Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 444 miliarde de dolari în ultima săptămână

Averea combinată a celor mai bogați 500 de oameni din întreaga lume a scăzut cu 444 miliarde de dolari în ultima săptămână, pe măsură ce epidemia de coronavirus a continuat să se extindă generând o panică ce a afectat piețele bursiere din întreaga lume, transmite Bloomberg.

separator
Indicele bursier american Dow Jones Industrial Average a pierdut peste 12%, cea mai gravă scădere înregistrată în decursul unei săptămâni după criza financiară din 2008. Deprecierile înregistrate la nivel global au șters mai mult de 6.000 de dolari de pe piețele bursiere, scrie Agerpres.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, primii trei cei mai bogați oameni ai planetei, Jeff Bezos, Bill Gates și Bernard Arnault, au suferit cele mai mari pierderi, averea lor combinată scăzând cu aproape 30 de miliarde de dolari.

Pe locul patru în topul pierderilor este Elon Musk, a cărui avere s-a diminuat cu nouă miliarde de dolari, după ce acțiunile companiei sale Tesla Inc. au scăzut după ce la începutul anului au înregistrat o creștere abruptă.

sursa

Prea mult gel antibacterian ar putea să nu te protejeze de coronavirus
Articolul anterior
Natalia Gordienko este câștigătoarea concursului național Eurovision 2020! Artista va reprezenta țara la Rotterdam!
Articolul următor
Alte articole interesante