Cea mai adâncă piscină din lume s-a deschis în Dubai. Conține un oraș scufundat, cu galerii și încăperi

Cea mai adâncă piscină din lume, 60 de metri, a fost inaugurată în Dubai, orașul care se mândrește deja cu cea mai înaltă clădire de pe glob. Momentan, este accesibilă doar pe bază de invitație, dar în curând va fi deshisă publicului larg.

Piscina Deep Dive Dubai este plină cu 14 milioane de litri de apă – volumul a șase piscine olimpice – și este de cel puțin patru ori mai mare decât orice altă piscină de scufundări din lume. Guinness i-a acordat titlul „Piscina cea mai adâncă pentru scufundări” pe 27 iunie.

În prezent accesul se face doar cu invitație, dar piscina va fi deschisă publicului mai târziu în acest an.

Temperatura apei este menținută la 30 de grade Celsius, o temperatură confortabilă pentru purtarea unui costum de scafandru sau a unui costum de baie.

Componenta vedetă a Deep Dive Dubai este orașul subacvatic. Scufundătorii pot explora apartamente scufundate și abandonate și pot juca biliard sub apă. Sistemele de iluminat și de sunet de ultimă generație au fost montate în interiorul piscinei pentru a crea diferite atmosfere.

Piscina este, de asemenea, un studio de film subacvatic – cel mai mare de acest gen din regiune.

Deep Dive Dubai oferă cursuri atât pentru începători în scufundări, cât și pentru scafandri certificați. De asemenea, scafandrii pot explora singuri piscina și orașul subacvatic după un tur cu unul dintre ghizi, scrie Mediafax.

Aproximativ 56 de camere au fost instalate în jurul piscinei pentru a asigura securitatea cufundătorilor. De asemenea, are cea mai avansată cameră hiperbarică din regiune, cu o capacitate de 12 persoane, pentru cazuri de urgență.

Un sfat oferit de experți: Dacă vă scufundați în această piscină, timp de 24 de ore nu încercați să ajungeți în vârful Burj al Khalifa, la peste 300 de metri altitudine. Diferența prea mare de presiune vă poate afecta sănătatea.

sursa: www.digi24.ro

Un penitenciar din Moldova apare într-un serial lansat de Netflix

Netflix a lansat al șaselea sezon din seria „În interiorul celor mai dure închisori din lume”. Primul episod din noul sezon spune povestea deținuților din Penitenciarul de la Rezina. Circa o treime dintre pușcăriașii de acolo își ispășesc pedepsele după ce au fost condamnați la detenție pe viață.

În film, deținuții povestesc despre condițiile din celule și mărturisesc crimele grave pentru care au fost la închisoare pentru restul vieții, transmite tv8.md.

„În interiorul celor mai dure închisori din lume” este un documentar de televiziune produs de Emporium Productions din Londra și disponibil pe Netflix.

Documentarul prezintă viața în cele mai dure închisori din întreaga lume, mai ales din perspectiva prizonierilor, dar incluzând și perspectiva gardienilor și a altor persoane care interacționează cu sistemul penitenciar. Sezonul 1 a fost găzduit de jurnalistul irlandez Paul Connolly.

Video:

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Distribuirea plăților salariale de către autoritățile publice ar putea fi efectuată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”, după modelul distribuirii prestațiilor sociale.

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de către membrii Comisiei economie, buget și finanțe, transmite IPN.

Autoritățile precizează că această modalitate va contribui la reducerea efortului operațional al instituțiilor publice printr-o automatizare mai mare a activităților aferente efectuării plăților salariale, dar și la micșorarea cheltuielilor legate de aceste operațiuni.

Potrivit unuia din autorii proiectului, deputatul Dumitru Alaiba, președinte al Comisiei economie, adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale.

În țări mai avansate deja există bănci doar virtuale care prestează servicii de plăți pentru cetățeni de la distanță, în mod rapid, sigur și comod, a menționat deputatul.

Totodată, aplicarea noului model de distribuire a plăților salariale va contribui la sporirea competitivității și la diversificarea ofertei în domeniul serviciilor de plată.

În prezent sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale prin „MPay”, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, al întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” și al unui prestator nebancar.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au convenit să solicite suplimentar opinia Băncii Naționale a Moldovei pe marginea proiectului propus, după care acesta va fi transmis spre dezbateri în plen.

În Rusia ar putea fi mobilizați inclusiv balerinii și artiștii de operă

Mobilizarea continuă în Federația Rusă. Astăzi s-a aflat că personalitățile culturale, dansatorii de balet, cântăreții și actorii sunt, de asemenea, supuși probabilității de a fi înrolați. Despre aceasta anunță ,,Объясняем.рф”, lansată de guvernul rus. Guvernul Federației Ruse precizează că aceste categorii pot fi chemate dacă funcțiile pe care le dețin în instituțiile de cultură dețin cadre de rezervă, iar lucrătorii nu au de ce să amâne înrolarea din motive de sănătate.

Mobilizare mascată în Rusia? | Europa | DW | 30.06.2022

Până acum teatrele rusești nu au raportat despre mobilizarea actorilor sau dansatorilor, dar au apărut informații că angajații au primit somații, transmite www.focus.ua.

De asemenea, fermierii privați sunt supuși mobilizării, chiar dacă nu au înlocuitori, iar copiii lor au fost deja mobilizați. Deci, tații și fiii ruși au toate șansele să fie unul lângă altul în același șanț sau tanc.

Au fost recrutați și sportivi. Se știe deja că citațiile au fost înmânate la doi patinatori actuali: campionul european din 2020, Dmitri Aliyev, în vârstă de 23 de ani, și Makar Ignatov, în vârstă de 22 de ani.

A primit citație și medaliatul cu bronz la Euro 2008, fostul fotbalist Diniyar Bilyaletdinov, în vârstă de 37 de ani.

Mobilizarea a lovit și activitatea transportatorilor aerieni ruși. Acum multe companii nu pot opera zboruri internaționale, deoarece polițiștii de frontieră nu le permit piloților să călătorească în străinătate. Prin urmare, în oponia guvernului rus, piloții sunt potriviți pentru lupte pe front.

Video! Zebra Show, Banca de Bancuri și Zero Doi vă îndeamnă să mergeți la vot pe 11 iulie
Articolul anterior
Georgina și Cristiano Ronaldo, poze incendiare din vacanța pe litoral. Vezi cum au pozat cei doi! Internauții le-au dat milioane de like-uri
Articolul următor