Ce crede Lilu despre bătaia elevelor din capitală care a revoltat publicul

,,Poza frumoasa – tema dureroasă”, așa își întitulează Lilu o postare recentă în care face referire la violență, un fenomen periculos care se pare că ia amploare în societatea de astăzi. Toată lumea își exprimă indignarea, nu putem rămâne indiferenți la ceea ce se întâmplă. Dar ce se poate face la modul practic astfel încât lucrurile să evolueze pe calea cea bună?

,,Despre violența foarte prezentă în mediul online și în realitatea fizică. Violența verbală, emoțională, fizică care rănește în diferite feluri dar în toate cazurile sunt suferințe. Atât din partea celor care o servesc (agresorii) cât și din partea celor care o primesc. Știm ca ne învârtim într-un cerc vicios – agresorii nu se nasc, devin. Fie văzând acest exemplu în familie sau în mediul foarte apropiat și de cele mai multe ori fiind la rândul lor – victime.

Oamenii nefericiți sunt răi. Așa se manifestă această emoție.

Trebuie să se vorbească mai mult și în scoli, pe net, la tv despre BULLYING. Ce înseamna de fapt? – „comportament agresiv”, „comportament ostil”, „hărțuire”, „terorizare”, „umilire”, „brutalizare”, „intimidare”, „luare în derâdere”, „lovire”, „ignorare”, „excludere”, „marginalizare”.

Sa fii cool nu înseamnă să fii un om rău.

Și din mesajele voastre îmi dau seama că asta se întâmplă la nivel global. Doar un exemplu din Franța l-am primit prin mesajele de la voi.

E prea multă violență și răutate pe străzi, în școli, în familii. Îmi pare tare rău, dar transformăm lumea într-un loc tot mai ostil pentru viață.

Ce poziții aveți la acest subiect? Cum putem influența în bine? Din mesaje primesc tot felul și din păcate multe mărturisiri dureroase. Unele ajung pe stories, altele doresc să fie auzite doar de mine și vă mulțumesc pentru deschiderea sufletească oferită”, scrie Lilu.

Franţa prelungește starea de urgenţă până la 1 iunie 2021
Articolul anterior
Jurnalista Anna Smolnițchi va deveni mămică a treia oară. Primele imagini cu burtica rotunjoară
Articolul următor
Alte articole interesante