Caz teribil! Un bărbat și-a bătut câinele care nu voia să intre în bloc. Poliția s-a autosesizat în acest caz

Un bărbat care locuieşte într-un complex rezidenţial din Popeşti Leordeni este cercetat pentru infracţiunea de rănire cu intenţie a animalelor după ce a fost filmat bătându-şi câinele care refuza să intre în bloc pentru a fi dus acasă, scrie realitatea.md.

Bărbatul ţinea deschisă uşa unui bloc pentru ca animalul să intre, însă câinele, care se deplasa cu greutate, refuza, în ciuda îndemnurilor stăpânului.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, din care rezultă că un bărbat loveşte un câine, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov este abilitat să comunice următoarele: La data de 03 februarie a.c., poliţiştii Oraşului Popeşti Leordeni s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind efectuate cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor. Poliţiştii Oraşului Popeşti Leordeni au identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei” a transmis IPJ Ilfov.

Avocatul șoferiței de troleibuz, despre arestare: ,,Măsura e prea dură”

Procurorii au cerut magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv, pentru 30 de zile, în privința șoferiței troleibuzului care a lovit mortal o fată de 12 ani în sectorul Ciocana al capitalei, „în scopul evitării distorsionării circumstanțelor importante pe caz, infracțiunea fiind una gravă”. Demersul a fost admis de judecători, transnite Ziarul de Gardă.

Адвокат водителя троллейбуса счел ее арест слишком суровой мерой.

După ce câțiva apărători ai drepturilor omului au considerat drept nejustificată plasarea în arest preventiv a persoanei care se face vinovată de comiterea accidentului rutier din sectorul Ciocana al capitalei, soldat cu un deces, Ziarul de Gardă a întrebat reprezentanții Procuraturii Generale (PG) despre motivele solicitării unei asemenea măsuri preventive.

„Ținând cont de gradul prejudiciabil al faptei incriminate, infracțiunea fiind una gravă, în scopul evitării distorsionării circumstanțelor importante pe caz, procurorul a considerat drept proporțională cu particularitățile individuale ale cauzei aplicarea măsurii preventive, arestul preventiv, în privința învinuitei, demersul procurorului fiind admis de către instanța de judecată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru.

De cealaltă parte, Victor Pavlov, avocatul șoferiței troleibuzului, consideră drept „mult prea dură” măsura preventivă aplicată în privința clientei sale.

„În calitate de avocat o să luăm atitudinea corespunzătoare, o să depunem actele necesare. Evident că sunt avocatul doamnei și o consider o măsură mult prea dură în speța dată, reieșind din circumstanțele cauzei (…). Este Codul de procedură care ne arată că s-au prezentat niște probe care nu vorbesc despre faptul necesității imperioase de a fi aplicat arestul preventiv față de doamna în cauză. Reieșind din acest lucru, noi o să reacționăm la încheierea judecătorului de instrucție”, a declarat Victor Pavlov pentru Ziarul de Gardă.

Conform articolului 185 din Codul de procedură penală al R. Moldova, arestarea preventivă constă în deţinerea învinuitului, inculpatului în stare de arest în locurile şi în condiţiile prevăzute de lege. Arestarea preventivă constituie o măsură excepțională și se dispune doar atunci când se demonstrează că alte măsuri nu sunt suficiente pentru a înlătura riscurile care justifică aplicarea arestării.

Cauza penală se află în gestiunea Procuraturii municipiului Chișinău și este instrumentată de procurorul Radu Talpă.

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, spectacole la Chișinău

Teatrul Național „I.L Caragiale” din București va prezenta pe 28 și 29 martie două spectacole pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Evenimentele vor avea loc în cadrul celei de a IX-a ediții a proiectului „Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău”, care se desfășoară în perioada 25 – 29 martie.

https://infoprut.ro/wp-content/uploads/2021/08/13023780765e865880bd3299.94467414-e1629835040283.jpg

Astfel, marți, 28 martie, la ora 18.00, Naționalul bucureștean va oferi publicului din Chișinău spectacolul „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu. Potrivit organizatorilor, „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este considerată drept cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc.

Miercuri, 29 martie, la ora 18.00, Teatrul Național din București va prezenta spectacolul „Cei drepți” după Albert Camus, un text cu valențele unei tragedii shakespeariene, adaptat și transpus în universul scenic de Mihai Măniuțiu.

 „Cei drepți” de Albert Camus e o piesă tulburătoare, cu multiple fațete, care se combină într-un aliaj fascinant: focul și gheața, în aceeași retortă magică a scenei. O piesă despre iubire, despre o dragoste imposibilă.

Proiectul a fost conceput și realizat în 2014, datorită deschiderii și cuvântului dat de Ion Caramitru, care i-a găsit și titlul – „Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău”, un turneu al Unirii.

„Marea explozie demografică” la nivel mondial nu va mai avea loc, spun oamenii de știință. Cu cât va crește populația Pământului

Este posibil ca mult temutul „boom demografic” să nu mai aibă loc, potrivit autorilor unui nou raport care estimează că numărul de oameni va atinge un vârf mai mic și mai devreme decât se preconiza anterior, potrivit Libertatea și The Guardian.

Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie. Mulți oameni, adunați într-un singur loc, fotografiați de sus

Studiul, comandat de Clubul de la Roma, estimează că, pe baza tendințelor actuale, populația mondială va atinge un maxim de 8,8 miliarde de locuitori înainte de mijlocul secolului, după care va scădea rapid. Vârful ar putea fi atins și mai devreme dacă guvernele vor lua măsuri progresive pentru a crește veniturile medii și nivelul de educație.

Noile previziuni reprezintă o veste bună pentru mediul înconjurător la nivel mondial. Odată depășită creșterea demografică, presiunea asupra naturii și a climei ar trebui să înceapă să scadă, împreună cu tensiunile sociale și politice asociate.

Autorii avertizează însă că doar scăderea natalității nu va rezolva problemele de mediu ale planetei, care sunt deja grave și sunt cauzate în primul rând de consumul excesiv al unei minorități bogate.

Scăderea populației poate crea, de asemenea, noi probleme, cum ar fi reducerea forței de muncă și o presiune mai mare asupra asistenței medicale asociată cu o societate îmbătrânită, așa cum constată țări precum Japonia și Coreea de Sud.

Unul dintre autorii raportului, Ben Callegari, a declarat că rezultatele sunt un motiv de optimism – dar există o problemă.

„Acesta (studiul) ne oferă dovezi care ne fac să credem că bomba demografică nu va exploda, dar încă ne confruntăm cu provocări semnificative din perspectiva mediului. Avem nevoie de multe eforturi pentru a aborda paradigma actuală de dezvoltare a supraconsumului și a supraproducției, care sunt probleme mai mari decât populația.”

Studiile anterioare au prezentat o imagine mai sumbră. Anul trecut, ONU a estimat că populația mondială va ajunge la 9,7 miliarde de locuitori până la mijlocul secolului și va continua să crească timp de câteva decenii după aceea.

În cel de-al doilea scenariu, mai optimist, în care guvernele din întreaga lume ar crește impozitele pentru cei bogați pentru a investi în educație, servicii sociale și îmbunătățirea egalității, se estimează că numărul oamenilor ar putea atinge un maxim de 8,5 miliarde încă din 2040 și apoi ar scădea cu aproximativ o treime, ajungând la aproximativ 6 miliarde în 2100.

Sărbătoare în școlile din țară după doi ani în care nu s-au mai organizat întâlniri cu absolvenții
Articolul anterior
Incendiu la o fabrică de încălţăminte din Tighina. Atelierele s-au umplut cu fum
Articolul următor