Cel mai mare dovleac din Moldova a făcut senzație la Festivalul ,,Bostaniada”

Sâmbăta trecută, pe malul iazului din satul Bălăbănești, raionul Criuleni a avut loc Festivalul Dovleacului ,,Bostaniada”. Câștigătorul festivalului a devenit Vasile Spânu, un locuitor al satului Ratuș, care, pentru al șaptelea an consecutiv, a reușit să crească cel mai mare dovleac din Moldova.

separator
  Un adult nu poate cuprinde dovleacul gigant cu mâinile sale. Secretul creșterii dovleacului este un sistem care creează o rădăcină puternică. Pe măsură ce dovleacul crește, bărbatul îngroapă tulpina în pământ, ceea ce permite dezvoltarea unor rădăcini suplimentare. Un alt secret este polenizarea manuală.

 

Vasile Spînu este de profesie inginer mecanic. Dar de mulți ani s-a angajat în agricultură. Crește legume de vânzare. A devenit celebru în tot satul datorită pasiunii pentru dovleci.

În total, bărbatul are aproximativ 40 de soiuri de dovleac. Sunt aduși din toată lumea, comestibili și decorativi. La festivalul anual al dovleacului, bărbatul are întotdeauna cu ce surprinde publicul, scrie locals.md.

Prezentatoarea TV Stela Mikșanski și-a anunțat plecarea de la Canal 2
Articolul anterior
O vânzătoare din Anenii Noi a fost înjunghiată mortal la locul de muncă
Articolul următor
Alte articole interesante