Cazul familiei din Florești intoxicate cu ciuperci: a murit și fetița de 8 ani, după ce fratele ei a decedat săptămâna trecută

Sora băiețelui din raionul Florești, care a decedat săptămâna trecută, în urma intoxicației cu ciuperci, a murit la spital.

separator

„Pacienta, în vârstă de 8 ani, adusă pe 9 iulie se afla în Secția de Reanimare și Terapie Intensivă, prezentând semne ale intoxicației cu ciuperci, din păcate a decedat în această după amiază. Au fost depuse toate eforturile, însă nu a fost posibil de făcut nimic”, a spus Maxim Cazacu, ofițer de presă IMC, potrivit tv8.md.

Mama copiilor rămâne internată în stpital. Aceasta se află în stare gravă, dar stabilă.

Gestul făcut de Vladimir Putin după prima discuție cu Xi Jinping la Moscova

Președinții rus și chinez discută din nou astăzi, după convorbirea-maraton de luni, care a durat aproape cinci ore, scrie antena3.ro.

Xi a făcut referire la o nouă ordine mondială și a spus că perioada în care o singură țară dictează celorlalte a luat sfârșit.

Însă liderul de la Beijing încă nu a clarificat dacă țara sa va furniza sau nu ajutor militar Rusiei în războiul din Ucraina.

În prima zi a primei sale vizite la Moscova după patru ani, președintele chinez a vorbit din nou despre planul său de pace în Ucraina.

De astă dată, a avut ocazia s-o facă față în față cu Vladimir Putin, și nu prin intermediul Ministerului de Externe de la Beijing.

Liderul rus a confirmat public că a fost atent la spusele omologului chinez.

Putin, la discuția cu Xi: „Știți că suntem întotdeauna dispuși la negocieri”

„Am studiat cu atenție propunerile dumneavoastră pentru rezolvarea crizei acute din Ucraina. Știm că porniți de la principiile justiției și respectării prevederilor fundamentale ale dreptului internațional, ale securității indivizibile pentru toate țările.

Știți, de asemenea, că suntem întotdeauna deschiși la procesul de negociere. În general, interacțiunea noastră pe arena internațională contribuie la consolidarea principiilor fundamentale ale ordinii mondiale și ale multi-polarității”, a spus Vladimir Putin

Xi Jinping a subliniat ceea ce el a numit „parteneriatul strategic” cu Rusia.

Xi a vorbit de relația „strânsă” Rusia – China, dar n-a pomenit nimic de arme în public

„China acordă o mare importanță relațiilor cu Rusia.

În spatele acestui lucru există un raționament istoric: suntem cea mai mare țară vecină a celeilalte, precum și parteneri strategici.

Acest lucru subliniază faptul că avem o relație foarte strânsă unul cu celălalt”, a declarat președintele chinez.

Prima zi la Moscova a lui Xi Jinping s-a încheiat pentru cei doi cu o cină la care s-au servit șapte feluri de mâncare.

Șapte feluri de mâncare la cina celor doi președinți

Potrivit presei ruse, care a făcut public meniul celor doi șefi de stat, Xi și Putin au avut de ales la aperitiv între fructe de mare din Orientul Îndepărtat și clătite cu prepeliță și ciuperci.

Felul principal a constat în carne de căprioară cu sos de cireșe și somon alb siberian cu garnitură de legume.

Potrivit agenției TASS, la plecare Putin l-a condus pe XI până la limuzina prezidențială.

Marți, cei doi președinți vor avea discuții în format extins, cu participarea unor reprezentanți din guvernele și agențiile celor două state.

Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta! O cunoscută artistă din România s-a retras la mănăstire

Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta. Îndrăgita artistă de muzică populară Claudia Ghițulescu a decis să se retragă o perioadă din lumina reflectoarelor pentru a se dedica vieții spirituale. În prezent se află la o mănăstire de lângă Piatra Neamț, scrie redactia.ro.

Claudia Ghițulescu s-a retras la mănăstire

Artista a vorbit, în repetate rânduri despre conexiunea pe care o are cu divinitatea și despre faptul că Dumnezeu i-a fost alături în cele mai dificile momente ale vieții ei. De această dată, artista a simțit nevoia de a lua o pauză de la ritmul alert de viață pentru a se dedica rugăciunii. A ales o mănăstire de lângă Piatra Neamț și susține că acum înțelege cum mulți călugări pot posti zile întregi și trăi doar prin rugăciune, în condiții dificile.

Îmi place foarte mult să merg la locurile sfinte și de data asta am fost la Nichit, o mănăstire lângă Piatra Neamț. Chiar am simțit că am dat mâna cu Dumnezeu, a fost așa… Am dormit mai multe zile la mănăstire și am avut timp mai mult pentru rugăciune.

Tot timpul vorbesc cu Dumnezeu. Am simțit pur și simplu că stau numai în rugăciune. Acum i-am înțeles pe preoții și pe călugării care rezistă la mănăstire. Faptul că te rogi, nu îți mai trebuie nimic, nu îți mai trebuie să te duci să vezi lucruri care sunt pe moment frumoase, dar nu îți rămân în suflet cum îți rămâne o rugăciune”, a povestit Claudia Ghițulescu, într-o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni televizate.

Claudia Ghițulescu a fost trădată pentru o femeie cu 20 de ani mai tânără

Claudia Ghițulescu a trecut prin momente dificile după ce a aflat că soțul ei îi era infidel. Bărbatul avea o relație de aproximativ un an cu o femeie cu 20 de ani mai tânără decât el. Claudia o cunoscuse pe cea care l-a cucerit iremediabil pe soțul ei și a decis să depună actele de divorț, infidelitatea fiind un aspect pe care nu-l poate trece cu vederea într-o relație.

Atunci nu am știut, dar bănuiam, simțeam. Avem bănuieli. Am cunoscut-o, am înțeles, înainte. Era angajata lui, am cunoscut-o întâmplător. Fiind și o fată mică față de el și față de mine, o vedeam ca pe un copil. La un moment dat am și îmbrățișat-o… Ea nu are nicio vină, dragostea apare din senin, și atunci, ce să zic?”,  povestea Claudia Ghițulescu.

Republica Moldova și Statul Qatar pledează pentru intensificarea relațiilor bilaterale

Posibilitățile de intensificare a relațiilor bilaterale au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Meshaal Mohammed Al-Kubaisi, anunță Guvernul.

În contextul semnării recente a Acordului privind liberalizarea regimului de vize între țările noastre, a fost reiterată propunerea lansării unei curse aeriene directe Doha-Chișinău. 

Șeful Executivului s-a arătat interesat de preluarea experienței qatariene în domeniul aviației civile, inclusiv prin deschiderea unei școli de formare a piloților în Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean s-a mai referit la intensificarea cooperării comercial-economice, în domeniul agroalimentar și al energiei, precum şi la atragerea investițiilor în țara noastră. 

Un cunoscut expert avertizează: ,,În ultimii 50 de ani, producția de spermă a bărbaților a scăzut la jumătate”. Care sunt cauzele?
Articolul anterior
O nouă fotografie cu Prințul Louis face înconjurul lumii! Cu cine seamănă micuțul?
Articolul următor