Cel mai mare dovleac din Europa cântărește peste o tonă, un record mondial. Moldovenii au şi ei cu ce se mândri

Cel mai mare dovleac din Europa și din lume a fost prezentat duminică, 10 octombrie 2021, în orașul german Ludwigsburg, unde are loc unul dintre cele mai mari festivaluri din lume de acest gen. Dovleacul uriaș cântărește 1.217,5 kg – aproape cât o mașină obișnuită – și provine din Toscana, Italia. A fost produs de fermierul Stefano Cutrupi.

În urmă cu câteva săptămâni, în septembrie, Cutrupi stabilise recordul mondial cu același dovleac, care cântărea 1.226 kg. Diferența de greutate se explică prin faptul că după ce sunt culeși, dovlecii încep să se deshidrateze și să-și piardă din masă, scrie digi24.ro.

Locul al doilea în concursul de dovleci de la Ludwigsburg (landul Baden-Wuerttemberg) a fost adjudecat de un belgian. Dovleacul lui Mario Vangeel a cântărit 1.106,5 kg. Locul al treilea al podiumului i-a revenit francezului Mehdi Daho, cu un dovleac de 983,5 kg.

Potrivit presei franceze, Mehdi Daho a explicat că succesul său este rezultatul unei combinații de factori: cultivă legumele în sere mult mai mari decât cele obișnuite, folosește semințe care au fost supuse în prealabil unui tratament termic, asigură o irigație optimă și monitorizează foarte atent nivelului pH-ului pentru a controla aciditatea solului. Iată cum arată acești dovleci uriași.

Şi moldovenii au cu ce se mândri la cultivat bostani. În cadrul Festivalului „Bostaniada”, organizat luna trecută în satul Bălăbăneşti, raionul Criuleni, a fost expus cel mai mare bostan crescut în ţara noastră în grădina lui Vasile Spînu din satul Ratuş şi care cântăreşte peste 600 de kilograme.

Un nou tratament distruge tumorile canceroase la bolnavii în fază terminală. Experiența unui bărbat de 77 de ani
Articolul anterior
Cum vom putea da mâna cu cineva aflat la mii de kilometri depărtare. Hologramele devin tot mai populare
Articolul următor