Ce nume vor purta Prințul Harry și ducesa Meghan după ce și-au pierdut titlurile regale

Prințul Harry și soția sa, ducesa Meghan, vor trebui să își schimbe numele de familie după ce și-au pierdut titlurile regale, conform Digi 24. Cei doi nu vor mai putea folosi titulatura de ”Alteța sa regală”, iar Sussex, Mountbatten- Windsor sau Wales sunt posibilele nume pe care ar urma să le preia cuplul.

separator
Prințul Harry și soția lui, Meghan, nu vor mai avea voie să foloseasă titluri monarhice și nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunțat, sâmbătă seară, Palatul Buckingham.

Ducele și ducesa de Sussex au anunțat și că intenționează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiți pentru renovarea Frogmore Cottage, reședința din Windsor, care va rămâne locuința lor oficială din Marea Britanie.

Mai mult, cuplul nu o va mai reprezenta formal pe regina Elisabeth a II-a începând cu primăvara acestui an.

Deciziile au fost luate după ce Harry și Meghan au anunțat recent că doresc să renunțe la statutul de membri seniori ai familiei regale a Marii Britanii. Harry va continua să fie prinţ şi membru al familiei regale a Marii Britanii. Însă el nu va mai putea folosi titulatura de „Alteţa sa regală” pentru că nu mai este membru activ al familiei regale, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru ducesa Meghan de Sussex.

Jurnalistul ITV News Royal Chris Ship a clarificat ideea, respectiv, aceea că ducii de Sussex își păstrează titulatura de „Alteța sa regală”, dar nu vor mai putea să o folosească.

Și Prințesa Diana, mama lui Harry, a pierdut titlul regal

Se pare că cei doi vor fi cunoscuți ca Harry, duce de Sussex, și Meghan, ducesă de Sussex, titluri pe care le-au primit de la regina Elisabeth a II-a în ziua în care s-au căsătorit, în 2018.

Aceasta nu este pentru prima dată când un membru al familiei regale nu mai poate folosi titlul de „Alteța sa regală”. Mama lui Harry, prințesa Diana de Wales, a pierdut titlul în 1996, după ce a divorțat de prințul moștenitor Charles.

Harry și Meghan pot avea ca nume de familie Sussex, în mod similar copiilor prințului William și ai ducesei Catherine de Cambridge. La școală, copiii se numesc George și Charlotte Cambridge.

Contul de pe platforma Instagram și noul site oficial ale lui Harry și Meghan poartă numele Sussex. Iar, la începutul săptămâni trecute, cei doi au fost numiţi într-un comunicat oficiale ”familia Sussex”. Însă, potrivit site-ului oficial al familiei regale, dacă vreodată un membru are nevoie de un nume de familie, acesta trebuie să fie Mountbatten-Windsor.

Biserica ortodoxă de rit vechi îl sărbătorește pe Sfântul Ioan Botezătorul
Articolul anterior
Rusia: Cinci persoane, printre care şi un copil, s-au înecat într-un hotel după ce o conductă cu apă s-a spart
Articolul următor
Alte articole interesante