Cel mai popular influencer TikTok este ambasador UNICEF. Khaby Lame are peste 162 de milioane de urmăritori

Creatorul de conținut Khaby Lame, devenit peste noapte senzația internetului, este cel mai nou ambasador din cadrul UNICEF, organizație care sprijină cauzele umanitare globale.

Născut în Senegal, crescut în Italia de la vârsta de un an, Khaby Lame a impresionat întreaga planetă prin clipurile sale pline de umor postate pe TikTok. Tânărul în vârstă de 24 de ani a început activitatea în timpul pandemiei, atunci când și-a pierdut locul de muncă din cauza situației sanitare.

De la un simplu operator CNC, Lame a ajuns în decurs de cinci ani să formeze o comunitate de peste 162 de milioane de urmăritori. Povestea sa de viață a impresionat atât de tare încât UNICEF s-a gândit să-i acorde statutul de ambasador al organizației.

Titlul onorific îi conferă lui Lame posibilitatea să adreseze prin intermediul canalelor sale de social media probleme de natură umanitară, pe care de altfel nu le-ar fi abordat, având în vedere conținutul distribuit.

„Mă simt onorat să fiu ambasador UNICEF. Am devenit parte dintr-o organizaţie care pune drepturile copiilor în fiecare zi mai presus de orice. Din propria experiență o spun, toți copiii au șansa de a prospera dacă li se oferă oportunitatea. Doresc să atrag atenția asupra problemelor globale cu care se confruntă aceștia și să găsim împreună soluții”, a declarat Lame.

Numirea a fost o surpriză pentru influencer, după ce a fost invitat de organizație să participe patru zile în Senegal la o conferință privind dezvoltarea comunităților locale prin tineri.

Abia după 20 de ani a devenit cetățean italian

Deși a trăit majoritatea vieții în Italia, cu excepția unei scurte perioade în care a fost școlit la Dakar, Khabi Lame a devenit abia în 2022 cetățean italian. Explicația pentru această situație vine înșuși de la artist.„Părinții mei au imigrat în Italia însă nu au aplicat niciodată pentru cetățenie, nici măcar pentru mine. Deși m-am născut în Senegal, mă simt italian. Nu aveam nevoie de o hârtie care să îmi spună asta, dar totuși, a fost necesar. Sper ca prin povestea mea de viață să pot inspira și motiva pe cei din jur să fie creativi și să reușească în tot ce își propun”, a mărturisit Lame.

În Arabia Saudită s-au încheiat negocierile dintre Rusia și SUA privind războiul din Ucraina

În Arabia Saudită s-au încheiat negocierile dintre Rusia și SUA privind războiul din Ucraina, care au durat mai mult de 12 ore, scrie Moldova 1.

Declarația comună a acestora ca urmare a negocierilor de la Riad va fi publicată mâine, a anunțat o sursă pentru RIA Novosti.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA: O pace durabilă între Rusia și Ucraina depinde de discuțiile tehnice din Arabia Saudită.

Numai după o încetare completă a focului între Rusia și Ucraina va fi posibil să se discute diferențele dintre părți și „ce va urma când va fi vorba de o pace durabilă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Tammy Bruce.

„Și singurul lucru care ne va duce la acel punct sunt conversațiile care au loc, discuțiile tehnice care au loc chiar acum în Arabia Saudită, conversațiile dintre președinți, manevrele, negocierile și conversațiile diplomatice. Acesta este singurul lucru la care ne gândim când vorbim despre ziua următoare”, a explicat Bruce.

Ea a spus că la Riad se discută despre un moratoriu asupra loviturilor din Marea Neagră.

„Scopul este de a restabili pe deplin activitățile comerciale pașnice în Marea Neagră”, a spus Bruce.

Au început negocierile ruso-americane la Riad privind un acord de încetare a focului în Ucraina.

Consultările dintre delegațiile Federației Ruse și Statelor Unite au început luni în capitala Arabiei Saudite, Riad, potrivit unor surse citate de agenția TASS și postul Al Arabiya. Întâlnirea are loc cu ușile închise, într-un hotel de lux, iar jurnaliștii au fost rugați de forțele de securitate saudite să părăsească zona, transmite BBC.

Negocierile vizează un acord de încetare a focului în Ucraina. Washingtonul speră ca, într-o primă etapă, să obțină un acord separat pentru oprirea luptelor în zona Mării Negre, iar abia apoi să ajungă la o înțelegere mai largă privind conflictul, scrie Reuters.

Rusia este reprezentată la aceste consultări de senatorul Grigori Karasin, fost viceministru de Externe, și de consilierul directorului Serviciului Federal de Securitate (FSB), Serghei Beseda, cunoscut pentru conducerea Serviciului 5 al FSB.

Discuțiile au loc la o zi după consultările americano-ucrainene desfășurate tot la Riad, unde delegația Ucrainei a fost condusă de ministrul Apărării, Rustem Umerov. Potrivit acestuia, discuțiile au fost „constructive și consistente”, vizând inclusiv chestiuni din domeniul energetic. La rândul său, președintele Volodimir Zelenski a declarat că dialogul a fost „destul de util” și că munca delegațiilor continuă.

Deocamdată, nu au fost comunicate detalii oficiale despre subiectele abordate în cadrul consultărilor ruso-americane, dar acestea vin într-un moment de intensificare a eforturilor diplomatice privind găsirea unei soluții pentru conflictul din Ucraina.

Se așteaptă ca întâlnirea să fie urmată de o nouă rundă de discuții între echipele americane și ucrainene, după ce oficiali din Washington și Kiev s-au întâlnit duminică, notează „The Guardian”.

Precizăm că această rundă de negocieri cu Rusia și Ucraina are loc în urma conversațiilor telefonice dintre Donald Trump și Vladimir Putin pe 18 martie și cu Vladimir Zelenski în următoarea zi.

De menționat că negocierile anterioare dintre SUA și Rusia au avut loc pe 18 februarie la Riad, Arabia Saudită, iar întâlnirea bilaterală a delegațiilor ucrainene și americane a avut loc la Jeddah pe 11 martie.

Ministerul Mediului vine cu precizări după protestul localnicilor din Anenii Noi, împotriva sacrificării a 65 mii de porci infectați cu pestă porcină

Ministerul Mediului a venit cu precizări referitor la situația excepțională din Roșcani, raionul Anenii Noi, după izbucnirea unui focar uriaș de pestă porcină la o fermă mare, care a generat proteste în rândul locuitorilor, informează unica.md.

”Înțelegem îngrijorările locuitorilor din satele Calfa, Calfa-Nouă și Roșcani, raionul Anenii Noi, și vă asigurăm că toate instituțiile responsabile sunt implicate plenar pentru ca procesul să fie sigur atât pentru oameni, cât și pentru mediu.

Terenul selectat pentru înhumarea porcilor este groapa de gunoi locală. Stratul de sol este preponderent lutos, cu o capacitate redusă de permeabilitate, ceea ce reprezintă prima barieră pentru a limita infiltrarea și contaminarea apelor subterane. Mai mult decât atât, perimetrul gropii pentru înhumare nu se află în zona de protecție a râului Bîc.

Procedura de înhumare se desfășoară cu respectarea strictă a normelor sanitar-veterinare naționale și internaționale. În cadrul procesului, se aplică straturi dezinfectante pe bază de clorură de var între nivelurile de depunere, ceea ce constituie o altă acțiune de limitare a riscurilor biologice și de mediu. De asemenea, gropile de înhumare au o adâncime cuprinsă între 6 și 9 metri.

Reprezentanții de la Administrația Națională „Apele Moldovei” și Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM), Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au mers, inclusiv ieri, la fața locului pentru investigații. Limitele gropii de gunoi au fost ridicate în plan pentru a proteja teritoriile învecinate și au fost instalate semne de delimitare a perimetrului. Zona roșie va fi îngrădită prin instalarea unui gard de protecție.

Instituțiile responsabile vor continua să monitorizeze regiunea pentru a se asigura că oamenii și mediul nu sunt expuse riscurilor.”, precizează instituția într-o postare.

Cazul fetei care a căzut de la etajul 5 al IMC: Poliția a pornit un proces penal

Poliția a inițiat un proces penal pe cazul fetei care a căzut de la etajul 5 al Institutului Mamei și Copilului. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției medicale, Maxim Cazacu, fata se simte mai bine, dar rămâne în continuare sub supravegherea medicilor, scrie unimedia.info.

,,Pe caz este inițiat un proces penal în cadrul căruia angajații poliției stabilesc toate circumstanțele și se acumulează material probatoriu”, a declarata ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului a declarat că „în cazul pacientei în vârstă de 16 ani se atestă o evoluție pozitivă a stării de sănătate”.

„La moment, aceasta este stabilă și conștientă. Totuși, pentru asigurarea unei monitorizări adecvate și continuarea îngrijirilor medicale specializate, va mai rămâne internată pentru cel puțin 2 zile în cadrul Departamentului de Anesteziologie și Terapie Intensivă”, a menționat Cazacu.

Pe data de 17 martie, o adolescentă de 16 ani ar fi căzut de la etajul cinci, din fereastra secției neurologie, la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc. Solicitat de UNIMEDIA, purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, a declarat că „pacienta a fost găsită în afara instituției cu diferite leziuni și traumatisme.”

Poliția nu a fost sesizată despre acest caz.

„Paradă planetară”: Toate cele 7 planete vor apărea pe cerul nopții într-o rară aliniere, ultima până în 2040. Când va putea fi observat fenomenul
Articolul anterior
Accident tragic la Edineț: Un tânăr de 27 de ani a murit pe loc după ce a ajuns cu mașina într-un șanț
Articolul următor