Cel mai scump cadou primit recent de președintele Maia Sandu

Administrația prezidențială a făcut publică lista Lista cadourilor protocolare pentru trimestrul III al anului 2021, primite de președintele Maia Sandu. Printre acestea se regăsește: un set de pahare, o brățară de argint, un set format dintr-un stilou și pix personalizat, un suvenir din cristal și altele, transmite deschide.md.

Cel mai scump cadou primit de președinte în trimestrul III al acestui an este un articol din sticlă suflată „Uovo a canne – Il Tricolore”, Venini-Murano, Veneția, handmade, dăruită de Sergio Mattarella, Președintele Republicii Italiene și costă 11.300 lei.

Printre articolele mai costisitoare se regăsește și o farfurie decorativă lucrată manual, din argint, Ioannidis 1890 Jewellery Athens, oferită de Nikos Dendias, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Elene și are prețul de 8 500 lei.

Farfuria este urmată de o brățară din argint, Negri Gioielli, dăruită de Roma Roberto Fico, Președintele Camerei Deputaților și costă 8 000 lei.

În listă se mai regăsește încă un cadou cu prețul de 8000 lei – un suvenir lucrat manual, din cristal, Cristalleries SaintLouis, dăruit de Jean-Ives Le Drian, Ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze.

Din partea președintelui României, Klaus Werner Johannis, Maia Sandu a primit un set dintr-un stilou și pix personalizat, Poenari Pen Company, preț 4 250 lei. 

Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, i-a dăruit Maiei Sandu Suvenir în formă de copac, lucrat manual, din sticlă, cu valoarea de 3 950 lei și un set 6 pahare din cristal, Julia Glassware, Polonia, handmade, cu valoarea – 1 400.

Maia Sandu a mai primit în dar cartea „Palazzo Giustiniani”, Roma, Senato della Repubblica, ediția l’Orbicolare, 2009 și partea Mariei Elisabetta Alberti Casellati, Președintele Senatului Italian și are valoarea de 2 000 lei.

Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei i-a dăruit președintelui moldovean un suport pentru lumânări, lucrat manual, meșter ucrainean Taras Dzyndra, cu valoarea 3 500 lei; un milieu brodat manual în stil național ucrainean – 2 000 lei; un set pentru cafea handmade  – 1 000 lei; un album de cântece ale interpretei Jamala – 1 000 lei; un album foto „Україна”, editura Vakler, 2019 – 650 lei.

Video! Imagini publicate de SIS care arată cum a fost înscenat pretinsul viol în dosarul lui Gheorghe Petic
Articolul anterior
Eliza Popa și Tudor Plăcintă: în video-urile lor haioase, se regăsesc majoritatea familiilor tinere din Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante