Cehia își deschide granițele începând cu 21 iunie

Guvernul Cehiei a anunțat, luni, că frontierele țării se vor redeschide pentru cetățeni europeni și sârbi, începând cu data de 21 iunie. Republica cehă începe să-și revină după pandemia de coronavirus, după mai multe luni în care numărul de cazuri și de decese a fost foarte ridicat.

Cei care vor să călătorească în Cehia trebuie să prezinte, totuși, un test negativ la COVID-19, o adeverință de vaccinare sau un act care atestă că persoana a trecut deja prin boală. Măsuri similare erau deja în vigoare pentru cetățenii germani, austrieci, croați, ungari, polonezi, slovaci, dar urmează să intre în vigoare pentru toți ceilalți cetățeni europeni și pentru turiști din Serbia.

Mai multe alte restricții au fost relaxate, de asemenea, de guvernul de la Praga – numărul de participanți la evenimente culturale poate fi de 2.000 în aer liber și 1.000 în spațiu de interior. Magazinele, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălile de concert s-au redeschis în urmă cu câteva săptămâni, dar restricții ca obligaţia de a purta o mască sunt încă în vigoare.

În ultimele luni din 2020 și la începutul lui 2021, Cehia s-a confruntat cu o evoluție extrem de nefavorabilă a pandemiei. De la începutul pandemiei, Cehia a raportat 1,66 milioane de cazuri de Covid-19 și 30.164 de decese.

Informații actualizate privind restricțiile adoptate de către autorități în ce privește călătoriile în Republica Cehă pot fi consultate pe pagina web a Ministerului de Interne al Republicii Cehe și pagina specială a Guvernului RC destinată epidemiei de COVID-19.

Numele fiicei lui Meghan și a lui Harry, considerat de experți ,,obraznic” și ,,înjositor” pentru Regină
Articolul anterior
9 iunie, declarată oficial zi de doliu în legătură cu funeraliile artistului Iurie Sadovnic
Articolul următor
Alte articole interesante