Cazul unui tânăr de 19 ani care și-a distrus familia după un test ADN făcut în glumă. Ce a aflat despre părinții săi

Un tânăr de 19 ani a aflat că tatăl lui nu este cel care l-a crescut după ce a făcut un test ADN în glumă. I-a arătat rezultatele testului mamei sale și a aflat un adevăr ascuns de-o viață întreagă.

Un tânăr în vârstă de 19 ani care și-a cumpărat un test ADN în joacă a rămas fără cuvinte când au venit rezultatele. Descoperirea a dus la ruinarea întregii familii și acum nu știe ce decizii să ia pentru ca totul să revină la normal.

Tânărul a povestit pe o rețea de socializare că a vrut să facă o glumă și a cumpărat un test ADN pe care a dat 80 de lire, însă nu se aștepa să facă o descoperire care chiar avea să-i schimbe viața.

Tânărul s-a dus să ridice rezultatele și a aflat că avea o potrivire cu tatăl său de doar 29,2% și îl arăta ca fiind un frate vitreg și în niciun caz cel car i-a dat viață.

„Am primit rezultatele acum câteva zile și m-am dus să verific potrivirile. În partea de sus, l-a enumerat pe tatăl meu ca împărtășind doar 29,2% ADN-ul cu mine și fiind prezis a fi un frate vitreg, ceea ce este imposibi. Nu are sens pentru mine pentru că haplogrupul patern era același și plus că eu și tatăl meu semănăm”, a mai spus tânărul care a mai dezvăluit că avea o potrivire de 24.6% cu verișoarele lui, ceea ce arăta, de fapt, că sunt surorile lui vitrege. Verișorii ar trebui să împartă de obicei în jur de 12% din ADN.

„Nu m-am putut gândi la o relație genetică care să explice ceea ce vedeam și am avut îndoieli cu privire la acuratețea procentelor. Procentele comune sunt extrem de precise și foarte puțin probabil să fie false. Singura explicație realistă pentru ceea ce vedeam era că unchiul meu, tatăl vărului meu și fratele tatălui meu, este tatăl meu. Realitatea m-a lovit ca o cărămidă peste față”, a mai povestit el.

El a mai dezvăluit că a fost în stare de șoc timp de o oră, după care și-a dat seama că are nevoie de răspunsuri. Fără să se mai gândească prea mult, i-a arătat mamei rezultatele ADN-ului său și a întrebat-o de ce datele arătau altceva față de ceea ce știa el de o viață întreagă.

„Sinele meu irațional nici măcar nu a mai îmbrăcat afirmația cumva. Am întrebat-o dacă l-a înșelat pe tata cu unchiul David. Nu am văzut niciodată culoarea scurgându-se de pe fața cuiva atât de repede. Părea uluită și apoi mormăia: `Ce fel de întrebare este aceasta? Bineînțeles că nu`”, a spus el, care a mai relatat cum a văzut-o pe mama sa căzând la pământ în timp ce plângea și îl implora să nu-i spună asta tatălui său.

Decizia luată de tânăr a afectat întreaga familie: „În următoarele ore am auzit cum familia mea s-a destrămat”

Însă povestea nu avea să se oprească aici. El l-a sunat apoi pe verișoara sa – care era de fapt sora sa vitregă – pentru a-i spune totul.

„A terminat apelul țipând. Tata (acum unchi) a venit acasă și a intrat în camera mea întrebându-mă ce e în neregulă cu mama. I-am spus totul și nu a spus nimic. După ce s-a liniștit a ieșit din cameră și am încuiat ușa. În următoarele câteva ore, am auzit cum întreaga mea familie s-a destrămat în fața ușii mele. Părinții mei s-au certat și bunicii mei s-au grăbit să vadă ce se întâmplă. Mătușa mea și David au apărut la scurt timp după aceea și sunt destul de sigur că i-am auzit pe tatăl meu și pe David intrând într-o luptă fizică. Haos total”, a mai scris el.

Tânărul și-a încheiat povestea de pe rețeaua de socializare scriind că se simte rău că a creat acest haos în familia lui, dar pe de altă parte, este bucuros că a aflat adevărul despre originile sale.

„Dacă mi-aș fi cheltuit banii de ziua mea pe altceva, nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat, dar o altă parte din mine este bucuros să afle adevărul”, a conchis el.

Utilizatorii care i-au citit povestea l-au încurajat în comentarii spunându-i că ar face bine să-i arate celui care l-a crescut că îl apreciază în continuare, chiar dacă nu este tatăl lui biologic.

„Sună-l pe tatăl tău și spune-i clar că încă îl vezi ca pe tatăl tău. L-ar putea ajuta cu adevărat”, „Singura persoană vinovată este mama și unchiul tău. El și ea sunt cei care au mințit. Nu trebuie să te simți vinovat”, au fost două dintre comentariile scrise în mediul online.

sursa

Renumitul balerin ucrainean Rostyslav Yanchyshen, mort pe front la doar 31 de ani

Un dansator de balet de top din Ucraina a murit pe front într-un atac cu mortiere, scrie presa română.

Rostyslav Yanchyshen a renunțat la cariera de balerin pentru a-și apăra țara și a murit pe front cu o lună înainte de a împlini 32 de ani.

A renunțat la scenă pentru a se înrola în lupta împotriva invaziei rusești. Balerinul în vârstă de 31 de ani a murit în timpul unei misiuni, a confimat compania de balet Odesa Opera.

Dansatorul s-a alăturat armatei ucrainene în primele zile ale războiului, renunțând astfel la cariera de balerin de top pe care o avea în spate.

Moartea sa a fost descrisă ca o „pierdere de nedescris” de către Ministerul Culturii din țară.

El s-a oferit voluntar pentru a „apăra Ucraina în mod eroic” la câteva zile după invazia pe scară declanșată de Rusia.

Dansatorul de balet, despre care se înțelege că „a iubit Ucraina mai mult decât orice”, a servit în armata ucraineană ca mitralior, potrivit presei locale.

„Pantofii de balet ai artistului au fost înlocuiți cu cizme de armată, iar muzica spectacolelor sale preferate a fost înlocuită de sunetele focurilor de mortier”, a precizat Opera Odesa.

Harry Sevoyan, șeful Odesa Opera, l-a descris pe dansatorul Yanchyshen ca fiind „un om strălucitor, talentat, decent și inteligent’.

„A fost unul dintre primii care au mers să-și apere patria, nu printr-o somație, nu printr-un ordin, ci prin propria decizie”, spune Harry Sevoyan.

Unul dintre rolurile marcante ale dansatorului de balet a fost cel al unui soldat care moare.

„Așa cum destinul a vrut, acest rol s-a dovedit a fi profetic pentru artist”, a spus șeful Odesa Opera.

„Încă de la începutul invaziei la scară largă, el a vrut să își apere țara de invadator, dar dansatorul nu a fost acceptat în Forțele Armate ale Ucrainei, așa că s-a oferit voluntar și s-a alăturat apărării teritoriale”, transmite ministerul Culturii din Ucraina.

„Pe front, el a servit ca mitralior. Rostyslav a murit în urma unui atac cu mortiere, cu o lună înainte de a împlini 32 de ani. Este o pierdere de nedescris”, se mai arată în mesajul instituției.

„O veste teribilă. Războiul l-a ucis pe Rostyslav Yanchyshen, un solist al baletului Odesa Opera. Un zâmbet etern, o privire luminoasă – așa își vor aminti colegii tăi…”, a spus directorul teatrului, Evhen Lavrenchuk, conform Daily Mail. 

Un tânăr și-a pierdut viața ca un erou, după ce s-a aventurat în valuri pentru a salva doi copii

A murit ca un erou, încercând să salveze doi copii. Vito Bugliarello, în vârstă de 35 de ani, s-a înecat pentru a salva doi băieți, la Siracuza, Italia. Acesta a intrat în apă fără să stea pe gânduri, chiar dacă nu ştia să înoate. Prietenii şi familia îşi revin cu greu după pierderea teribilă.

mamaplus

Când a văzut doi copii în apă făcând semne pentru ajutor, nu s-a gândit nicio secundă. Chiar dacă Vito Bugliarello, tânărul de 35 de ani care s-a înecat la Siracuza, nu știa să înoate. A legat două cearșafuri, le-a aruncat în apă, apoi le-a folosit pe post de frânghie. Planul său nu a mers, însă, prea bine. Prietenul care era alături de el l-a văzut dispărând în valuri. Ajutorul a sosit la scurt timp după aceea, însă trupul neînsufleţit a fost găsit după 24 de ore de scafandri, printre stânci, scrie observatornews.ro.

Marea în acea după-amiază era foarte agitată. Cei doi băieți, ambii minori, au profitat de ziua frumoasă de primăvară pentru a face baie. Ajunși în apă, cei doi au avut dificultăți să se întoarcă la țărm. Unul dintre cei doi băieți a reușit să apuce un capăt de cearșaf, să se întoarcă la mal și să-și tragă partenerul cu el. Vito, în schimb, i-a dat drumul și curenţii l-au dus imediat în larg. 
 

Tânărul era originar din Floridia, frecventase Institutul Tehnic Fermi din Siracuza și iubea foarte tare călătoriile. Mulți prieteni și cunoscuți îl omagiază pe rețelele de socializare numindu-l erou și apreciindu-i curajul și altruismul. ”Vom fi mereu aproape de familia Bugliarello!”. Procuratura din Siracuza a deschis o anchetă cu privire la moartea acestuia.

Pierpaolo, un prieten al lui Vito, a vorbit pentru Corriere della Sera: ”Pentru a înțelege ce fel de băiat era, este suficient să spun că, deși era conștient că nu este un înotător bun, într-adevăr aș spune că nu știa să înoate, a alergat ca să-i ajute pe cei doi băieți”.

Tânărul avea o pasiune uriaşă: marea. Chiar dacă nu învățase niciodată să înoate. Mergea acolo în fiecare zi, făcea o plimbare. ”Sâmbătă dimineața mi-a scris: Azi pe bicicletă? Era un sportiv, îi plăcea ciclismul montan și ieșeam des împreună, dar a trebuit să-i răspund că nu pot merge, pentru că trebuia să muncesc… Vito alesese atunci să meargă la o plimbare pe stâncă. El a fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Din păcate, asta e viața”, a adăugat prietenul său cu vocea frântă. 

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

România va construi trei poduri rutiere noi peste râul Prut. Acestea vor lega localităţile Stanca (RO) – Costești (MD), Bumbata (RO) – Leova (MD) şi Falciu (RO) – Leca (MD).

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

Potrivit datelor transmise, marți, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, pentru construcția acestor obiective au fost depuse deja trei oferte, transmite adevarul.ro.

,,Pentru proiectarea a trei poduri rutiere noi peste Prut, conform planului comun de acțiuni care vizează creșterea capacității de transport între România și Republica Moldova, până la termenul limită de depunere, au fost depuse trei oferte de către SC Total Business Land SRL.”, a transmis oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Este vorba de depunerea ofertelor pentru proiectarea următoarelor poduri rutiere peste Prut, pentru care ofertantul are la dispoziție câte 6 luni pentru fiecare contract și o valoare cumulată estimată la 1.512.606 lei, fără TVA:

– Stanca (RO) – Costești (MD);

– Pod nou Bumbata (RO) – Leova (MD);

– Pod nou Falciu (RO) – Leca (MD).

În cadrul acestor obiective de investiții, se vor implementa cel puțin următorii indicatori tehnico-economici: pod rutier nou; drum de legătură la infrastructura existentă; punct control frontieră.

Secretarul de stat reaminteşte că a fost deja reabilitat primul pod peste Prut după Revoluție, Galați (RO) – Giurgiulești (MD) și au fost demarate procedurile și pentru:

– Albița (RO) – Leușeni (MD): lucrările presupun demolarea podului vechi și reconstrucție pod nou pe patru benzi

– Sculeni (RO) – Sculeni (MD)

– Oancea (RO) – Cahul (MD)

Totodată, va fi construit un pod nou la nivel de autostradă: Ungheni (RO) – Ungheni (MD)

În mai 2022, secretarul de stat anunța că podul rutier de frontieră, peste râul Prut, între localităţile Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Galaţi (România) a fost reabilitat. Conform acestuia, în reconstrucţia lui au fost investite circa 8 milioane de lei (RON), asiguraţi în totalitate de Guvernul României. Acesta era primul pod dintre România şi Moldova reabilitat după 1989.

Totodată, în decembrie 2022, a fost aprobată finanțarea pentru construcția Podului rutier de peste Prut de la Ungheni, proiect depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility #CEF).

Țara din Europa unde creditele scumpe au prăbușit prețurile caselor. Locuințe devalorizate cu 15% într-un an
Articolul anterior
Dorin Recean: Republica Moldova nu mai consumă gaze de la Gazprom
Articolul următor