Ce pensie încasează Florin Piersic. Suma este una scandaloasă, conform presei de peste Prut

Celebrul actor Florin Piersic împlineşte astăzi, 27 ianuarie, venerabila vârstă de 86 de ani. Chiar dacă este unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi artişti din România, câştigurile nu sunt pe măsura talentului şi muncii sale pe care a depus-o ani la rând”, scrie presa din România.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1957. La doi ani după acest moment, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în Discipolul diavolului.

,,După peste 65 de ani în lumea teatrului și a filmului, Florin Piersic încasează o pensie de doar 2.000 de lei (circa 8 mii lei md). La aceasta se adaugă o indemnizație lunară – Atenţie! De merit! – de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2.700 de lei (circa 10.800 lei md), scrie Fanatik.ro.

Și aici se opresc încasările pe care Florin Piersic le are! Pentru că, pandemia de coronavirus a oprit, multă vreme, motoarele teatrului românesc. Fără piese, fără alte apariții sau evenimente, actorul a fost nevoit să trăiască, o perioadă, din pensie și indemnizație.

Actorul i-a oferit lui Dan Negru o mulțime de dezvăluiri importante și emoționante totodată, care îi vor uimi pe fani în Ajun de Crăciun. Florin Piersic a ținut să le transmită un mesaj emoționant tuturor celor care îl iubesc și îi apreciază munca.

Totuși, artistul i-a cerut lui Dan Negru să fie atent și să nu taie prea mult la montaj, deoarece a ajuns la o vârstă înaintată și nu știe cât timp mai are să le transmită fanilor tot ce are de zis.

„N-o să-ți placă ce spun, nici dumnealor. Să nu tăiați la montaj, pentru că nu cred că o să mai am timp să mă întâlnesc cu dumnealor”, a mărturisit maestrul Florin Piersic.

Vezi ce evenimente au loc, astăzi, de Hramul orașului Chișinău

Capitala Republicii Moldova sărbătoreşte astăzi Hramul oraşului, când creştinii ortodocşi de stil vechi prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului.

Autoritățile au pregătit pentru astăzi un program, care începe la ora 9:45: 

program
program

Seara, concertul va cuprinde o serie de artiști precum Magnat și Feoctist, DARA, Gabriel Nebunu, Vitalie și Vasile Advahov și Zinaida Julea, formația Zdob și Zdub și mulți alții. Invitata specială a serii – renumita interpretă din Letonia, Laima Vaikule.

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului

Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoarea mai este cunoscută în popor și sub denumirea de „Pocroave”, notează MOLDPRES.

Preoţii spun că omoforul Maicii Domnului reprezintă un sprijin, ajutor şi protecţie pentru toate, iar cei care se roagă Maicii Domnului vor fi ocrotiţi.

Minunea Acoperământului Maicii Domnului s-a petrecut în Biserica Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon al VI-lea cel Înţelept (886-912). Maica Domnului a apărut în timpul unei privegheri de toată noaptea, înconjurată de sfinţi, rugându-se lui Dumnezeu pentru neamul omenesc. Maica Domnului a luat acoperământul de pe cap şi l-a întins deasupra creştinilor, care se aflau la mănăstire, iar Acoperământul a strălucit „mai mult ca soarele”.

Se mai crede că cele mai adânci rădăcini ale tradiţiilor sărbătorii ajung până la perioada agriculturii primitive, sărbătoare precreştină cu dată fixă, dedicată unei divinităţi meteorologice ce marchează intrarea în anotimpul rece, atunci când pământul se acoperă de brumă.

În conştiinţa oamenilor s-a făcut asociaţia între acoperirea pământului cu brumă şi acoperirea capului fetelor mari, îmbroboditul cu basma la nuntă, ca semn al trecerii la statutul de femeie măritată. Fetele mari se rugau divinităţii Pocroavă să le acopere capul cu păr bogat şi frumos, pentru a fi plăcute flăcăilor, dar şi să le acopere capul în sensul măritatului. 

Pe 14 octombrie este sărbătorit  hramul în mai multe biserici şi în localităţi din ţară, inclusiv în capitală, oraşul Chişinău.

Nou record mondial feminin la apnee de către o ucraineană!

Kateryna Sadurska a stabilit un nou record mondial în timpul celui de-al 8-lea Campionat Mondial CMAS de apnee adâncime de la Kalamata, Grecia, pe 10 octombrie.

Kateryna a atins o adâncime uluitoare de 80 de metri în timpul scufundării sale impresionante la disciplina CNF (Greutate constantă fără aripioare) și a câștigat medalia de aur la competiție.

Iată ce este apneea. Scufundarea liberă sau în apnee, este efectuată prin ținerea respirației fără un aparat autonom de respirat sub apă, reprezintă cea mai veche modalitate de scufundare. Cuvântul apnee provine din limba greacă – apneiu (a = fără, pneiu = a respira).

Protest la Orhei. Manifestanții cer demisia Guvernului
Articolul anterior
Bijuterie de la noi, apreciată în afară. O fotografie cu Cetatea Hotin, câștigătoarea premiului „Wiki Loves Monuments 2021”
Articolul următor