CCF Moldova cu suportul financiar al Fundației Internaționale Coca Cola, a donat spitalelor din țară analizoare hematologice, un USG performant și alte utilaje

Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) cu suportul financiar al Fundației Inernaționale Coca Cola, contribuie la consolidarea sistemului medical, în lupta cu Covid-19.

separator

În condițiile actuale, când trecem printr-o situație mondială fără precedent, CCF Moldova alături de parteneri s-a alăturat întregii omeniri în lupta pentru viață și sănătate.

În aceste zile, cu suportul financiar al Fundației Coca Cola au fost procurate utilaje medicale extrem de necesare sistemului medical din țara noastră, pentru combaterea virusului Covid 19.

Patru instituții medicale din Chișinău au fost asigurate cu echipamente de importanță vitală pentru pacienții infectați cu noul virus. Institutul Mamei și Copilului și Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au primit analizoare hematologice.

Două detectoare de vene au fost oferite Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, iar un dispozitiv USG de înaltă performanță a fost furnizat pentru Institutului de Medicină de Urgență.

„Această criză este atât un pericol, cât și o oportunitate. O șansă pentru a avea grijiă de cei mai vulnerabili, de a ne mobiliza pentru siguranța și binele oamenilor din jur, de a găsi prieteni și parteneri pentru o luptă comună.  Acest lucru  a reunit – CCF Moldova și Fundația Coca-Cola – într-o luptă pentru viitorul nostru, o speranță pentru umanitate ”, a menționat Liliana Rotaru, președintele CCF Moldova.

Mediul de afaceri și organizațiile neguvernamentale colaborează pentru a oferi sprijin în menținerea siguranței și sănătății oamenilor. Reprezentanții Coca-Cola HBC consideră că doar prin unitate vom face față crizei și vor continua să ofere susținere comunităților vulnerabile prin livrarea băuturilor de importanță majoră  în această perioadă extrem de problematică. De 16 ani, Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lucrează întru reformarea sistemului de protecție a copilului, având drept sarcină prioritară sistarea activității instituțiilor rezidențiale, oferind fiecărui copil alternative de tip familie. Datorită programelor implementate de organizație, 5777 de copii au fost ajutați direct să crească într-un mediu familial sigur și protejat. 10 internate au fost închise până acum, iar în alte 3 își continuă în prezent activitatea. Toate aceste realizări au fost desfășurate grație parteneriatelor dezvoltate și susținătorilor responsabili social, alături de care, echipa CCF Moldova influențează viețile copiilor din țara noastră, dar contribuie și la o schimbare necesară întregii societăți.

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

Vacanță ieftină în Grecia! Insula discretă care atrage tot mai mulți turiști, mai accesibilă decât Santorini. Imagini de poveste

Înainte de începerea sezonului estival, ofertele de vacanță pentru Grecia sunt la mare căutare. De cele mai multe ori, turiștii caută variante accesibile de cazare, însă țin cont și de serviciile puse la dispoziție de hoteluri. Insula Santorini este inclusă pe lista destinaților exclusiviste, având în vedere prețurile piperate ale unităților de cazare din zonă. O alternativă mai ieftină, însă la fel de impresionantă este insula Serifos, scrie evz.ro.

O destinație mai accesibilă decât Santorini sau Mykonos, Serifos este căutată mai ales de cei care fug de aglomerație. Insula oferă o gamă largă de experiențe pentru turiști, inclusiv pentru cei pasionați de istorie, precum și de secretele  Greciei antice. De altfel, turiștii vin un această regiune și în afara sezonului estival.

În această perioadă, temperaturile medii variază între 15-20 de grade Celsius, iar în timpul verii de situează între 25-30 de grade. În zilele toride, mercurul poate urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

Destinația ideală pentru turiștii pasionați de istorie

Numele insulei este legat de numeroase legende. Localnici spun că Serifos a fost locuită de ciclopi. De altfel, în centrul acesteia se află peștera ciclopului Polifem, celebră prin mitul lui Ulise.

Satul Chora se află în inima insulei și  oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Livadi. Zona se aseamănă puternic cu Santorini. Casele mici și albe, străduțele înguste și însorite sau numeroasele lăcașuri de cult amintesc de această destinație faimoasă.

Tragedie în Capitală! Un tânăr s-a înecat în lacul de la Valea Morilor, în această seară

Un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati, scrie NM.md

Oamenii legii au fost alertați pe 21 mai, la ora 18:04, că un tânăr s-ar fi înecat în lacul din parcul Valea Morilor. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. În urma lucrărilor subacvatice efectuate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, trupul neînsuflețit al tânărului a fost scos din apă.Toate circumstanțele se stabilesc.

Asociația obștească EcoVisio a donat ajutoare materiale spitalelor din Bălți și Căușeni!
Articolul anterior
Oferă-le o mână de ajutor bătrânilor afectați de foame și sărăcie în urma pandemiei!
Articolul următor