Cel mai mare caz de pedofilie din Franța. Chirurgul acuzat că a agresat sexual aproape 300 de copii, condamnat la 15 ani de închisoare

Joel Le Scouarnec, un chirurg pensionar francez în vârstă de 70 de ani, acuzat că a agresat sexual în toată cariera sa 312 victime, inclusiv minori și adulți, iar mulți dintre ei erau pacienți internați în spital, a fost condamnat la închisoare pentru 15 ani, în ceea ce se cheamă cel mai mare caz de pedofilie din Franța, scrie Daily Mail.

Fostul medic a fost găsit vinovat de viol și abuz sexual într-un proces care a implicat patru victime minore, dar procurorii spun că există dovezi că ar fi abuzat până la 312 victime între 1986 și 2014.

În timpul anchetei, procurorii au găsit jurnale aparținând chirurgului în care detalia scenele de sex cu copiii. Poliția a găsit, de asemenea, peste 300.000 de imagini indecente cu minori, inclusiv imagini cu două dintre victime în procesul său. Anchetatorii mai spun că, sub acoperirea unor acte medicale, medicul a profitat sexual de copii imediat ce au fost singuri în camera spitalului.

După ce a recunoscut violul la procesul de la Saintes săptămâna aceasta, medicul, cândva respectat și tatăl a trei copii, a fost condamnat la închisoare și acum ar putea fi supus unui al doilea proces. În timpul verdictului dat joi de tribunal, Le Scouarnec a rămas nepăsător, ținându-și brațele încrucișate.

„A explicat că a avut multe regrete, fără a cere neapărat scuze. Știe că ceea ce a făcut este de neiertat”, a spus avocatul său Thibaut Kurzawa. Le Scouarnec a fost acuzat în 2017, după mărturia uneia dintre victimele sale, iar ancheta a descoperit rapid alte trei cazuri. Chirurgul mai fusese condamnat în 2005 la o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare pentru posesie de imagini pornografice cu copii.

sursa

Medic răpus de Covid. Soția i-a adus un ultim omagiu pe internet
Articolul anterior
1.522 cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante