Ce se întâmplă cu contul de facebook al persoanei decedate?

Deşi nimeni nu se gândeşte la momentul în care va pleca din această lume, Facebook dă posibilitatea să alegi ceea ce se va întâmpla cu contul tău după ce treci în neființă. Facebook oferă două opțiuni, după moarte. Înainte însă ca acestea să intre în vigoare, cineva trebuie să notifice Facebook că persoana a trecut în neființă.

separator

Respectivul proces implică un formular online pe care trebuie să-l completeze cineva binevoitor, preferabil un membru al familiei. Ideal ar fi chiar ca cineva să urce pe respectivul formular o poză cu un certificat de deces pentru eficientizarea procesului. În orice caz, merită reținut că procesul de memorializare a unei pagini nu este automat, ci implică o echipă de persoane care verifică și, eventual, aprobă cererile, pentru a se evita glumele proaste.

Tranformarea paginii de facebook într-un memorial, ce va putea fi folosit de prieteni pentru a posta aminitiri cu tine sau pentru a oferi câteva gânduri familiei, reprezintă un gest rezonabil. Același gest implică însă definirea unui administrator pentru pagina ta post-mortem, iar respectiva persoană trebuie aleasă în timpul vieții, scrie playtech.ro. Din momentul în care ați particularizat această opțiune și nu mai sunteți, se vor întâmpla mai multe lucruri importante.

În dreptul numelui profilului vostru va fi atașat permanent cuvântul Remembering – Ne aducem aminte de… Prietenii voștri vor putea în continuare să posteze conținut nou. Tot conținutul partajat anterior va rămâne online și accesibil prietenilor. Toate profilele marcate pentru memorializare, după deces, nu vor mai fi targetate cu reclame, nu vor mai apărea în cadrul notificărilor cu zilele de naștere și nici în listele cu ,,Persoane pe care le-ați putea cunoaște.” Contul vostru de Facebook va fi blocat și nimeni nu se va putea autentifica pe el. Dacă ați omis să definiți un administrator, profilul vostru va fi șters pentru totdeauna din momentul în care s-a stabilit că nu mai sunteți.

În situația în care ideea de memorializare vi se pare destul de abstractă și preferați ștergerea permanentă a contului, aceasta este de asemenea o posibilitate. Intrați pe pagina personală de Facebook, accesați din nou Security pornind de la butonul de Settings din dreapta sus, iar la secțiunea Legacy Contact, ignorați ideea de contact moștenitor și mergeți direct pe Request Account Deletion. Cu această opțiune aleasă, din momentul în care cineva a raportat la Facebook că ați decedat, pagina voastră va dispărea pentru totdeauna și nu va mai putea fi recuperată de către nimeni, niciodată.

Prima reacție a lui Victor Parlicov după ce a fost demis

Victor Parlicov a fost demis din funcția de ministru al Energiei. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean în cadrul unui briefing, scrie paranteze.md.

De asemenea, Recean a cerut demisia șefului AO „Energocom”, Victor Bînzari, și a membrului consiliului de supraveghere „Moldovagaz”, Serghei Tofilat. Premierul i-a acuzat pe aceștia că nu au întreprins măsurile necesare pentru a aproviziona țara cu gaze naturale.

Totodată, premierul Dorin Recean a declarat că va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în energetică din data de 16 decembrie curent până la depășirea situației privind alimentarea cetățenilor cu gaze naturale și pentru a depăși situația de criză și de asigura cu energie electrică cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.„Atunci când accezi în funcția de ministru, accepți din start regulile de joc, atâta timp cât prim-ministrul și echipa de guvernare are nevoie de tine tu ești ministru, când nu au nevoie nu mai ești ministru, eu asta știam de la bun început nu m-am născut ministru și nu am de gând să mor ministru. Este un proces firesc, dar cu detalii voi reveni separat”, a declarat Victor Parlicov pentru „Teleradio-Moldova”.

Scumpirea gazelor: Premierul Recean a cerut demisiile ministrului Victor Parlicov, dar și a lui Victor Bînzari și Sergiu Tofilat

Premierul Dorin Recean a solicitat vineri, demisiile ministrului Energiei, Victor Parlicov, a directorului general interimar al întreprinderii „Energocom”, Victor Bînzari și a lui Sergiu Tofilat din funcția de membru al consiliului de observatori al „Moldovagaz”. Recean i-a acuzat pe aceștia că nu au întreprins măsurile necesare pentru a aproviziona țara cu gaze naturale. Până la identificarea unui nou ministru al Energie, Dorin Recean a spus că va prelua acest portofoliu și va gestiona acest sector important, scrie moldova1.md.

Premierul a declarat că Victor Parlicov era responsabil de sectorul energetic și „a admis greșeli, care ne-a adus în situații de criză”. Referindu-se la Victor Bînzari, prim-ministrul a spus că acesta se face responsabil de faptul că compania nu a achiziționat gaze atunci când a fost posibil, „ascunzându-se în spatele unor proceduri birocratice”. „În felul acesta, ei nu au reușit să asigure necesarul pentru perioada de iarnă la cele mai avantajoase prețuri”*, a spus Recean.

„Dl Tofilat, chiar dacă nu avea competență, totuși, a blocat cumpărarea de gaze de către instituțiile responsabile, atunci când era cel mai convenabil. Am solicitat Agenției Proprietăți Publice să convoace cât mai repede Adunarea generală a acționarilor pentru a numi un nou membru al Consiliului de observatori al „Moldovagaz”, a declarat Dorin Recean.

Premierul a precizat că „aceste persoane, fie au blocat, fie au acționat la momentul potrivit pentru a achiziționa gaz la cel mai convenabil preț”. „În loc să caute vinovați și să paseze vina și responsabilitatea de la unul la altul, sarcina lor era să asigure țara cu gaz”.

Totodată, premierul Dorin Recean a declarat că va cere Parlamentului să instituie stare de urgență în energetică din data de 16 decembrie curent până la depășirea situației privind alimentarea cetățenilor cu gaze naturale și pentru a depăși situația de criză și de asigura cu energie electrică cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Atunci când accezi în funcția de ministru, accepți din start regulile de joc, atâta timp cât prim-ministrul și echipa de guvernare are nevoie de tine tu ești ministru, când nu au nevoie nu mai ești ministru, eu asta știam de la bun început nu m-am născut ministru și nu am de gând să mor ministru. Este un proces firesc, dar cu detalii voi reveni separat”, a declarat Victor Parlicov pentru „Teleradio-Moldova”.

Solicitat de „Teleradio-Moldova”, membrul Consiliului de observatori al „Moldovagaz” Sergiu Tofilat a spus că nu este la curent cu faptul că a fost demis. „El îmi cere demisia, dar cu ce ocazie? Nu am idee”, a spus Tofilat.

„Nu am auzit de aceasta solicitare, dar acum politicul decide, nu? Ma voi conforma”, a declarat pentru „Teleradio-Moldova”, directorul general interimar al „Energocom”, Victor Bînzari.

Amintim că „Moldovagaz” a solicitat, la finele lunii noiembrie, majorarea tarifelor la gaze, iar ANRE a aprobat noile tarife, care vor fi achitate de populație din 1 decembrie curent. Potrivit deciziei ANRE, consumatorii casnici vor plăti cu 3 lei și 62 de bani mai mult pentru fiecare metru cub de gaz. Noul tarif la gaze este de 16 lei și 74 de bani pentru un metru cub, TVA inclus.

Autoritățile au dat asigurări că vor interveni cu compensații majorate la energie. Mecanismul nu a fost anunțat, deocamdată.

Carambol la Tiraspol: Zece mașini, avariate din cauza poleiului

Carambol pe un pod din Tiraspol. Mai multe mașini s-au lovit, în această dimineață, din cauza poleiului, potrivit presei din stânga Nistrului, scrie unimedia.md.

Conform imaginilor de la locul accidentului, au intervenit oamenii legii, iar pe carosabilul a fost împrăștiat nisip.

6 motive pentru care sânii mici sunt considerați extrem de atractivi
Articolul anterior
Nașa Kătălinei Rusu este omagiată! Artista i-a dedicat o urare deosebită
Articolul următor