Cel mai bogat om din lume, fondatorul Amazon, divorțează. Ce se va întâmpla cu toată averea sa?

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la circa 136,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes, divorteaza de MacKenzie Bezos, cea care i-a fost sotie timp de 25 de ani.

separator
Jeff (54 de ani) şi MacKenzie (49 de ani) au anunţat printr-un mesaj postat pe Twitter că divorţează, potrivit businessinsider.com. Cuplul are împreună patru copii.

„După cum ştiu familia şi prietenii noştri, după o lungă perioadă de iubire şi un proces de separare, am decis să divorţăm şi să ne continuăm viaţa separat, ca simpli prieteni. Considerăm că am fost incredibil de norocoşi că ne-am găsit unul pe altul şi deosebit de recunoscători pentru fiecare dintre anii în care am fost căsătoriţi. Dacă am fi ştiut că ne vom separa după 25 de ani, am fi procedat la fel. Am avut o viaţă minunată împreună”, au scris cei doi în mesajul trimis.

Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume şi îl surclasează în clasamentul celor mai mari averi pe Bill Gates, care are „doar” 94,7 miliarde de dolari.

Bezos este fondatorul şi directorul general al Amazon, cel mai mare retailer online din lume, care recent a devenit cea mai valoroasă companie din lume. Pe lângă Amazon, Bezos mai deţine şi compania Blue Origin, care este angrenată în cursa pentru cucerirea spaţiului cosmic cu SpaceX, companie deţinută de Elon Musk.

Mackenzie Bezos este romancieră şi fondatoarea organizaţiei anti-hărţuire Bystander Revolution, în cadrul căreia deţine funcţia de director executiv. Jeff şi Mackenzie s-au cunoscut în anul 1992, pe când ambii lucrau în cadrul companiei D. E. Shaw. Un an mai târziu, s-au căsătorit.

Divorţul lui Jeff Bezos ar putea fi cel mai scump din istorie, ţinând cont de averea fondatorului Amazon, care se ridică la 136,8 miliarde de dolari. Nu este clar în acest moment cu ce se va alege Mackenzie în urma separării de cel mai bogat om din lume, însă, având în vedere faptul că Amazon a fost fondată în 1995, la un an de la căsătorie, soţia lui Bezos ar putea pretinde jumătate din avere, adică ar putea primi circa 66 de miliarde de dolari, scrie cnbc.com, potrivit libertatea.ro.

Mai multe străzi din oraș sunt declarate închise ca urmare a condițiilor meteo
Articolul anterior
Cazul care a șocat America. O femeie aflată în comă de mai bine de zece ani, a născut un copil
Articolul următor
Alte articole interesante