Cazul Caracal se repetă: Femeie, găsită moartă în casă, alături de concubinul ei, la 24 de ore după ce a sunat la 112

O femeie și concubinul ei au fost găsiți morți în casă, cu urme de violență pe corp. Ea ar fi fost omorâtă de partenerul de viață, care apoi și-a pus capăt zilelor. Polițiștii au făcut descoperirea la 24 de ore după ce femeia sunase la 112 pentru a cere ajutor, însă oamenii legii nu au reușit să o găsească la timp., cu urme de violență pe corp. Ea ar fi fost omorâtă de partenerul de viață, care apoi și-a pus capăt zilelor. Polițiștii au făcut descoperirea la 24 de ore după ce femeia sunase la 112 pentru a cere ajutor, însă oamenii legii nu au reușit să o găsească la timp, scrie adevarul.ro.

Tragedia aduce aminte de cazul Caracal: o femeie în vârstă de 44 de ani a fost descoperită fără viață în casa sa din comuna Mircea Vodă, Brăila, la aproximativ 24 de ore după ce sunase disperată la numărul de urgență 112. Poliția nu a reușit să localizeze imobilul de unde provenea apelul, deși Serviciul de Telecomunicații Speciale a furnizat date de localizare.

Conform publicației locale, femeia de 44 de ani ar fi fost omorâtă de partenerul de viață, un bărbat de 50 de ani, care apoi și-a pus capăt zilelor.

Potrivit IPJ Brăila, femeia a sunat la numărul de urgență 112 luni, la ora 12:31, afirmând că se află în pericol, dar poliția nu a reușit să o găsească. 

Dispeceratul SNUAU 112 Brăila a fost înregistrat un apel telefonic, în care se aude o femeie care țipă și spune că se află în pericol, fără a preciza date privind identitatea sau locul în care se află„, transmite IPJ Brăila. 

Cadavrele au fost descoperite marți dimineață, după ce polițiștii au fost alertați prin apel la 112 la ora 09:45.  

Astăzi, 11 iunie a.c., în jurul orei 09:45, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că, într-un imobil din comuna Mircea-Vodă, au fost găsite două cadavre ce prezentau urme de violenţă. A fost stabilită identitatea acestora, fiind vorba de doi concubini, un bărbat, de 50 de ani și o femeie, de 44 de ani, ambii din comuna Mircea-Vodă. Ambele cadavre au fost preluate de Serviciul Județean de Medicină Legală Brăila, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei. Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că, anterior evenimentului nu au mai existat sesizări în contextul violenței domestice, în care să fi fost implicate vreuna dintre cele două persoane„, a transmis IPJ Brăila. 

Cu o zi înainte, femeia de 44 de ani a sunat la același număr de urgență, luni, la ora 12:31, însă nu a reușit să comunice cu operatorul, din telefon se auzeau doar țipete. Deși STS a furnizat date de localizare, iar două echipaje de polițiști au fost trimise acolo nu au găsit nicio dovadă a unui conflict.

În urma verificărilor efectuate, nu au fost obținute date care să confirme faptul că în zonă ar fi avut loc un conflict. Nu se auzeau zgomote și nici vreun conflict în derulare, la imobilele din zona respectivă„, transmite IPJ Brăila. 

IPJ Brăila a menționat că au fost discuții cu locuitorii din zonă pentru a identifica eventualul loc al incidentului și s-a încercat identificarea apelantei, inclusiv prin prezentarea numărului de telefon pentru recunoaștere. 

Niciuna dintre persoane nu a putut oferi informații, care să ajute la identificarea locației sau a apelantei. S-a încercat reapelarea postului telefonic fără rezultat, numărul fiind alocat unei cartele pre-pay neînregistrate. Din verificările efectuate și datele deținute, la acest moment, telefonul ar aparține femeii, de 44 de ani, din comuna Mircea-Vodă, însă la momentul efectuării verificărilor în teren, vecinii nu au putut furniza această informație„, se precizează în comunicatul Poliţiei. 

Cercetările sunt în desfășurare pentru ca circumstanțele tragediei să fie lămurite. 

Alexandru Stratan, rector ASEM: Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional 

Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru Stratan depune zilnic efort alături de colegii săi ca să mențină un nivel ridicat al educație și să pregătească noi specialiști înalt calificați în sectorul economic. La baza prosperității unei țări stă o economie solidă, dezvoltată de profesioniști bine pregătiți.  

Domnul Stratan își dorește ca instituțiile de învățământ din Republica Moldova să fie orientate mai mult către colaborările cu instituțiile din țările europene, către schimburi de experiență și proiecte de dezvoltare. Alinierea la valorile și standardele europene va contribui nemijlocit la recunoașterea diplomelor moldovenești și peste hotarele țării.

„Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional prin expertiza partenerilor europeni și alinierea la standardele educaționale europene”, a declarat rectorul ASEM.

Statutul de țară membră a marii familii europene aduce beneficii nu doar pentru sistemul educațional, dar și pentru antreprenorii locali. 

„Pentru mediul de afaceri este o posibilitate de a accesa o piață comună de peste 500 de milioane de consumatori, atragerea investițiilor străine directe, crearea de noi locuri de muncă, aici, la noi acasă și sporirea competitivității produselor autohtone”,  susține Alexandru Stratan. 

Videoul cu declarațiile rectorului Alexandru Stratan poate fi vizualizat AICI.

Parcurile din Chișinău, verificate după incidentul tragic cu cei doi copii electrocutați la Botanica în timp ce se jucau

Temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile în Republica Moldova ar putea fi cauza tragediei din sectorul Botanica, unde doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău a confirmat pentru Teleradio-Moldova că specialiștii examinează această ipoteză, în timp ce autoritățile așteaptă rezultatele anchetei inițiate după incident. Între timp, toate parcurile din capitală sunt verificate de specialiști, scrie radiomoldova.md.

„Așteptăm rezultatele anchetei. Este un caz tragic. Aseară toți colegii responsabili s-au întrunit în ședință. Ținând cont că am avut temperaturi de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar fi situație în legătură și cu acest fapt. S-au luat măsuri imediate de securizare. Așteptăm rezultatele anchetei. Sperăm că nu fie politizat acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, pentru Teleradio-Moldova.

Potrivit lui, responsabilii de la Spații Verzi au inițiat verificări în toate parcurile din capitală.

Amintim că doi copii, de 6 și 11 ani, au fost electrocutați în seara zilei de 18 iulie, în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei. Potrivit IGP, preliminar, copiii se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins niște fire care au produs un scurt circuit. Minorii au fost preluați de ambulanță. Cu regret, fetița de 11 ani a decedat.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Vacanță cu final tragic: cinci copii și-au pierdut viața în luna iunie. Închiderea grădinițelor ar fi o cauză

În prima lună de vacanță, 65 de copii din Republica Moldova au fost implicați în situații de risc, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind copii mici, cu vârste de până la 7 ani. Ala Revenco, președinta Asociației Obștești „Părinți Solidari”, consideră că închiderea grădinițelor pe timp de vară contribuie semnificativ la creșterea numărului de cazuri, scrie radiomoldova.md.

Conform datelor Inspectoratului General al Poliției, dintre cei 65 de copii afectați, 31 aveau vârste cuprinse între 2 și 6 ani. În 40 de cazuri, minorii au căzut de la înălțime, de pe tobogane și copaci. În alte 4 cazuri, copiii s-au înecat. Majoritatea incidentelor, 38 la număr, s-au produs în condiții casnice.

Din păcate, cinci copii și-au pierdut viața, iar 18 au suferit traumatisme în această perioadă.

 Ala Revenco a explicat că inclusiv închiderea grădinițelor pe timp de vară pune părinții într-o situație dificilă, mulți fiind nevoiți să își modifice programul de muncă sau să renunțe complet la locul de muncă pentru a avea grijă de copii.

Peste 75 la sută dintre grădinițele din Republica Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii, arată datele Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Din cele 1.421 de grădinițe care activează în țara noastră, 515 și-au închis ușile pentru mai mult de 40 de zile. Aproape jumătate din ele nu oferă nicio alternativă pentru părinții încadrați în câmpul muncii. Secretara de stat Valentina Olaru a declarat, recent, pentru Teleradio-Moldova, că primăriile sunt cele care decid perioada de vacanță a grădinițelor din țara noastră, și nu Ministerul Educației.

Gigantul bananier Chiquita, responsabil pentru finanțarea unui grup terorist
Articolul anterior
Ucraina deschide ușa pentru Rusia la următorul summit de pace. Reuniunirea, solicitată de Kiev
Articolul următor