Ce ne va aduce 2021, anul Bivolului, potrivit astrologilor

Anul 2021 este anul Bivolului de Metal Alb în ceea ce privește zodiacul chinezesc. Potrivit astrologilor, anul nou se anunță unul cu schimbări marii. Trebuie să ne înarmăm cu răbdare, să fim mai înțelepți, mai îngăduitori, mai ales că am trecut printr-o perioadă grea în 2020.

„Este anul Bivolului de Metal Alb. Deci, alb înseamnă puritate, dar metalul este tăios. Dacă te iei cu bivolul în coarne, n-ai sorţi de izbândă anul viitor. Acum, în anul Şobolanului am stat toţi băgaţi prin găuri pentru că asta s-a vrut: să stăm ascunşi pentru ca şobolanul ăla mai mare să meargă pe afară să facă alte rele. Covid-ul a fost cel mai mare şobolan al anului”, este de părere numerologul român Mihai Voropchievici.

Chiar dacă am avut o perioadă grea, în care toată planeta a fost greu încercată și încă mai există pandemia care face victime, mulți oameni vor avea forță de muncă, vor găsi putere, se vor aduna și vor face lucruri mărețe.

„Anul viitor, în anul Bivolului, trebuie să dăm dovadă de forţă de muncă, să construim încet, fără grabă, dar să fim de o corectitudine fantastică. Şi să avem grijă, pentru că va veni un volum de muncă atât de mare şi avem extraordinar de mulţi şomeri să nu începem să alegem.

Pentru că niciodată nu poţi să ajungi mare din prima. Cinci înseamnă policalificare, recalificare, diversificare. Aduce schimbări în toate planurile. Şi sufletesc şi în primul rând, cea mai mare schimbare este aici, în interior.

Fiecare om se va schimba interior”, a mai spus numerologul.

Dacă până acum am fost rezervați în ceea ce privește călătoriile, începând cu 2021 vor avea parte de mai multe zboruri, de mai multe zile cu soare în suflet, vor face mi multe vizite, iar lucrurile vor reveni încet, încet la normal.

„Ca dacă nu vii cu schimbare şi nu înţelegi, ai tot mentalitate retrogradă şi vezi că e un gard, un zid de beton şi tot cu capul în gardul ăla dai, trebuie să vii cu lumină. Anul viitor înseamnă mişcare. Şi ne vom mişca pentru că toate schimbările astea majore vin pe cifra fericirii imprevizibile. Sufletul omului are nevoie de frumuseţe şi de bucurie.

Toate lunile pare vor avea o încărcătură mai benefică. Adică februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie. Sunt şase luni mari, să ne bucurăm de ele. Nimic nu rămâne neproporţionat. Prima jumătate pentru cei cu cifra destinului pară, a doua jumătate pentru ceilalţi”, mai spune Mihai Voropchievici.

Luna cinci într-un an cinci, adică în mai 2021, este o lună de acţiune.

Mihai Voropchievici anunță foarte multe schimbări pe plan amoros pentru cei care se află deja într-o relație de cuplu, însă va fi cu adevărat un an bun pentru cei care urmează să aibă o relație, fiind primul an de relație, un număr impar, care aduce noroc, în zodiacul chinezesc.

„Pentru noi individual, avertizarea vine în mod individual în funcţie de anul personal pe care îl avem. Ne pliem pe toată încărcătura şi la toată lumea va fi paritate. Cinci are în părţile laterale doi cu doi, deci este axul balanţei. Se va menţine un echilibru.

Favorizaţi vor fi cei care intră cu an personal impar. Adică să spun: tu ai anul viitor an patru, iar cu cinci, înseamnă nouă. Deci e un an bun. Dar cel care are an cinci şi cu trei e opt, înseamnă multă muncă, dar şi câştiguri. Dar şi mare atenţionare că tendinţa de a munci prea mult creează suspiciuni.

Fiecare om, în funcţie de anul personal. Anul personal se calculează astfel: adunăm ziua de naştere cu luna şi cu cinci de anul viitor şi aflăm în ce an personal ne aflăm. Şi ce ne aşteaptă.

Numerele merg paralele cu zodiile. Şi astrele se aliniază în aşa fel să te determine să munceşti. Sunt conjucţii frumoase, sunt schimbări. O să îl avem pe Mercur la retrograd de vreo patru ori.

Anul elimină rutina. Nu avem voie să ne bazăm tot pe rutina. O lăsăm deoparte pentru că e an de schimbare şi de mergere înainte. Nu mă schimb şi mă întorc în urmă”, a conchis celebrul astrolog la Antena 3.

Inteligenta artificiala ar putea afecta 40% din locurile de munca la nivel global

Inteligenţa artificială ar putea afecta 40% din locurile de muncă la nivel global. Estimarea aparţine Fondului Monetar Internațional. Cert este că revoluția adusă de inteligența artificială pe Piața muncii a început deja, scrie ziare.com.

Revoluția a început, însă nu este clar spre ce se va îndrepta. Sunt voci care spun că în următorul an inteligența artificială o va depăși pe cea umană, un proces ireversibil.

Cu peste 40% dintre locurile de muncă la nivel global care vor dispărea odată cu revoluția inteligenței artificiale, toată lumea se intreabă ce îi asteaptă pe oameni, unde vor lucra, pe ce salarii.

Experții prevăd că inteligența artificială va automatiza multe sarcini efectuate în prezent de oameni, ducând la pierderi semnificative de locuri de muncă. Soluția discutată acum la nivel înalt este un instrument care se cheamă venitul universal garantat.

Conceptul propune ca toți cetățenii să primească o sumă lunară fixă de la guvern, indiferent de venitul sau statutul lor de angajare, scrie tvrinfo.ro.

Susținătorii venitului universal garantat consideră că ar putea oferi o plasă de siguranță pentru cei care își pierd locul de muncă din cauza inteligenței artificiale, permițându-le să-și satisfacă nevoile de bază și să-și caute noi oportunități.

Acesta idee are suținători puternici în rândul bogaților care dețin giganții internetului. Câteva figuri proeminente din Silicon Valley, cum ar fi Elon Musk, Mark Zuckerberg și Sam Altman, au susținut ideea venitului universal garantat că o modalitate de a atenua impactul negativ al inteligenței artificiale asupra pieței muncii.

„Venitul universal va fi necesar în timp, dacă AI preia majoritatea locurilor de muncă umane”, spunea Elon Musk.

Americanii au implementat chiar un program pilot, în Stockton, California, unde 125 de rezidenți au primit 500 USD lunar timp de doi ani. Rezultatele au arătat o îmbunătățire a sănătății mentale și fizice a participanților, precum și o creștere a ratei de angajare.

Atenție, ceea ce propun acum toți acești oameni este ca fiecare, indiferent dacă este angajat sau nu, să primească o sumă fixă, lunar. Cine va dori ceva suplimentar, va trebui să muncească.

Și de aici încep problemele pentru acesta idee. Opoziția la acest venit universal garantat vine adesea din partea celor care consideră că ar descuraja munca sau ar fi prea costisitoare de implementat. Alte provocări includ stabilirea nivelului adecvat al venitului și identificarea surselor de finanțare.

Ca o notă persoanala, ideea nu este nouă, o propunea și Martin Luther King Junior în anii 60. Sunt multe țări care au un venit minim garantat pentru persoanele aflate în dificultate, inclusiv România. Avem Venitul Minim de Incluziune (VMI), care include atât Sprijin pentru incluziune – care înlocuiește Venitul Minim Garantat acordat până în 2024 și Sprijin pentru Familiile cu Copii – care înlocuiește Alocația pentru Susținerea Familiei, ajutor social acordat până în 2024.

Sunt peste 160 de mii de români care primesc aceste tipuri de ajutor. Însă, ceea ce propun acum mai marii lumii se referă la un venit minim pentru toată lumea.

Curtea Constituțională se va pronunța astăzi asupra inițiativei de revizuire a Constituției

Curtea Constituțională urmează să se pronunțe astăzi, la ora 14, privind propunerea majorității parlamentare de inițiere a referendumului republican de revizuire Constituției, transmite Radio Chișinău.

Potrivit proiectului, referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană urmează să aibă loc pe 20 octombrie. Întrebarea supusă referendumului va fi „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Eropeană?”, potrivit proiectului prezentat de grupul parlamentar PAS.

Constituția va fi completată cu un nou titlu: ”Integrarea în Uniunea Europeană”.

Prin acest proiect, deputații propun mai întâi de toate reconfirmarea identității europene a R. Moldova și declararea integrării în Uniunea Europeană drept obiectiv strategic.   

În nota informativă a proiectului se subliniază că aspirațiile R. Moldova de a stabili relații politice, economice, culturale și în alte domenii de interes comun cu țările europene și orientarea spre spațiul valoric democratic european au fost consfințite încă în actul de constituire a statului – Declarația de independență a R. Moldova, adoptată în 1991.

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost inițiat de Maia Sandu și se va desfășura odată cu alegerile prezidențiale. Două sondaje de opinie date publicității la sfârșitul lunii martie arată că aproximativ jumătate din cetățenii moldoveni care s-ar prezenta la urne ar vota pentru aderarea țării la Uniunea Europeană.

Doi magistrați, soț și soție, au depus jurământul solemn. Unde vor activa

În cadrul ședinței plenare a Consiliului Superior al Magistraturii din 15 aprilie 2024 în fața membrilor CSM au depus solemn jurământul magistraţii Alexandru Ciorba și Evelina Ciorba, care vor activa la Judecătoriile Cimișlia și Căușeni, respectiv, scrie unimedia.info.

Magistrații au fost numiți în funcție recent, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 1399-IX din 11 aprilie 2024, până la atingerea plafonului de vârstă.

Judecătorii au jurat să respecte Constituţia şi legile ţării, drepturile şi libertăţile omului, să-și îndeplinească cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire atribuţiile ce le revin. Depunerea jurământului a fost consemnată în procesul-verbal al ședinței plenare de Preşedintele ședinței Sergiu Caraman şi de judecătorii nou-numiți în funcție.

Conform prevederilor art. 12 din Legea privind statutul judecătorului, magistratul înainte de a începe exercitarea funcției este obligat să depună jurământul, deoarece actele efectuate de judecător înaintea depunerii jurământului se consideră nule.

Alexandru Lozanciuc împlinește astăzi 70 de ani
Articolul anterior
Filip Kirkorov și-a concediat menajera după 30 de ani: ,,Am plătit-o bine, pentru încă 10 ani înainte”
Articolul următor