Cei mai bogați oameni din lume au devenit și mai bogați în urma pandemiei

Averea combinată a miliardarilor americani, inclusiv fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi directorul general al Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% în timpul pandemiei de coronavirus, arată un raport publicat de Institutul pentru Studii Politice.

separator
Creşterea averii celor mai bogaţi americani vine într-un moment în care numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit în ultimele cinci săptămâni pragul record de 26 de milioane, aproximativ 16% din forţa de muncă, în urma extinderii măsurilor de carantină impuse pentru a limita pandemia.

Chiar dacă economia globală se confruntă cu recesiunea, acţiunile companiilor din domeniul tehnologiei sau ale aplicaţiei de videoconferinţe online Zoom au crescut semnificativ în ultimele săptămâni, pe fondul trecerii la întâlniri de afaceri şi lecţii online, în urma măsurilor adoptate de autorităţi pentru limitarea pandemiei.

Ca rezultat, averea netă a celor care au înfiinţat şi deţin participaţii în aceste companii a crescut.

În perioada 1 ianuarie – 10 aprilie, 34 din cei mai bogaţi americani au înregistrat o creştere a averii lor nete cu zeci de milioane de dolari.

Conform raportului, opt dintre aceşti miliardari, inclusiv Jeff Bezos, Eric Yuan, fondatorul Zoom Video Communications, şi Elon Musk, au înregistrat o creştere a averii lor nete totale cu un miliard de euro.

Musk deţine 18,5% din Tesla, acţiunile producătorului de vehicule electrice înregistrând un avans de 73% de la începutul anului.

Bezos deţine aproximativ 15,1% din acţiunile Amazon, care anul acesta au urcat cu aproape 31%, în urma creşterii comenzilor pe această platformă, după ce tot mai mulţi oameni au rămas în case.

În ultimul deceniu, averea miliardarilor americani a crescut cu 80,6%, ajustată cu inflaţia, estimează Institutul pentru studii politice, potrivit Agerpres și stirileprotv.ro.

Au vrut să impresioneze, dar au dat-o în bară! 12 de fotografii care te vor face să râzi
Articolul anterior
Pașapoarte de sănătate și rânduri libere între pasageri. Ce măsuri de zbor s-ar putea lua vara aceasta?
Articolul următor
Alte articole interesante