Cei doi frați orfani de mamă, de Crăciun au primit în dar căsuța nouă, de care aveau nevoie

Minunile există, trebuie doar să credem în ele! Povestea a doi copii din Ialoveni care locuiau cu tata, în condiții mizere, are astăzi un alt final. Și asta datorită echipei Caritate.md și tuturor celor care, prin donații, au ajutat la îndeplinirea acestui vis.

separator

,,Eu scriu printre lacrimi pentru că, sincer… atât de mult mi-am dorit să le schimb viața și sunt atât de fericită pentru ei, de parcă ar fi copiii mei. În octombrie 2018, foarte recent și-au pierdut mama… Atât de mult m-a durut să îi văd cum trăiesc, să știți că tata e tare bravo și muncitor și copiii foarte isteți! Copiii s-au mutat în noul lor apartament, cu 2 cameruțe, în Ialoveni, complet mobilat și cu toată tehnica necesară. Eu am făcut o mică farsă, le-am zis că îi invit la mine în ospeție la plăcinte, dar de fapt i-am invitat la ei Acasă”, comunică Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei Caritate.md.
,,Voiam atât de mult să ii mutăm până de Revelion… Nu mai știu ce să scriu și cum să va mulțumesc. Atât de mult mă gândeam oare ce simte sărmana mama de sus când îi vede cum trăiesc. Eu știu sigur că ea ne-a adunat pe toți în jurul puilor săi. Să știți că mamele nu mor niciodată, ele pleacă acolo sus să ne vegheze și mai bine, până la sfârșitul vieții, până când ne ridicăm și noi că să le cuprindem și să le povestim cât de dor ne-a fost. Să ai somn lin mamă, de astăzi puii tăi sunt în siguranță, au căsuța călduță și ceva bănuți pentru o perioada, că să le ofere tăticul tot ce e mai bun”.

Echipa Caritate.md mulțumește tuturor pentru donații.

Caz ieșit din comun! O bătrână din Fălești a murit sub ușa medicului de familie

Caz ieșit din comun în satul Pârlița din raionul Fălești. O femeie a murit chiar în incinta oficiului medicilor de familie din localitate. Ea a venit la medic pentru o consultație, însă a decedat fără ca să ajungă măcar în cabinetul acestuia. Oamenii din localitate sunt șocați de cele întâmplate, informează tvm.md.

Potrivit vecinilor, femeia avea 70 de ani și locuia de una singură. Dimineața, ea a mers la punctul medical unde i s-a administrat o perfuzie, apoi s-a pornit acasă, dar pe drum i s-a făcut rău, așa că s-a întors înapoi.

„E cam straniu, că nu a fost încă așa ceva la noi încă. Azi sa pornit de la punctul medical singurică și pe unde a ajuns, nu știu, că tot am auzit de la lume că sa apucat de un gard că nu putea să meargă mai departe și a căzut, un om de aici din mahala venea cu fetița de la punctul medical. Sa oprit și a luat-o să o ducă, cred că ea a spus la punctul medical înapoi și a dus-o la punctul medical și gata”, a spus o localnică.

„A venit o doamnă, a venit aici la farmacie și îmi spune ce s-a întâmplat aici la voi? Nu știu, un deces probabil. Prima dată aud, a venit deja asistenta medicală să ia medicamente și mi-a spus”, a spus farmacista.

Potrivit tvn.md, medicul de familie din localitate a refuzat să discute cu presa, însă potrivit angajaților oficiului de sănătate, femeia suferea de mai multe boli cronice.

„– Păi aici sa întâmplat? – S-a întâmplat aici, dar nu avem dreptul să spunem. – Aveți dreptul, spuneți în două cuvinte vă rog, cum s-a întâmplat? – Sunați la Angela Vasilievna. – Dumneavoastră erați aici pe loc, nu? – Eram pe loc, toți erau nu numai eu, lucrătorii medicali toți. – Păi și cum s-a întâmplat? – Sunați, că eu am mai dat așa și am fost pedepsit. – Ați acordat ajutor, era bolnavă poate doamna? – Am acordat, era bolnavă, era la evidență, dar întrebați, este Angela Vasilievna șefa”, a menționat medicul de familie.

Potrivit vicepreședintelui raionului Fălești, poliția a inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele.

Actorii din Turcia, devastați de durere! Nu își găsesc rudele și părinții: ,,Apartamentul din Antakya, casa în care am crescut. Mama era acolo!”

Deja a treia zi, orașele turcești se confruntă cu consecințele cutremurelor din noaptea de 5 spre 6 februarie. „Numărul victimelor a crescut la 3.432 de persoane, 21.103 au fost rănite”, a declarat vicepreședintele turc Fuat Oktay.

Кадр из сериала «Постучись в мою дверь»

Vedetele din Turcia își ajută compatrioții să-și găsească rudele dispărute, postând informații pe paginile lor de socializare.

Vedetele serialului turcesc ,,Bate la ușa mea” (“You Knock on My Door”) își caută membrii de familie.

Basak Gümülcinelioglu a scris o postare despre mama ei. „Mama noastră locuiește în regiunea Hatay. Case cooperative municipale, A/Z. Nu avem vești. Dacă cineva a văzut sau a auzit, vă rog să-mi spuneți”.

Башак Гюмюлджинелиоглу
«Наши семьи кричат под обломками»: звезды турецкого сериала «Постучись в мою дверь» пытаются спасти близких

Chagry Chitanak, ca și Gyumulcinelioglu, își caută mama, care era sub dărâmături. „Blocul A/3, care a fost demolat în orașul Antakya, este apartamentul în care m-am născut și am crescut. Mama era acolo!”, a scris actorul pe Twitter.

Чагры Чытанак

Kerem Bursin: „Durerea noastră este atât de mare! Trebuie să ne unim în fața acestor necazuri prin care trecem! Rugăciunile noastre sunt una, durerea noastră este una, iubirea noastră este una. Fă-te bine curând, Turcia mea!”, scrie interpretul rolului Serkan Bolat.

Керем Бюрсин

Actrița Melisa Asli Pamuk a spus că sub dărâmături se află o bunică a sa și o mătușă bolnavă: „Bunica mea nu poate merge, e bolnavă… Sunt blocate într-o clădire cu mătușa mea. Nu știm cum stau lucrurile cu apartamentul lor. Este cineva în apropiere care poate ajuta?”. Câteva ore mai târziu, Melisa a împărtășit vestea bună – ambele femei sunt în viață.

 Мелиса Аслы Памук

Peste 11.200 de morți în Turcia și Siria! Erdogan a ajuns în zonele distruse de cutremurele ucigașe

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 11.200 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă. Continuă căutările și misiunile de salvare contracronometru, scrie digi24.ro.

Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud.

Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya. Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și spun că au mâncat pentru prima dată după două zile. Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie. Miercuri la prânz, un nou cutremur cu magnitudine 4,5 s-a resimțit în Turcia.

Puteți citi aici informațiile transmise luni, 6 februarie, despre cutremurul din Turcia  Puteți citi aici informațiile transmise marți, 7 februarie, despre cutremurul din Turcia .

China va ajuta Siria cu 4,4 milioane de dolari

China va oferi Siriei ajutor umanitar de urgență în valoare de 30 de milioane de yuani (4,4 milioane de dolari), a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Mao Ning, într-o conferință de presă, scrie Reuters. Mao a spus că ajutorul constă în bani, alimente și echipamente de prim ajutor. China s-a angajat deja să acorde Turciei o primă tranșă de 40 de milioane de yuani ca ajutor de urgență.

Totodată, o echipă de salvare în caz de cutremur trimisă de China a sosit miercuri dimineață pe aeroportul Adana din Turcia, a transmis CCTV. Din echipa de salvare fac parte 82 de oameni, care au venit cu 20 de tone de echipamente, precum și patru câini de căutare și salvare. Echipa va coopera cu autoritățile locale, ambasada Chinei în Turcia, Organizația Națiunilor Unite și alte misiuni oficiale. În plus, 52 de voluntari din provinciile Guangdong, Jiangsu, Jiangxi și Zhejiang, vor ajuta la intervențiile de salvare în zonele afectate de cutremur.

Mariana Mihăilă a lansat o piesă nouă intitulată „Anul Nou”
Articolul anterior
Cutremur în Italia, după erupția vulcanului Etna. Zeci de locuințe au fost distruse
Articolul următor