Cehia şi Slovacia interzic accesul persoanelor nevaccinate în hoteluri, puburi, saloane de coafură şi evenimente publice

Cehia şi Slovacia au interzis de luni accesul persoanelor nevaccinate în hoteluri, puburi, saloane de coafură şi la majoritatea evenimentelor publice, după ce persoanele bolnave de Covid-19 a umplut saloanele de terapie intensivă ale spitalelor, majoritatea fiind nevaccinate, transmite Reuters citat de adevarul.ro.

Conform noilor măsuri, doar persoanele care au fost vaccinate sau care s-au recuperat de Covid-19 în ultimele şase luni pot vizita restaurante, hoteluri, servicii sau evenimente publice precum jocurile sportive.   În mari părţi ale Slovaciei, guvernul a ordonat restaurantelor să închidă toate spaţiile interioare şi să servească numai la pachet, precum şi să restricţioneze accesul la servicii pentru cei nevaccinati.

Multe companii se tem de revenirea la restricţii mai dure, ca acum un an, când majoritatea magazinelor şi restaurantelor au fost nevoite să-şi închidă uşile înainte de sărbătorile de Crăciun. Analiştii au spus până acum că impactul economic al noilor restricţii cehe ar putea fi limitat.

ările au luat deciziile din cauza numărului record al infecţiilor zilnice, în timp ce ratele de vaccinare sunt în urma celor din majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană. Slovacia are a treia cea mai scăzută rată de vaccinare din bloc, cu 46,8%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), în timp ce 60% din populaţia cehă are administrată cel puţin o doză de vaccin.

Dezbaterea privind o posibilă revenire la măsurile de izolare atât pentru cei vaccinaţi, cât şi pentru cei nevaccinati este deschisă, site-ul de ştiri slovac Dennik N raportând că guvernul ar putea discuta propunerea la o întâlnire de miercuri. Coaliţia de guvernare a Slovaciei ar putea fi totuşi divizată, iar în Cehia politicienii de la guvernare s-au declarat împotriva carantinei, deşi Camera Medicală Cehă a cerut acest lucru.   Cele două state vecine au adoptat noile măsuri după ce Austria, care a stabilit întâi restricţii pentru persoanele nevaccinate, a trecut de luni la carantină completă, regiunea fiind un focar de infecţii cu noul coronavirus.    Creşterea numărului cazurilor de Covid-19 în Republica Cehă vine pe fondul unui transfer de putere după alegerile din octombrie, deşi atât fosta administraţie, cât şi cea viitoare au vorbit împotriva restricţiilor, în special în cazul şcolilor.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19
Articolul anterior
Salariile deputaţilor vor creşte de anul viitor până la 19.500 lei, al preşedintelui ţării – până la 21 de mii de lei, în timp ce profesorii vor primi doar 6000 de lei
Articolul următor