reală, dar prizonierul de război în cauză era un rus îmbrăcat într-o uniformă ucraineană. Această acuzație a fost răspândită cu ușurință și amplificată cu ajutorul corespondenților militari susținuți de Kremlin și a canalelor de Telegram anonime.

Unii dintre ei chiar i-au „găsit” pe cei care au fost „împușcați”. În special, s-a afirmat că victimele au fost: un medic al cărui nume nu a fost făcut public, mobilizat din regiunea Samara din Rusia și un militar pe nume Denis Yakovlev din Togliatti din aceeași regiune Samara, precum și un „rezident din Donețk, numit Anatoly”.

Pentru a justifica apariția videoclipului pentru publicul rus, canalele Telegram pro-Kremlin au îmbrățișat o teorie a conspirației conform căreia Biroul președintelui Zelensky a fost cel care a profitat cel mai mult de pe urma videoclipului, deoarece „dorea să ridice moralul și să provoace un val de naționalism și de mobilizare”.

Ciclul minciunilor de la Kremlin se învârte repede

Omenirea a văzut ciclul minciunilor de la Kremlin învârtindu-se de multe ori înainte.

„Negarea, devierea, distragerea atenției și discreditarea victimelor sunt instrumentele de bază în manualul de manipulare a informațiilor de la Kremlin. Amintiți-vă, de exemplu, de doborârea zborului MH-17, atentatele la spitalul și teatrul de la Mariupol, crimele din Bucha sau atacurile cu rachete din Kramatorsk, pentru a aminti doar câteva”, se arată în analiza EU vs Disinfo.

Acest incident a demonstrat încă o dată domeniile-cheie de activitate ale propagandei de război rusești: răspândirea simultană a mai multor versiuni pentru a inunda spațiul informațional, punerea sub semnul întrebării a legitimității videoclipului, dezorientarea publicului și promovarea narațiunii că „toată lumea minte”.

„Efectul unei astfel de dezinformari este de a încerca să justifice abuzul asupra prizonierilor de război într-o perioadă în care armata rusă continuă să comită crime de război brutale și atrocități împotriva prizonierilor de război fără a fi pedepsită”, arată specialiștii europeni.

Oleksandr Matsiyevskyy a apărat Ucraina până la ultima suflare, iar ultimele sale cuvinte de sfidare întruchipează adevăratul curaj al tuturor ucrainenilor care își protejează pământurile de agresorul Rusiei, conchide analiza EU vs Disinfo.

Un parc național din Rusia a fost închis după ce o investigație a dezvăluit că Vladimir Putin și Alina Kabaeva dețin o vilă de lux acolo

O parte din Parcul Național Valdai din nord-vestul Rusiei a fost închisă pentru vizitatori după ce o anchetă jurnalistică a dezvăluit că președintele Vladimir Putin și presupusa sa amantă dețin o proprietate în zonă, relatează vineri site-ul independent de știri Meduza, potrivit The Moscow Times.

Un parc național din Rusia a fost închis parțial după ce o investigație a dezvăluit că Vladimir Putin și Alina Kabaeva dețin o vilă de lux acolo

Autoritățile ruse au anunțat că zona special protejată a parcului național a fost extinsă din cauza „înrăutățirii stării ecologice a lacului Valdai” pe data de 3 martie, la doar trei zile după publicarea investigației publicației independente Proekt, care a devenit virală.

Extinderea zonei protejate, care face ca zona să fie de facto interzisă tuturor vizitatorilor, include o parte a lacului care găzduiește proprietăți de lux ce ar fi deținute de Putin și de fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva.

Se crede că Alina Kabaeva, acum în vârstă de 39 de ani, ar avea o relație cu președintele rus încă de la începutul anilor 2000 și ar fi avut mai mulți copii cu acesta.

Kremlinul a negat în mod repetat orice fel de relație amoroasă între Putin și Kabaeva, în timp ce articolele de presă despre presupusa lor logodnă au fost rapid luate în vizor de cenzura din Rusia.

Încălcarea zonei protejate se pedepsește cu o amendă de până la 4.000 de ruble (aproximativ 52 de dolari) pentru persoane fizice sau, în cazul unor „pagube grave” făcute în această zonă, cu până la 200.000 de ruble (2.607 dolari) sau cu doi ani de muncă în folosul comunității.

Decizia de a închide zona lacului Valdai a fost condamnată pe scară largă de către locuitorii din zonă, care consideră, de asemenea, că scopul principal al acesteia este de a proteja vilele lui Putin și nu ecosistemul unic al parcului, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare citate de Meduza.

„Parcul național nu i-a îngrijorat nici pe localnici, nici pe vizitatori pentru o lungă perioadă de timp. Este clar că toate schimbările sunt din cauza reședinței” de lux, a scris un utilizator pe un forum online al locuitorilor din orașul Valdai.

sursa

Rădăcinoase la tavă
Articolul anterior
Franța: Starea de urgență, prelungită până în februarie
Articolul următor