Ce nepoate frumoase are Anastasia Lazariuc! Fetele îi moştenesc trăsăturile

Femeile din familia Lazariuc sunt numai bune de urcat pe podium! În familia Anastasiei Lazariuc, nu doar fiica ei, Ileana, i-a moştenit trăsăturile, ci şi nepoatele din partea lui Andrei, fiul celebrei artiste stabilite peste Prut.

separator
Beatrice  şi Anastasia sunt pasionate de arta machiajului, de modă şi fac furori la şedinţele foto.  Anastasia Lazariuc are o fiică superbă, pe Ileana, care i-a dăruit doi nepoţi din mariajul cu Ion Alexandru Ţiriac, dar şi fiul Andrei o face mândră. Băiatul artistei are două fete. Beatrice şi Anastasia sau Nasti, aşa cum o alintă apropiaţii, seamănă izbitor cu bunica lor celebră, dar şi cu mătuşa lor.Ileana Lazariuc, fiica artistei, are doi copii cu Ion Alexandru Ţiriac, fiul magnatului român Ion Ţiriac: Alexandru şi Nicholas Noah.

sursa

Rusia a lansat în această noapte mai multe rachete și drone asupra Ucrainei

În noaptea de 20 aprilie, rușii au lansat asupra Ucrainei rachete balistice, antiaeriene, rachete ghidate de avion și drone, anunță comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene Mikola Oleșciuk, conform www.zdg.md.

Mai exact, Rusia a lansat pe timp de noapte trei rachete balistice Iskander-M, două rachete antiaeriene ghidate S-300/S-400 din regiunea Belgorod din Rusia, precum și două rachete ghidate de avion X-59/X-69, acestea fiind lansate din apele Mării Negre.

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au reușit să distrugă două rachete Kh-59/X-69. În plus, în direcția sud, armata ucraineană a distrus trei drone de recunoaștere – două Orlan-10 și o Supercam.

O expoziție dedicată istoriilor studenților ucraineni, lansată la Chișinău

Istoriile a 40 de studenți ucraineni care și-au pierdut viața în lupta pentru libertatea țării lor sunt prezentate într-o expoziție internațională, „Diplome Neemise”, care a ajuns și în Republica Moldova. Proiectul este un omagiu adus tinerilor reduși la tăcere de războiul necruțător al Rusiei împotriva Ucrainei.

O expoziție dedicată studenților ucraineni, lansată la Chișinău

Lansată oficial astăzi în Republica Moldova, expoziția „Diplome neemise” este o inițiativă internațională ce aduce în prim plan sacrificiul și rezistența a 40 de studenți ucrainieni, ale căror vieți au fost abrupt curmate de agresiunea militară nejustificată a Rusiei în Ucraina.

Expoziția nu este doar o colecție de istorii și fotografii, ci un tribut adus celor care și-au dedicat viața și aspirațiile pentru idealul libertății și păcii. În urma agresiunii rusești, cei 40 de tineri și-au găsit sfârșitul prematur, dar nu și-au pierdut însăși semnificația și impactul asupra lumii. Fiecare diplomă neemisă reprezintă nu doar un vis întrerupt, ci și un simbol al luptei fiecărui tânăr pentru independența Ucrainei.

 Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: „Pentru mine această expoziție este foarte emoționantă, pentru că este imposibil să nu fii emoționat să vezi câte vieți tinere au fost distruse de agresiunea militară nejustificată a Rusiei în Ucraina. Acești studenți au avut vise, care într-un final au fost distruse. Tinerii luptau nu doar pentru independența țării lor, dar și pentru valorile europene. Uniunea Europeană este de partea adevărului și va continua să susțină Ucraina în lupta pentru integritatea sa”.

Marko Șevcenko, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: „40 de imagini care sunt aici, în această sală, reflectă situația în care s-a pomenit întreaga Ucraină acum doi ani. 40 de oameni au căzut, fie în casele lor, fie în timpul evacuărilor când încercau să găsească un loc mai sigur, fie pe linia de front când încercau să-și apere țara. Toți cei 40 au fost studenți, de la Harkov și Mariupol, până la Herson, Mikolaiv, Odesa sau Vinița”.

gallery images

Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării: „Să nu uităm de sacrificiul pe care îl fac ucrainenii zi de zi, inclusiv pentru securitatea Republicii Moldova. Noi, la doi ani de la începutul războiului, ne continuăm viața, mai mult sau mai puțin, liniștit datorită curajului, dedicației, abnegației poporului ucrainean, inclusiv datorită tinerilor, viețile cărora sunt prezentate în această expoziție. Este important să menținem vie preocuparea pentru ce se întâmplă în Ucraina, astfel cum am avut-o în primele zile ale războiului”.

Odată cu lansarea sa la nivel internațional în anul 2023, expoziția „Diplome neemise” a fost expusă în 24 de țări și a fost gazduită de peste 110 universități din întreaga lume. Scopul expoziției este de a educa și sensibiliza publicul larg în raport cu tragedia războiului și impactul devastator pe care îl are acesta asupra celor care și-au pierdut viața și a familiilor lor. În același timp, expoziția este un act de solidaritate și sprijin pentru poporul ucrainean în lupta lor pentru libertate și demnitate.

Pe parcursiul lunii aprilie și mai 2024, expoziția „Diplome neemise” va fi expusă în Republica Moldova, în cadrul unor evenimente publice și în mai multe universități din țară, printre care:

  • Universitatea de Stat din Moldova (Chișinău, str. Mateevici 60);
  • Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (str. Pușkin 38);
  • Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul (Piața Independenței 1).

Două fetițe, rănite într-un atac cu cuțitul lângă o școală din Franța. Individul pândea lângă școală, cu puţin timp înainte de atac

Două fetițe, de 11 și 6 ani, au fost înjunghiate joi, 18 aprilie, de un bărbat de 28 de ani, în apropierea unei școli primare din orașul Souffelweyersheim din estul Franței, lângă Strasbourg.

Două fetițe, rănite într-un atac cu cuțitul lângă o școală din FranțaFoto: Profimedia

Copilele au suferit răni ușoare, iar agresorul a fost rapid arestat de polițiști, transmite libertatea.ro.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 14.00. Fetița de 11 ani a fost înjunghiată în fața școlii, iar cealaltă a fost înjunghiată într-o piață, la câțiva metri distanță. Ambele au suferit „răni superficiale” și tăieturi minore, dar au fost internate totuși într-o unitate de urgență pediatrică a Spitalului Universitar din Strasbourg.

 „Au fost rănite, dar viața lor nu este în pericol. Au fost îngrijite rapid de medici și de pompieri”, a asigurat șeful de cabinet al prefectului, Jean-Baptiste Peyrat.

Agresorul, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat rapid. Potrivit jandarmeriei franceze, bărbatul „nu este cunoscut justiției și nu a fost niciodată implicat în acte de radicalizare.”

Malik, unul dintre agenții de pază ai școlii, a declarat pentru Le Parisien că a văzut un bărbat cu „păr portocaliu”, „guler roșu pe gât” și îmbrăcat într-o „jachetă gri” care pândea lângă școală, cu puţin timp înainte de atac. 

„Mi s-a părut ciudat pentru că se uita mereu spre școală”, a spus bărbatul, indicând însă că „nu a văzut nicio armă”.

O femeie a decedat la spital, după ce a fost lovită de un automobil
Articolul anterior
Imagini din tinerețe cu Igor Dodon și soția sa. Prima Doamnă este astăzi sărbătorită!
Articolul următor