Cel mai feroce violator și criminal în serie din Rusia, condamnat pentru uciderea a 83 de femei, s-a oferit să lupte pentru Putin

Cel mai feroce violator și criminal în serie din Rusia, condamnat pentru uciderea a 83 de femei, s-a oferit voluntar pentru războiul din Ucraina. Cel care ar fi omorât, în realitate, circa 200 de femei, a fost intervievat de televiziunea publică.

Unul dintre cei mai sângeroși criminali ruși vrea să lupte pentru Putin

Mihail Popkov ispășește două condamnări pe viață pentru uciderea a 83 de femei, dar acum vrea să fie eliberat și să lupte pentru Vladimir Putin în Ucraina, transmite Protv.ro.

Numărul real al victimelor fostului polițist, în vârstă de 58 de ani, s-ar apropia de 200, susțin anchetatorii ruși. Totuși, cel mai feroce atacator sexual din Rusia a fost intervievat de televiziunea publică.

Supranumit ”Vârcolacul” sau ”Maniacul din Angarsk”, criminalul și violatorul în serie Popokov vrea să se alăture unei scheme controversate, prin care mii de ucigași, violatori și alți criminali au devenit mercenari. Kremlinul a decis ca infractorii condamnați care luptă cel puțin șase luni în Ucraina să fie grațiați; 40.000 de condamnați au fost în acest fel eliberați până acum.

Popkov ispășește două pedepse pe viață, plus 9 ani de închisoare, după trei procese separate pentru uciderea a 83 de femei, între 1992 și 2010.

”Vârcolacul” și-a violat majoritatea victimelor, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, înainte de a le ucide cu topoare, ciocane, cuțite și chiar șurubelnițe.

Visul criminalului în serie este acum să se înscrie în armata lui Putin

Mai mult, Popkov a mărturisit brusc comiterea a mai multor crime în încercarea de a primi un loc în rândul trupelor Wagner, conduse de Evgheni Prigojin, prietenul lui Putin.

Cu toate acestea, autoritățile ruse i-au permis să fie intervievat de către televiziunea publică, unde s-a oferit să se alăture mercenarilor lui Putin în Ucraina, spunând că are experiență militară din perioada în care a activat pentru Armata Roșie.

”Care este visul tău?”, l-a întrebat reporterul televiziunii de stat pe criminal, iar acesta a răspuns: ”Să mă înscriu în armată”.

”Nu aș ezita să mă alătur războiului. Dacă mă refer la pregătirea mea militară, cred că acum este destul de căutată… Deși probabil s-a mai modernizat între timp. Dar chiar dacă sunt în închisoare de 10 ani, nu cred că ar fi greu să învăț rapid abilități noi”, a declarat violatorul și criminalul în serie.

Căsătorit și tată al unui copil, Popkov a comis crimele împotriva femeilor singure din orașul său Angarsk între 1992 și 2010, pe care a spus că voia să-l ”curețe de prostituate”.

O evaluare psihiatrică l-a diagnosticat pe Popkov cu manie criminală, ”o condiție medicală în care o persoană are dorința irațională de a ucide pe cineva”, a raportat agenția de presă rusă TASS.

Cu toate acestea, ucigașul în masă a fost declarat ulterior sănătos la minte. În timpul pandemiei de Covid-19, a fost pus la muncă în închisoare, unde făcea măști de protecție.

Popkov recunoaște că nu ar supraviețui iarna pe front

„Au fost momente în care am crezut că pedeapsa cu moartea este mai bună”, a spus el.

Rusia a abolit pedeapsa cu moartea în 1996. Înainte de aceasta, condamnații erau împușcați în ceafă de un călău.

În fața televiziunii publice, Popkov a spus că visul lui de a lupta în război e mai puternic decât o „simplă dorință”.

”Dacă aș spune că pur și simplu am o dorință, nu aș fi sincer. Acesta nu este un joc pe calculator, acestea nu sunt cărți de ficțiune despre supereroi”, a afirmat criminalul în serie.

Popkov recunoaște însă că probabil nu ar supraviețui în prima linie a războiului în timpul gerurilor de iarnă. ”În mod realist vorbind, cum aș reuși să supraviețuiesc în lunile ianuarie și februarie? Pentru mine, înghețurile sunt cele mai rele”, a adăugat el.

”Te voi măcelări. Te voi bate. Acum e rândul tău”

Pe de altă parte, violatorul și criminalul în serie și-a exprimat acum, din spatele gratiilor din Irkutsk, ”regretul” pentru faptele sale oribile.

”Am multe de regretat. De exemplu, că nimic din toate astea nu s-a întâmplat, că nu am făcut aceste lucruri”, a spus el.

„Este o dorință firească a oricărei persoane – să regrete. Am avut mult timp să mă gândesc la asta”, a adăugat Popkov.

Un videoclip înfiorător din arhiva familiei sale îl arată pe ucigașul din anii 1990 în timp ce se îndrepta spre cameră ținând un cuțit în mâini și recitând câteva versuri populare după Al Doilea Război Mondial. ”Te voi măcelări. Te voi bate. Acum e rândul tău”, spune ”Vârcolacul” în filmare, cu un zâmbet sinistru pe față.

Cuplu arestat într-un restaurant din Rusia din cauza conversației anti-război auzite de vecini. Poliția le-a luat copilul de 9 ani

Un canal de Telegram rusesc care urmărește arestările abuzive dictate de regimul Putin relatează un caz înfricoșător.

Un cuplu de tineri ruși, cu numele Olesia și Alexei Ovcinnikov, a fost reținut de mascați în restaurantul Na Drovakh din orașul Krasnodar, transmite www.ziare.com.

Afirmațiile anti-război făcute de cei doi, aflați împreună cu copilul de 9 ani la masă, au dus la chemarea „poliției fasciste a lui Putin” de către un vecin de masă.

Cei doi au fost arestați sub acuzația de „hărțuire”.

„Poliția i-a arestat la restaurant și le-a luat copilul de 9 ani. Când a sosit poliția fascistă a lui Putin, i-a încătușat pe părinți și i-au ținut pe podeaua restaurantului timp de peste o oră, înainte de a-i duce la închisoare, potrivit martorilor oculari.

Potrivit canalului Telegram OVD-info, care urmărește arestările politice din Rusia, polițiștii i-au dus apoi la secție pentru audieri și, cu acuzația de „hărțuire”, i-au lăsat peste noapte în arest. Fiica cuplului, în vârstă de 9 ani, a fost despărțită de părinți și trimisă acasă.

Potrivit cuplului, aflat acum în stare de libertate, li s-a spus direct că au fost arestați pentru declarații împotriva războiului.

Elveția oferă sprijin pentru antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia și Comrat

Antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia, Comrat sunt chemați să participe la un concurs finanțat de Elveția care pune la bătaie 1,2 milioane de dolari pentru proiecte de dezvoltare economică a localităților.

Proiectul „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Elveția, selectează trei microregiuni care în următorii doi ani vor beneficia de susținere pentru dezvoltarea economică locală. Mai exact, comunitățile selectate vor fi ajutate să creeze micro-clustere, care vor valorifica avantajele locale existente și vor susține specializarea economiilor locale.

În total, vor fi investiți până la 400 de mii de dolari pentru fiecare din cele trei micro-clustere, ceea ce va contribui la crearea de noi locuri de muncă atât pentru localnici, cât și pentru migranți reveniți, dar și pentru refugiații din Ucraina.

„În situația socio-economică actuală, consolidarea rezilienței actorilor economici este de o importanță vitală. Astfel, Elveția va sprijini afacerile locale, contribuind la crearea noilor perspective economice în diferite regiuni ale Moldovei”, a declarat Guido Beltrani, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Dosarul de participare la concurs trebuie să includă formularul de participare completat în limba română sau rusă, declarația de angajament și parteneriat, semnată de toate entitățile implicate din sectorul privat și public. Data-limită pentru participare este 23 februarie 2023, ora 23:00.

Comerțul exterior al Rusiei a atins nivelul de dinainte de începerea invaziei în Ucraina

După cum se menționează în publicație, multe țări au considerat dificil să reducă legăturile comerciale cu Federația Rusă.

Rusia lansează un avertisment Greciei: Nu este prea târziu! Mesajul  transmis de Moscova – Capital

Comerțul exterior al Rusiei a revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de începerea operațiunii militare speciale din Ucraina, în februarie 2022, iar economia în ansamblu s-a dovedit a fi mai rezistentă decât se așteptau cei din țările occidentale, a transmis The New York Times marți.

Comerțul rusesc pare să fi revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de invazia Ucrainei în februarie trecut. Analiștii estimează că importurile rusești ar putea fi deja la sau aproape de nivelurile de dinainte de război.

The New York Times subliniază că multe țări au avut dificultăți în a rupe sau a reduce legăturile comerciale cu Rusia, așa cum insistă Occidentul. Potrivit unui studiu al Universității din St. Gallen din Elveția, citat de ziar, mai puțin de 9% dintre companiile din UE și țările G7 au încetat relațiile cu partenerii lor ruși. Economia rusă, continuă ziarul, s-a dovedit „surprinzător de rezistentă, ridicând semne de întrebare cu privire la eficacitatea sancțiunilor occidentale”. 

„Țărilor le-a fost greu să abandoneze dependența de energia și alte resurse rusești, iar Banca Centrală Rusă a reușit să mențină cursul de schimb al rublei și să asigure stabilitatea piețelor financiare”, se arată în articol.

New York Times citează și date de la Fondul Monetar Internațional (FMI) care arată rezistența economiei ruse. Astfel, conform previziunilor FMI, creșterea economiei ruse în 2023 va fi de 0,3%, în timp ce anterior se prevedea o scădere de 2,3%. 

Situație alarmantă în Capitală! Peste 5.000 de cazuri de infecții respiratorii acute și 150 de cazuri de gripă, înregistrate în ultima săptămână
Articolul anterior
Un bărbat a avut de suferit după ce i-a explodat soba din locuință
Articolul următor