Ce floare li se potrivește femeilor, în funcție de zodie. Alege cadoul potrivit de 1 martie

Horoscopul special al primăverii ne arată care sunt florile ce ni se potrivesc, în funcție de zodie. Cu ocazia zilei de 1 martie se oferă flori femeilor speciale din viața noastră, așa că ne-am gândit să vă dezvăluim care i se potrivește doamnei tale. Află cum să o surprinzi în prima zi de primăvară.

Zodia Berbec

Caprifoiul este floarea care li se potrivește perfect Berbecilor. Este o floarea foarte dulce, exact cum sunt și acești nativi. Au un farmec aparte, căruia nimeni nu îi poate rezista. Berbecii nu pot rezista tentaţiei de a fi mereu înconjurați de oameni și le place să fie în centrul atenției mereu.

Zodia Taur

Macul este floarea care corespunde cu zodia Taur. Macii sunt florile cele mai simple, care se dezvoltă ușor și nu au pretenții atunci când vine vorba de îngrijire. La fel sunt și taurii, care niciodată nu cer prea multe, dar le place să ofere, pentru a-i vedea pe cei din jurul lor fericiți și mulțumiți de ce au.

Zodia Gemeni

Dacă eşti născut sub semnul Gemeni, lavanda este cea mai potrivită floare pentru tine. Gemenii sunt persoane foarte descurcărețe, care găsesc mereu o soluție pentru orice problemă, indiferent de cât de grea este. Lavanda îi ajută pe gemeni să se concentreze mai bine, mai ales la birou.

Zodia Rac

Florile albe îi reprezintă cel mai bine pe raci, mai ales trandafirii albi. Albul este culoarea ce semnifică puritatea, bunătatea, caracteristice racilor. Trandafirii au nevoie de o îngrijire atentă pentru a înflori spectaculos şi a bucura sufletul sensibil al Racilor,care cu greu poate fi întreținut de o persoană.

Zodia Leu

Taurul iubește să fie copleșit de dragoste, așa că nu este de mirare că floarea care îi definește cel mai bine este crinul. Dacă aveți un prieten cu acest semn zodiacal, vă recomandăm să le oferiți un buchet din aceste flori, de care vor fi foarte încântați.

Zodia Fecioară

Trandafirii albastri sunt adesea un simbol al misterului, reprezentând maniera în care viața se află într-un echilibru cu adevărat. Aceste flori frumoase au o semnificație specială pentru Balanțe și reprezintă cadoul perfect.

Zodia Balanță

Sensibilitatea este cuvântul care îţi descrie cel mai bine personalitatea. Și irisul este o floare extrem de sensibilă, care, deși este firavă, reușește să iasă în evidență prin farmecul său. Ai nevoie de stabilitate, linişte şi dragoste pentru a înflori cu adevărat, condiții pe care le caută și această plantă.

Zodia Scorpion

Crizantema este floarea cea mai potrivită zodiei Scorpion. O floare plină de surprize, care, la început, înflorește cu greu, dar apoi captează atenția prin petalele sale. Scorpionul e o persoană plină de surprize şi, de îndată ce cineva crede că îi cunoaşte, va demonstra că nu este deloc așa.

Zodia Săgetător

Săgetătorul se simte cel mai conectat cu garoafele. Aceste flori sunt asociate în mod obișnuit cu evenimente triste ale vieții, dar, în ciuda acestor zvonuri, sunt perfecte pentru personajul romantic la care visează un Săgetător. Atingerea lor feminină și petalele delicate vor pune cu siguranță un zâmbet pe fața acestor nativi.

Zodia Capricorn

Panselutele sunt flori foarte hotărâte, care revin an de an în aceeași formă sau chiar mai frumoase. Acestea sunt printre primele flori văzute primăvara. La fel de ambițioși sunt și capricornii, cărora le place mereu să iasă în evidență și să fie cu un pas înaintea celorlalți în tot ceea ce fac.

Zodia Vărsător

Floarea care îi defineşte cel mai bine pe cei din zodia Vărsător este orhideea. Aceștia sunt curioși şi inventivi, ceea ce îi atrage foarte mult pe ceilalți. Oamenii din jurul lor îi apreciază și pentru frumusețea fizică, la fel cum le apreciază și pe aceste plante arătoase.

Zodia Pești

Floarea-soarelui este cea mai potrivită pentru Pești. Este o floare mare, care iese mereu în evidență, așa cum fac și Peștii. Acestea persoane nu pot trece neobservate, pentru că mereu vor face ceva care să atragă atenția celorlalți și să fie pe primul loc.

sursa

Contractul uriaș pe care Rusia speră să-l semneze cu China anul acesta. Anunțul, făcut după vizita lui Xi Jinping la Moscova

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat joi, 23 martie că țara sa speră să se ajungă până la finalul anului la un acord pentru aprovizionarea Chinei cu gaze prin planificata conductă Power of Siberia 2, potrivit Reuters și ziare.com.

Chinese President Xi invites Russia's Putin to visit China

Moscova vrea ca prin conducta de 2.600 km – care va avea o capacitate de 50 miliarde metri cubi (bcm) de gaze pe an – să înlocuiască exporturile pierdute către Europa.

Preşedintele Vladimir Putin a discutat planul cu omologul chinez Xi Jinping la întâlnirea lor de săptămâna aceasta de la Moscova, iar joi Novak a declarat că Gazprom a primit instrucţiuni pentru a se ajunge la un acord cât mai curând posibil.

”Acum se finalizează condiţiile din contract între Gazprom şi firma chineză CNPC. Este deja în derulare un studiu de fezabilitate, proiectarea gazoductului prin teritoriul Mongoliei”, a afirmat Novak.

Acesta a adăugat: ”Sperăm, suntem siguri că firmele noastre vor ajunge la un acord până la finalul anului şi vor semna contractul”.

Importurile de energie ale Rusiei în Uniunea Europeană au scăzut semnificativ ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Dar experţii spun că statul chinez nu ar avea nevoie de cantităţi suplimentare de gaze până după 2030.

Moscova are nevoie mai mult ca Beijingul de acord, deoarece Gazprom speră să recupereze prin China exporturile sale de gaze pe piaţa europeană, care era responsabilă pentru 80% din exporturile sale.

Analiştii se aşteaptă ca Gazprom să livreze doar 50-65 bcm Europei şi Turciei anul acesta, faţă de un nivel de vârf de aproximativ 200 bcm în 2018.

Primul gazoduct Power of Siberia este deja operaţional, iar Novak a confirmat că va livra 22 bcm de gaze Chinei anul acesta.

Francezii preferă să arunce în aer țara, decât să muncească până la 64 de ani. Imaginile haosului de la proteste

Reforma pensiilor riscă să arunce în aer Europa. Franţa este deja pe un butoi cu pulbere. Peste 800.000 de oameni au ieşit în stradă astăzi la Paris, nemulţumiţi că trebuie să lucreze cu doi ani mai mult. Greviştii au ridicat baricade pe străzi şi le-au dat foc, s-au bătut cu forţele de ordine, au dat peste cap traficul rutier şi feroviar, şi au promis că nu se opresc până când preşedintele nu renunţă la proiect. Emmanuel Macron pare însă de neclintit: vrea ca legea să intre în vigoare până la finalul anului, scrie Observator. 

Paris este aproape sub asediu. Sindicaliştii furioşi au blocat marile bulevarde ale capitalei, au incendiat pubele şi au atacat forţele de cu sticle incendiare. 

Irène Costelian, jurnalist francez: Aceste acte de violenţe sunt cele care reflectă tensiunea care este astăzi în societatea franceză. Forţele de ordine, evident, sunt peste tot, ca de obicei. Tensiuni în cortegiu au început să apară, cu focuri de gunoaie, focuri de obiecte care s-au găsit pe stradă, materiale de şantier, în principiu.

În Rennes, Toulouse, Nantes şi Marseilles manifestanţii au atacat forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Pe străzile luate cu asalt de sute de mii de oameni au fost ridicate baricade. Multe dintre ele au fost incendiate cu cocktailuri Molotov. 

Zeci de oameni au blocat timp de două ore un depou de autobuze şi nu au permis circulaţia mijloacelor de transport în comun.

În gara din Lyon, manifestanţii au mers azi pe liniile de cale ferată, iar circulaţia trenurilor a fost paralizată. Intrările pe aeroporturile Charles-de-Gaulle şi Roissy au fost şi ele blocate de sindicalişti. Revoltaţi, oamenii au scandat minute în şir şi au promis că vor ieşi în stradă şi în zilele următoare. 

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile a cerut companiilor aeriene să anuleze 30% din zborurile lor la Paris-Orly şi 20% pe alte aeroporturi până joi. 

În acest timp, autostrada din Toulouse era paralizată. Mai mulţi manifestanţi au creat o baricadă de foc şi au oprit astfel circulaţia maşinilor. La fel s-a întâmplat şi în Lyon, unde, în plină stradă, pubele, scaune şi cutii de carton au ars sub privirile trecătorilor.

Proteste violente în Franța. Macron nu dă înapoi

În ciuda mişcărilor violente din stradă, care au ajuns în a 9-a zi, Emmanuel Macron nu face niciun pas în spate.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Crezi că mă bucur să accept această reformă? Nu! Nu vrem neapărat să auzim adevărul, dar vă spun că această reformă nu este un lux, nu este o plăcere, ci este o necesitate pentru țară.

În ciuda criticilor primite în urma adoptării forţate a reformei pensiilor, Macron promite că legea care urcă vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani va intra în vigoare până la finalul acestui an.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Trebuie să poţi face totul până la capăt, să implici pe toată lumea în această transformare.

Manifestările violente aduc schimbări şi în programul Regelui Charles, în prima sa vizită de stat de la preluarea tronului. Agitaţia provocată de greve ar putea modifica locaţia banchetului fastuos organizat pentru monarh, care, în teorie, ar urma să aibă loc la Palatul Versailles. Guvernul britanic a declarat, însă, că, momentan, nu a fost informat despre o schimbare de plan.

Un pacient a primit 150.000 de euro daune morale pentru că s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în spital

Despăgubiri de 150.000 de euro pentru un fost pacient al spitalului județean din Neamț. Bărbatul a câștigat în instanță daune morale pentru că s-ar fi infectat cu stafilococ auriu în perioada în care a fost internat. Suma a fost plătită în 6 tranșe, din veniturile proprii ale spitalului, a declarat managerul unității medicale pentru Mesagerul de Neamț.

barbat pacient suparat pat de spital

Pacientul fusese internat pe secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în toamna anului 2015. S-ar fi infectat cu stafilococ auriu MRSA, fiind nevoit să se trateze la Târgu Mureș. Ulterior, fostul pacient a dat spitalul în judecată și a cerut daune morale de 150.000 de euro.

Instanța i-a dat dreptate și a dispus, prin hotărâre judecătorească executorie, că spitalul este bun de plată. La executarea silită, singura dispensă obținută în negocierile cu casa de avocatură care l-a reprezentat pe bărbat a fost plata în rate a daunelor morale.

„Am reușit să negociem plata în șase tranșe pentru a nu afecta foarte puternic cash flow-ul spitalului. Procesul a început în 2015, domnul respectiv a avut o infecție cu stafilococ auriu, posibilă din Spitalul Județean Neamț, nu e demonstrat categoric, dar justiția i-a dat acestuia aceste daune morale pentru suferința cauzată de către spital. Banii au fost plătiți din veniturile proprii ale spitalului”, a declarat Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru sursa citată.

Ultima tranșă datorată pacientului a fost achitată luna aceasta.

Drama unui bărbat care a cerut să fie plasat în închisoare pentru că nu mai suporta infidelitatea iubitei
Articolul anterior
Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale
Articolul următor