Ce se ascunde în spatele decretului lui Putin de a mări armata Rusiei: Ezită să ordone o mobilizare generală – ISW

Decretul semnat joi de Vladimir Putin de a mări armata rusă arată faptul că președinte rus nu va ordona în viitorul apropiat o mobilizare generală pentru războiul din Ucraina, estimează experţii americani de la think tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War), în analiza publicată vineri.

Vladimir Putin a semnat un decret prin care efectivul armatei ruse este sporit. După noua creştere a efectivelor armatei ruse şi luând în calcul de asemenea personalul său civil, aceasta ar urma să ajungă la un total de peste două milioane de membri.

Decretul din 25 august al președintelui rus Vladimir Putin de a mări armata rusă începând cu ianuarie 2023 nu va genera o putere de luptă semnificativă în viitorul apropiat și sugerează faptul că sunt şanse mici ca Putin să ordone o mobilizare în masă, este prognoza făcută de ISW.

Decretul crește numărul forțelor armate ruse cu 137.000 de militari, de la 1.013.628 soldaţi la 1.150.628 soldaţi, începând cu 1 ianuarie 2023. Asta înseamnă că armata rusă caută probabil să recupereze pierderile suferite în Ucraina și să refacă forţa de luptă pentru a-și susține operațiunile.

ISW susţine că obiectivul din decretul lui Putin este unul relativ modest (dar probabil greu de atins) şi sugerează puternic că Putin rămâne decis să evite mobilizarea generală. Este puțin probabil ca Rusia să poată să recruteze militari pentru a ajunge la o putere finală de peste 1.150.000 de soldați, așa cum prevede decretul.

Din punct de vedere istoric, armata rusă nu și-a atins obiectivele de forţă de luptă. De exemplu, în 2022, ruşii aveau doar aproximativ 850.000 de militari în serviciu activ, înainte de invazia la scară largă a Ucrainei, foarte departe de obiectivul de putere de luptă finală de peste un milion.

Ruşii se vor confrunta cu obstacole serioase în a aduna rapid un număr mare de noi soldați, crede ISW. În afară de provocările de recrutare, capacitatea de antrenament a Rusiei a scăzut din 24 februarie, deoarece Putin a trimis elemente de antrenament pentru a participa la luptele din Ucraina, sunt de părere experţii americani. 

Rusia poate folosi ciclul de recrutare de toamnă, în octombrie 2022, care ar trebui să strângă aproximativ 130.000 de oameni, pentru a reface pierderile din Ucraina. De asemenea, Kremlinul poate include în mod oficial în armata rusă forțele Republicilor Populare Donețk și Lugansk și/sau noile unități de voluntari care nu fac parte oficial din armata rusă. Cu toate astea, şi aşa, creşterea puterii totale de luptă a Rusiei ar fi foarte mică.

sursa: www.observatornews.ro

Doi cetățeni moldoveni din Turcia au fost evacuați în siguranță în România

O aeronavă C-27 Spartan a aterizat la Otopeni din Turcia având la bord 13 români și 2 cetățeni din Republica Moldova. Printre ei a fost și o mamă cu 2 fetițe, cu vârstele de 3, respectiv 5 ani. Soțul femeii, cetăţean turc, a rămas în zona distrusă de cutremur, scrie stirileprotv.ro.

În avion au fost şi 9 studenți, plecați din țară prin programul ERASMUS, împreună cu profesorul care îi însoțea. În momentul seismului aceștia erau cazați la un hotel din Kahraman-maraş, zona cea mai afectată de cutremur. Ei au fost preluați de o echipă de salvare și transportați în siguranță pe aeroportul Adana, de unde au ajuns în România.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: „Toată lumea este într-o stare mulțumitoare, totuși sunt epuizați. Acest zbor a fost foarte complicat. Vorbim de persoane care au fost din păcate expuse în mod direct cutremului și nemijlocit față de grupul anterior. Un prim grup pleacă la Gara de Nord, un al doilea grup pleacă la Otopeni. Sunt și doi cetățeni din R. Moldova, care vor pleca prin mijloace proprii în această noapte la Chișinău.”

Aeronava ar fi trebuit să ajungă în România în cursul dimineții de marți, conform autorităților. Însă, a decolat cu 12 ore mai târziu. Şi asta pentru că mama cu cele 2 fetițe au ajuns foarte greu la aeroport, din cauza infrastructurii distruse.

Ministerul Afacerilor Externe deocamdată nu a venit cu o reacție.

O moldoveancă și doi copii minori au decedat în cutremurul din Turcia

În urma cutremurului din Turcia, un cetățean al Republicii Moldova și doi copii au murit.

Dezastru după cutremurul din Turcia. Zeci de morți, sute de răniți, clădiri  distruse – Evenimentul Zilei

În prezent, MAEIE informează despre decesul în orașul Hatay a 3 cetățeni ai Republicii Moldova: o femeie de 36 de ani și 2 copii minori. Vorbim despre membrii aceleiași familii.

MAEIE anunță la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a 3 cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii, membri ai aceleiași familii. „Reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) transmite următoarele actualizări cu privire la situația cetățenilor Republicii Moldova afectați de cutremurele produse în Republica Turcia. Responsabilii de la ambasada țării noastre la Ankara continuă eforturile de contactare și comunicare cu cetățenii noștri care locuiesc în cele 10 zone afectate de seism.

Cu deosebit regret, MAEIE anunță la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a 3 cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii”, menționează MAEIE.

„Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

De asemenea, prin intermediul ambasadei țării noastre la București în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, informăm că 2 cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare fiind realizată de partea română”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Totodată, în dimineața zilei de 8 februarie echipa de salvatori ai Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei. Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară.

Ivant Urgant, mărturisiri în cea mai nouă postare. „Ne-am întors de la înmormântare și am aflat că Natasha așteaptă un copil”

Ivan Urgant a vorbit într-un mod emoționant despre mama sa, care nu mai este în viață. Bărbatul a fost foarte norocos, deoarece a fost înconjurat toată viața sa de femei frumoase și deștepte. A crescut în grija și dragostea mamei și bunicii sale, iar astăzi se bucură de soția sa și cele trei fiice ale cuplului.

Телеведущий Иван Ургант назвал причину отъезда из России

Ivan a cunoscut-o pe soția sa, Natasha Kiknadze, încă la școală. Era îndrăgostit de ea, dar ea l-a refuzat. Și doar câțiva ani mai târziu, cei doi s-au reîntâlnit și au rămas împreună timp de peste 15 ani.

Fiica femeii, Erica, din prima căsătorie, a devenit și ,,fiica” lui Urgant. Soții mai au împreună două fete: Nina și Valeria.

Pe 7 februarie, mama lui Ivant Urgant, Valeria Kiseleva, ar fi împlinit 72 de ani. Femeia este plecată în veșnicie de opt ani. Ivan Urgant i-a dedicat un mesaj:

„Eu, un prost, eram sigur că semăn mai mult cu tatăl meu… Mama mea era actriță. Și-a iubit cu desăvârșire profesia, teatrul, colegii. Ea suna pe toată lumea, felicita, ajuta, consola și tratată. Și ea nu și-a găurit urechile, de exemplu. Și nu se certa cu nimeni. Deloc. Nu a rostit nici măcar un singur cuvânt obscen, în general, nici un cuvânt rău. Toata viata ei. Când ne-am întors acum opt ani de la înmormântare, am aflat că Natasha era însărcinată și aștepta un copil.

Așa a apărut o altă Valeria Ivanovna. Care acum trei zile și-a străpuns urechile, strigând uneori ,,F ***!” și începe să râdă îngrozitor… Și totuși încă o văd pe mama, în ea”.

Иван Ургант: «Вернулись с похорон и узнали, что Наташа ждет ребенка»

Fiica lui Urgant, care are încă 7 ani, seamănă într-adevăr foarte mult cu mama umoristului, care ar fi împlinit astăzi 72 de ani.

Иван Ургант: «Вернулись с похорон и узнали, что Наташа ждет ребенка»

#stilunic cu Aura, Lori și Bety:”Cum adică eu le îmbrac prea copilăros? S-au plâns pe mine?”
Articolul anterior
O mamă a ajuns în spital cu malnutriție pentru că nu mânca aproape nimic ca să le dea copiilor hrana de care aveau nevoie
Articolul următor