Ce se va întâmpla în cazul elevilor care nu vor putea participa la examenele de absolvire, din motiv de boală sau carantină

Asigurarea desfășurării examenelor de absolvire și a testării naționale în învățământul primar, sesiunea 2021, în condiții sigure pentru sănătatea participanților la exercițiul de testare în situația pandemică constituie una dintre prioritățile actuale ale Ministerului Educației, Culturi și Cercetării.

În acest sens, ministrul Lilia Pogolșa a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, în cadrul căreia au fost discutate subiecte privind măsurile de protecție împotriva virusului Covid-19 în procesul de organizare și desfășurare a examenelor de absolvire și a testării naționale în învățământul primar, sesiunea 2021.

Astfel, factorii de decizie urmează să identifice și să stabilească în mod prioritar măsurile ce vor fi luate în timpul organizării și desfășurării examenelor de absolvire și a testării naționale în învățământul primar, precum și în procesul de evaluare a testelor.

Reglementările vor fi aprobate printr-un ordin al ministrului Educației, Culturii și Cercetării și vor fi comunicate public tuturor factorilor implicați în procesul de desfășurarea a examenelor de absolvire.

„Vă îndemn să ne concentrăm toate eforturile ca să asigurăm desfășurarea sesiunii examenelor de absolvire din acest an în condiții de maximă siguranță pentru toți participanții la acest proces important pentru absolvenți”, a subliniat ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa.

Totodată cu Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a fost discutată și posibilitatea organizării unei sesiuni speciale a examenelor pentru elevii care din motive de boală sau carantină nu vor avea posibilitatea să participe la sesiunea de bază.

Reamintim că sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 04 – 22 iunie 2021.

Vaccinare cu Pfizer, fără programare, în peste 20 de centre medicale din Iași. E valabil și pentru moldovenii care dețin cetățenie română
Articolul anterior
Un bebeluș de doar câteva luni, confirmat cu Covid, s-a stins la spital
Articolul următor
Alte articole interesante