Cei mai buni elevi ai anului 2019 au fost premiați în cadrul Galei Olimpicilor

Elevii care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale au fost premiați astăzi, 19 decembrie de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în cadrul Galei Olimpicilor, 2019. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Casei Guvernului.

separator
   Anul acesta, elevii moldoveni au participat la 17 olimpiade/concursuri regionale și internaționale, care s-au desfășurat în 14 țări: Ucraina, Rusia, Republica Moldova, SUA, Letonia, Cipru, Marea Britanie, Israel, Franța, Ungaria, Azerbaidjan, Slovenia, Grecia, Qatar, la următoarele discipline de studiu: matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe, științe exacte și inginerie și limba franceză.

De la toate aceste concursuri elevii noștri s-au întors acasă cu premii, în total: 49 de medalii/premii, dintre care: 1 medalie de aur, 6 medalii de argint, 35 de medalii de bronz și 7 mențiuni de onoare, cu 7 medalii mai mult, în comparație cu anul 2018.

În acest an Republica Moldova a fost gazdă a două concursuri regionale: Olimpiada Balcanică la Matematică și Olimpiada Internațională la Limba franceză.

Un rol important în obținerea acestor rezultate îl au profesorii care au contribuit la identificarea și dezvoltarea talentelor, organizarea olimpiadelor și concursurilor, selectarea echipelor pentru participarea la competițiile internaționale, desfășurarea taberelor de pregătire a loturilor olimpice și cei care au condus echipele de elevi la aceste concursuri.

Olimpicii internaționali și profesorii menționați în cadrul Galei Olimpicilor 2019 au primit Diplome de excelență a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și premii bănești.

Alertă. 14 adulți și copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon
Articolul anterior
120 de familii au primit daruri de sărbători de la Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante