Caz tragic la Căușeni. Un bărbat și-a găsit ambii părinți fără suflare în propria lor casă

Cadavrele a două persoane au fost găsite, noaptea trecută, în jurul orei 00:45, în localitatea Chircăiești, din raionul Căușeni.

Alcoolul i-a adus moartea. Un bărbat din Sîngerei a căzut în cap de pe un  pod – NordNews

Potrivit surselor din teritoriu victimele, soț și soție, în vârstă de 75 de ani și respectiv 73 de ani, au fost găsiți fără suflare, la masa din bucătărie, de către ginerele acestora care veniseră în ospeție, transmite plusmedia.md.

Bărbatul imediat a solicitat intervenția unei ambulanțe, dar și a poliției.

Din nefericire medicii au putut doar să constate decesul. Totodată, medicul-legist venit la fața locului, după examinarea cadavrelor nu a depistat semne de moarte violentă pe suprafața acestora.

Preliminar, se presupune că cei doi soți sar fi intoxicat.

Oamenii legii au iniția o anchetă pe acest caz, pentru a stabili toate circumstanțele, dar și cauzele exacte care au dus la decesul celor două persoane.

Parlamentul European a aprobat ajutorul de 145 milioane pentru Moldova

Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European a aprobat noua asistență macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Parlamentul European a aprobat ajutorul de 145 milioane pentru Moldova

Despre aceasta a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan, conform www.stiri.md.

„Încă un pas pentru aprobarea finală a ajutorului de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European tocmai a aprobat noua asistență macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Săptămâna trecută, și Comisia pentru bugete aprobase acest ajutor, votând propunerea mea de aviz.

După aprobarea ajutorului în cele două comisii de specialitate, putem acum să dăm votul final pentru această asistență în sesiunea plenară a Parlamentului European din luna mai. 

Prin adoptarea la timp a asistenței macrofinanciare în Parlamentul European, ne asigurăm că banii vor ajunge în Moldova până la finalul anului, în două tranșe ce vor fi virate în trimestrele 3 și 4 din 2023. 

Este important să oferim Guvernului Republicii Moldova cât mai repede ajutorul financiar necesar pentru a asigura stabilitatea marcroeconomică a țării, pentru a lua măsuri de sprijin pentru oameni și pentru a continua reformele necesare integrării europene”, a declarat Mureșan.

Inventau istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi  produs un accident rutier, estorcând sume de până la 50 mii de euro. Trei indivizi, reținuți de poliție

Trei bărbați  de 19, 24 și 28 de ani, originari din Chișinău și Dubăsari, membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi  produs un accident rutier au fost reținuți și sunt cercetați penal în 17 cazuri.

Fiecare dintre suspecți avea rolul său în această schemă infracțională. Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele  și sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală.

Sumele estorcate  de la victime variau între 5 000, 20 000 și 50 000 de euro.

În urma perchezițiilor autorizate efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bani și alte acte ce le demonstrează implicarea la comiterea infracțiunii.

Bănuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratul de poliție Rîșcani a DP mun. Chișinău, cu suportul angajaților INSP al IGP, sub conducerea procurorilor   Procuraturii mun. Chișinău-Oficiul Rîșcani.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane  în comiterea infracțiunii.

În acest context, Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor.

Pasha Parfeni pleacă la Liverpool

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, pleacă la Liverpool (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) , unde se va desfășura marea competiție muzicală.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, barbă, persoane în picioare şi ochelari de soare

Pasha Parfeni este însoțit de Yuliana Parfeni, trextieră și de naistul Sergiu Borș, transmite moldova1.md.

Pe marea scenă de la Liverpool, Pasha Parfeni va interpreta piesa „Soarele și Luna” cu care a câștigat finala națională la Chișinău. Reprezentantul Republicii Moldova va cânta în prima semifinală de pe 9 mai sub numărul 10.

Înainte de a pleca la Concursul Internațional de Cântec, Pasha Parfeni a susținut un tureneu în Spania, Polonia, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie și Israel.

Marea finală va avea loc pe Arena Liverpool pe 13 mai, semifinalele se vor ține pe 9 și 11 mai.

BBC, împreună cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune, vor organiza concursul în parteneriat cu radiodifuzorul public al Ucrainei și câștigătorii din anul 2022.

Autoritățile ruse au preluat fabrica Toyota din Sankt Petersburg
Articolul anterior
Polițiștii din raionul Hîncești au plantat ghindă de stejar pe o suprafață de 6 hectare
Articolul următor