Ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a. Colecția sa cuprinde peste 300 de piese de lux

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Moartea ei a venit ca un șoc pentru întreaga lumea și au început să apară fel de fel de întrebări legate de moștenirea sa și de testament. Una dintre curiozitățile oamenilor este ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta.

Deși este bine cunoscut faptul că soția prințului William, Kate Middleton, era preferata Reginei și în timpul vieții suveranei s-a vehiculat că bijuteriile regale îi vor rămâne ei, lucrurile nu par să stea nicidecum așa.

Potrivit portalului The International Business Times, bijuteriile Reginei Elisabeta sunt evaluate la 110 milioane de dolari cu o colecție de peste 300 de piese, printre care se numără diademe, coliere, coroane, cercei și brioșe. Una dintre cele mai luxoase bijuterii ale Reginei este o tiară primită de la regina Maria de Tack, în 1893, când s-a căsătorit cu regele George al V-lea.

Așadar, ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a acum după trecerea ei în neființă? De câțiva ani buni s-a spus că Prințul William, Kate Middleton și fiica lor, Prințesa Charlotte vor fi moștenitorii bijuteriilor, însă venirea Regelui Charles al III-lea la conducerea Regatului Unit ar putea schimba destinația acestora.

Experții în bijuterii spun că este încă devreme pentru a afla cu certitudine cui îi vor revine bunurile regretatei Elisabeta a II-a. După deschiderea testamentului, lucrurile se vor clarifica. Nu cunoaștem fiecare detaliu despre proprietatea tuturor bijuteriilor regale și este probabil să nu avem acum multe informații detaliate despre moștenirea lor. Testamentele regale sunt sigilate, așa că nu ne putem uita la acele documente pentru îndrumare – a spus Lauren Kiehna de la The Court Jeweller pentru Page Six Style.

Adăugând că Regina Elisabeta „a oferit adesea piese din colecția ei ca împrumuturi pe termen lung” membrilor familiei (cum este Tiara ce a fost purtată adesea de Prințesa Diana și de Kate Middleton), Kiehna spune că anticipează că regele Charles al III-lea „va urma, probabil același model, împrumutând diverse articole diferiților membri ai familiei, dar păstrându-le ca o singură colecție.”

Regina Elisabeta a II-a a murit după o domnie de 70 de ani. După deces, fiul său, Charles (73 de ani), devenit acum Regele Regatului Unit al Marii Britanii a transmis întregii lumi următorul mesaj:

Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume. În această perioadă de doliu şi schimbări, eu și familia mea vom fi alinați și susținuți de respectul şi afecţiunea profundă pe care știm că regina le primea. Ultima apariție în public a suveranei a avut loc cu două zile înainte de deces, pe 6 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoția, cu ocazia învestirii noului premier al Marii Britanii, Liz Truss. P tot parcursul întâlnirii, Regina Elisabeta s-a sprjinit într-un baston.

sursa: www.unica.ro

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

De ce nu se țin Prințul William și Kate Middleton de mână când apar în fața oamenilor. Cei doi au foarte rar manifestări de afecțiune în public
Articolul anterior
Îndrăgita interpretă Lenuţa Gheorghiţă este sărbătorită astăzi!
Articolul următor