Ce poți face atunci când ești atacat de un agresor. Recomandările Poliției

Stop violenței în familie! Potrivit oamenilor legii, principalele cauze ale violenței sunt ,,consumul excesiv de alcool, conflictele și în special, lipsa de educație”. INSP dezvăluie ce trebuie să faci atunci când ești atacat de un agresor?

,,Atunci când izbucnește un episod de violență e necesar să vă adresați obligatoriu la Inspectoratul (Sectorul) de poliţie local.

✔️În caz că nu aveți posibilitatea de a părăsi locuința, încercați să vă izolați într-o cameră și să apelați 112. Iar dacă nu aveți un telefon la îndemână, strigați cât puteți de tare, pentru ca cineva să vă audă!

✔️Evitați locurile din casă, unde sunt depozitate obiecte cu care agresorul ar putea să vă rănească.

✔️Dacă nu ați reușit să scăpați de agresor, încuiați-vă împreună cu copiii într-o cameră, fugiți la un vecin sau la o rudă de încredere.

✔️În această ordine de idei, cât mai curând părăsiți domiciliul dacă agresorul mai este în casă, ori bănuiți că se va întoarce. Așteptați afară, într-un loc sigur, până când sosește Poliția.

Îndemnul Inspectoratului Național de Securitate Publică este să ieșiți cât mai rapid dintr-o relație abuzivă sau violentă, soluții există și o să fiți ajutați, adresați-vă la Poliție!”.

Părinții infectați cu noul coronavirus își duc copiii la grădiniță. Apelul unui viceprimar
Articolul anterior
Peste 300 de taxatori din Capitală vor fi vaccinați în mod prioritar
Articolul următor
Alte articole interesante