Ce trebuie să faci dacă orhideea nu mai înflorește. Trucuri care te vor ajuta să ai o floare frumoasă și sănătoasă

Cine nu-și dorește să aibă în locuință plante frumos înflorite, bogate cu flori și sănătoase? Ei bine, dacă orhideea ta nu mai înflorește, atunci nu te panica, pentru că o poți face să înflorească din nou. Îți vom prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să ai o floare frumoasă și sănătoasă. Iată ce trebuie să faci!

Orhideele iubesc să trăiască într-un mediu tropical, cu căldură și umiditate. Știm cât de greu este să le creați un astfel de mediu, însă ele se adaptează la mediul pe care îl aveți în casă. Iată ce trebuie să faci dacă orhideea ta nu mai înflorește!

Ce trebuie să faci dacă orhideea nu mai înflorește

Dacă orhideea ta nu mai înflorește, atunci nu te panica, pentru că îți vom prezenta câteva trucuri simple care te vor ajuta să ai acasă o floare frumoasă și sănătoasă. Ei bine, află că este foarte important ca floarea ta să aibă o compoziție minerală a solului, adică floarea trebuie să aibă un pământ plin de potasiu, fosfor și magneziu.

Un alt aspect important este udarea, astfel că trebuie să uzi orhideea de trei ori pe săptămână în sezonul cald, iar o dată pe săptămână în sezonul rece. Planta nu trebuie să fie udă, ci umedă, iar apa cu care o uzi trebuie să fie la temperatura camerei.

De asemenea, ai grijă să ții orhideea într-un loc cu lumină, dar este important ca aceasta să nu fie poziționată în lumina directă a razelor de soare, pentru că frunzele orhideei pot deveni galbene și se pot usca.

Dacă respecți acești pași importanți, atunci orhideea ta va înflori frumos și va fi sănătoasă. Nu este greu să ai grijă de ea, însă trebuie să ai mare grijă să o uzi când trebuie, să o așezi într-un loc corespunzător, dar și să ai grijă să folosești un pământ bun pentru ea.

Motivul pentru care ies rădăcinile orhideei din ghiveci

De altfel, multe gospodine se întreabă de ce ies rădăcinile din ghiveci. Ei bine, acest lucru se întâmplă pentru că orhideele au o funcție complexă și ele sunt obișnuite să se prindă de scoarțe și, așadar, ele fac chiar și fotosinteză.

Astfel, dacă rădăcinile florii tale ies din ghiveci, atunci înseamnă că planta ta trăiește într-un mediu bun și sănătos, iar ea își dorește să se extindă, să se prindă de o scoarță de copac, însă tu trebuie să-i găsești ceva de care să se prindă.

sursa: www.spynews.ro

Moldova va beneficia de un împrumut de 25 milioane de euro din partea BERD pentru gestionarea deșeurilor solide

Republica Moldova va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”. Parlamentul a votat, în ambele lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvern și BERD.

Un mediu sănătos începe de acasă. Precolectează selectiv deșeurile, ai  grijă de planetă!

Beneficiarii proiectului vor fi autoritățile publice locale și populația din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia, precum și cele din Găgăuzia. Populația din localitățile respective va beneficia de colectarea selectivă a deșeurilor solide, iar accentul va fi pus pe tranziția către economia circulară.

Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2023-2027.

Ursula von der Leyen anunță că va fi înființat la Haga un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că la Haga va fi înființat un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina, relatează The Guardian, scrie G4Media.ro.

Von der Leyen Says Ukraine's EU Bid Advancing During Kyiv Visit - Bloomberg

Von der Leyen se află la Kiev, unde, împreună cu alți oficiali UE, se află în vizită pentru a-și arăta sprijinul și a promite ajutor militar, financiar și politic pentru Ucraina înainte de aniversarea unui an de la începerea războiului.

„Ea va coordona colectarea de probe, va fi integrată în echipa comună de anchetă, care este sprijinită de agenția noastră Eurojust”, a afirmat ea.

Cel mai lung tunel feroviar și rutier subacvatic din lume va lega Germania și Danemarca: Proiectul, gata până în 2029

Danemarca și Germania vor fi legate în curând printr-un tunel subacvatic lung de 18 kilometri. Tunelul Fehmarnbelt va fi cel mai lung tunel feroviar și rutier combinat din lume când va fi finalizat în 2029, scrie Euronews.ro.

Acest proiect de 10 miliarde de euro – care traversează o porțiune a Mării Baltice cunoscută sub numele de „Centura Fehmarn” – va conecta Rødbyhavn din insula daneză Lolland și Puttgarden din nordul Germaniei.

Tunelul va reduce timpul de călătorie din Germania către Danemarca

Tunelul, denumit oficial Fehmarnbelt Fixed Link, va avea două autostrăzi cu două benzi și două șine electrificate.

Călătoria prin ea va dura șapte minute cu trenul și 10 minute cu mașina, evitând o ocolire de 160 de kilometri pe continentul danez. Timpul de călătorie cu trenul de la Hamburg în Germania la Copenhaga în Demarca va fi redus de la aproximativ cinci ore la mai puțin de trei.

O legătură rutieră va înlocui un serviciu de feribot incredibil de aglomerat care transportă milioane de pasageri pe an, reducând timpul de călătorie cu aproape o oră.

Danemarca intenționează, de asemenea, să construiască linii electrice de mare viteză către și din tunel. Și serviciile de tren vor continua pe lângă granița daneză către Suedia, Norvegia și Finlanda.

Cum va fi construit tunelul Fehmarnbelt?

Ideea de a lega Germania de Danemarca printr-un tunel nu este nouă. După 10 ani de planificare, construcția a început în 2020 pe partea daneză și apoi în 2021 pe partea germană.

Tunelul va costa în total 10 miliarde de euro, Uniunea Europeană contribuind cu 1,1 miliarde de euro la proiect.

Acesta va fi asamblat la 40 de metri sub Marea Baltică folosind 89 de secțiuni masive de beton. Acestea vor fi pre-construite pe uscat și apoi coborâte în apă cu ajutorul unei macarale. Femern A/S, compania daneză de stat responsabilă de proiect, speră că va fi gata să cufunde prima dintre aceste secțiuni până în 2024.

Odată ce acestea sunt la locul lor, secțiunile de beton vor fi montate împreună și vor fi instalate alte elemente precum șinele de cale ferată, ventilația și camerele de luat vederi.

Unele grupuri de mediu au pus sub semnul întrebării impactul tunelului asupra vieții sălbatice din Centura Fehmarn – o zonă protejată a UE.

Lisa Marie Presley purta povara morții fiului ei, care s-a sinucis. Fiica lui Elvis spunea că ”se învinovățește zilnic”
Articolul anterior
Reproșuri prin cântec! Gerard Pique, ironizat de Shakira în melodia lansată de curând. N-a scăpat nici actuala iubită a fotbalistului
Articolul următor