Cei care consumă des produse fast-food riscă mai mult să fie depresivi

Cercetători spanioli au stabilit o asociere clară între consumul de produse fast-food şi riscul de depresie. Nu este neapărat o legătură de la cauză la efect. Echipa de la universităţile din Granada şi Las Palmas (Gran Canaria) nu spune că mâncarea nu prea echilibrată servită la fast-food declanşează depresia, scrie passionsante.be.

separator

Cercetătorii au observat însă că persoanele care merg des la astfel de unităţi sunt mult mai expuse riscului de depresie. Până să ajungă la această concluzie, specialiştii au studiat câteva luni circa 9.000 de adulţi. Le-au comparat obiceiurile alimentare, identificând astfel ‘factorul fast-food’. Ei au pus în evidenţă o relaţie ‘doză-răspuns’ (cu cât oamenii merg mai des la fast-food, cu atât riscul este mai ridicat), dar legătura este evidentă chiar şi în cazul unui consum moderat de produse fast-food.

Pentru a înţelege mai bine această legătură, trebuie luate în considerare trei elemente. Mai întâi, amatorii de fast-food sunt şi cei care au, în general, un mod de viaţă mai puţin sănătos, mai sedentar, cu mai mult fumat, cu un ritm de viaţă mai prost structurat (situaţie mai evidentă în rândul celibatarilor) şi cele mai rele obiceiuri alimentare – puţine fructe, legume, peşte şi ulei de măsline.

Al doilea element, legat de primul, este că nutrienţii din alimentele sănătoase (ca cele din regimul mediteranean) ar juca un rol preventiv împotriva depresiei. În sfârşit, al treilea este să se stabilească dacă şi în ce măsură produsele fast-food contribuie la dezvoltarea unor tulburări depresive.

În orice caz, ţinând seama de marea popularitate a acestui fel de a mânca în societatea contemporană (se cunosc deja efectele asupra greutăţii şi a sistemului cardiovascular), este un câmp de cercetare foarte întins, încheie passionsante.be.

Sursa: agerpres.ro

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Andreea Marin Bănică: “Dacă într-o zi chiar o să vreau să anunţ că divorţez, nu mă mai crede nimeni”
Articolul anterior
Cele mai sexy apariţii pe covorul roşu la “Teen Choice Awards”. GALERIE FOTO
Articolul următor