Caz șocant! Un moldovean ar fi fost incinerat din greșeală în Italia, în locul unei femei

Un medic italian a decis să dea în judecată compania ce gestionează cimitirul Flaminio din Roma, după ce a primit o urnă în care se presupune că se află cenușa răposatei sale mame, dar care avea o plăcuță cu numele unui cetățean moldovean pe ea.

Medicul este de părere că angajații cimitirului au încurcat cadavrele și în sicriul în care trebuia să fie depus cel al bărbatului moldovean a fost depus trupul neînsuflețit al mamei sale, sicriul fiind trimis apoi în Moldova.

Potrivit ziarului La Repubblica, bărbatul italian s-a prezentat la cimitirul Flaminio, situat în cartierul Prima Porta al capitalei din Peninsulă, pentru a ridica urna cu cenușa mamei sale, decedată la data de 11 noiembrie 2020.

Odată ajuns acolo însă, un angajat al cimitirului i-a înmânat o urnă pe care medicul, după ce a luat-o cu tristețe în mâinile sale, a observat că este scris numele altei persoane de fapt.

„Dar nu vedeți că aparține unui bărbat?”, a întrebat fiul răposatei.

Uimiți, angajații i-au promis atunci bărbatului că îi vor aduce imediat urna corectă, cu cenușa mamei sale, așa că au intrat în depozit și au căutat-o cu disperare, dar fără succes.

Potrivit sursei citate, bărbatul moldovean a murit la data de 30 noiembrie 2020, deci la 19 zile după mama medicului italian.

În plus, familia bărbatului moldovean nu a cerut ca acesta să fie incinerat, deci ar trebui să fie foarte greu de comis o astfel de greșeală. Cu toate acestea, astfel de cazuri s-au petrecut și în trecut la acel cimitir.

Lucrătorii de la cimitir i-au arătat medicului că urna cu cenușă a fost luată de pe un raft pe care ar fi trebuit să se afle cea a mamei sale.

Mai mult, pe nicio altă urnă nu a fost găsit scris numele femeii decedate, deci misterul s-a amplificat în acel moment.

Îngroziți de posibila eroare pe care ar fi făcut-o, angajații cimitirului au introdus numele și prenumele bărbatului moldovean în computer pentru a afla ce s-a întâmplat cu el.

Spre disperarea tuturor, dar în special a medicului italian, registrul arăta că trupul bărbatului moldovean a fost îngropat deja, deși nu se știe unde și când.

În acel moment, bărbatul italian a început să aibă ideile tot mai clare: cei de la cimitir au inversat trupurile neînsuflețite din greșeală, iar mama sa a fost trimisă în sicriu spre Moldova.

Sicriele cu trupurile persoanelor decedate care sunt repatriate pe pământul natal sunt sigilate (sudate) înainte de a fi transportate și nu le mai deschide nimeni odată ajunse la destinație, deci cu atât mai ușor eroarea ar fi trecut neobservată și de familia din Republica Moldova.

În cele din urmă, un lucrător al companiei AMA i-a propus medicului să deschidă urna pentru a vedea dacă nu cumva se află și în interior o plăcuță cu numele persoanei căreia îi aparține cenușa.

Medicul era sceptic, dar a acceptat și au găsit astfel în interior o altă plăcuță pe care, într-adevăr, scria numele mamei sale.

„Iată, s-a rezolvat!”, a spus lucrătorul.

„Ba nu s-a rezolvat absolut nimic”, a replicat medicul, furios.

Bărbatul italian continuă să fie convins și în ziua de azi că cenușa primită ar fi a mamei sale și nimeni nu-l poate asigura deocamdată că se înșeală.

În mod logic, pentru a desluși acest mister, rudele bărbatului moldovean ar trebui să dezgroape sicriul îngropat la acea vreme și să verifice dacă în el se află, într-adevăr, corpul fără viață al acestuia.

Problema este că, momentan, nu știe nimeni cum să dea de familia răposatului și, în orice caz, foarte probabil se vor lovi de multe complicații legale sau foarte multă birocrație pentru a putea face asta.

Între timp, medicul italian a decis să dea în judecată societatea AMA, care gestionează cimitirul Flaminio. El promite, prin intermediul avocatei Barbara Nardelli care-l va asista din punct de vedere legal, să obțină despăgubiri de ordinul milioanelor pentru această greșeală.

„Este absurd faptul că AMA nu și-a asumat nicio răspundere cu privire la această problemă. Să fie clar, noi nu ne vom opri aici, clientul meu are dreptul să știe cu certitudine unde se află trupul mamei sale”, a declarat Nardelli.

sursa: www.rotalianul.com

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Cuplu arestat într-un restaurant din Rusia din cauza conversației anti-război auzite de vecini. Poliția le-a luat copilul de 9 ani

Un canal de Telegram rusesc care urmărește arestările abuzive dictate de regimul Putin relatează un caz înfricoșător.

Un cuplu de tineri ruși, cu numele Olesia și Alexei Ovcinnikov, a fost reținut de mascați în restaurantul Na Drovakh din orașul Krasnodar, transmite www.ziare.com.

Afirmațiile anti-război făcute de cei doi, aflați împreună cu copilul de 9 ani la masă, au dus la chemarea „poliției fasciste a lui Putin” de către un vecin de masă.

Cei doi au fost arestați sub acuzația de „hărțuire”.

„Poliția i-a arestat la restaurant și le-a luat copilul de 9 ani. Când a sosit poliția fascistă a lui Putin, i-a încătușat pe părinți și i-au ținut pe podeaua restaurantului timp de peste o oră, înainte de a-i duce la închisoare, potrivit martorilor oculari.

Potrivit canalului Telegram OVD-info, care urmărește arestările politice din Rusia, polițiștii i-au dus apoi la secție pentru audieri și, cu acuzația de „hărțuire”, i-au lăsat peste noapte în arest. Fiica cuplului, în vârstă de 9 ani, a fost despărțită de părinți și trimisă acasă.

Potrivit cuplului, aflat acum în stare de libertate, li s-a spus direct că au fost arestați pentru declarații împotriva războiului.

Accident teribil la Băcioi. Șase persoane, internate în stare gravă la spital
Articolul anterior
A fost descoperit cel mai mare zăcământ de pământuri rare din Europa, esențiale pentru fabricarea de vehicule electrice
Articolul următor