Cea mai mare bogăție! O familie din Moldova își crește cu multă dragoste cei 19 copii

Un moldovean se poate lăuda cu cea mai mare avere pe care o poate avea un om. Acesta este tatăl a 19 copii. Doisprezece dintre copiii lui Mihai și Maria Ungureanu deja trăiesc și lucrează peste hotare, iar alți 7 învață la liceu și la universități.

separator

Familia cu cei mai mulți copii din Moldova locuiește în satul Căpriana, raionul Strășeni. Soții au o casă mare, bine îngrijită, clădită cu dragoste.

,,Doi copii învață la univeristate în Chișinău, alți trei la Strășeni, fac liceul. Din 19 copii, 12 deja au plecat peste hotare, trăiesc și muncesc acolo. Ne sună zilnic, avem apeluri din Franța, Spania, Italia și Olanda. S-au căsătorit majoritatea, avem deja 8 nepoți”, spune tatăl copiilor Mihai Ungureanu.

Bărbatul spune că atunci când copiii erau mici, îi era mai ușor.

,,Când erau mici, îmi era mai ușor, nu simțeam că e greu. Acum ne trezim cu soția, copiii nu sunt acasă.. e plictisitor, neobișnuit”.

Mihai are 60 de ani, soția sa Maria are 53, doi bunici tineri. În toamnă, fiul lor Ștefan se va căsători. La nuntă vor veni toți copiii acasă, împreună cu familiile lor.

Bărbatul are mai multe terenuri de pământ pe care cultivă porumb și viță de vie. Celui mai fericit tată din Moldova îi este dor de vremurile când în casă era strâmt, când se auzeau voci de copii.

,,Oamenii ne invidiază nu pentru că avem mulți copii, ci pentru că trăim bine. Unii au doi copii și nu sunt în stare să îi crească. Eu când aveam copii mici, aveam 4 vaci, porci, găini, animale am și acum multe. Niciodată nu am umblat cu băutul, copiii trebuiau educați. Devreme am aflat ce înseamnă responsabilitate. Făceam bani cum puteam, lucram pe unde apucam. Mă mândresc că împreună cu Maria am educat așa copii, care nu beau, nu fumează, care au crescut adevărați oameni”, mai spune bărbatul.

sursa

O femeie a născut în drum spre spital, pe bancheta din spate a mașinii
Articolul anterior
O balerină profesionistă și-a arătat celulita pe social media
Articolul următor
Alte articole interesante