Cel mai mare avion din lume, cu dormitor şi băie privată, a stârnit amuzamentul internauţilor

Cum arată cel mai mare avion din lume. De la nevoi militare la dormitor de LUX, baie privată. De ce a stârnit amuzament…

Cel mai mare avion din lume, intitulat Airlander 10, a stârnit un val de glume și ironii în rândul internauților și al turiștilor din cauza formei sale. Privit dintr-un anumit unghi, Airlander 10 seamănă cu un fund. Chiar și așa, avionul ar putea zbura, în curând, până la Polul Nord. Cu toate că inițial a fost construit pentru nevoi militare, acum are un dormitor de lux și baie privată, scrie www.bani.md.

Inițial, în 2010, avionul a fost gândit de armata Statelor Unite ca o modalitate de a monitoriza Afganistanul o dată la două săptămâni, dar proiectul a fost amânat pentru doi ani,.

Cu toate acestea, constructorul britanic a păstrat conceptul pentru momentul în care avionului îi va fi recunoscută valoarea. Și mare dreptate a avut, deoarece aeronava ar putea survola Polul Nord.

Airlander 10 este un avion hibrid, proiectat și construit pentru nevoile militare de transport, dar acum are un dormitor luxos cu baie privată, un bar și o zonă de lounge.

Avionul are o aripă auxiliară și o suprafață de coadă alimentată de patru elice cu motor diesel. Zboară atât prin ridicare aerostatică, dar și aerodinamică. Airlander se poate ține la o înălțime de 487 de metri, timp de trei zile cu 18 pasageri la bord, în afară de echipaj.

Airlander 10 este o aeronavă cu 100 de locuri despre care se estimează că va funcționa cu 75 % mai puține emisii decât un avion convențional.

Potrivit informațiilor, o călătorie cu noul tip de avion va dura puțin mai mult decât un avion obișnuit. Cu toate acestea, proiectarea interioară a acestuia este una suficient de plăcută pentru a petrece puțin mai mult timp acolo.

Şocant! Raperul Lil Nas X a postat fotografii în care pare să fie „gravid”
Articolul anterior
Noi alerte de călătorii pentru moldoveni
Articolul următor