Cel puţin 31 răniţi în urma unui bombardament rusesc la Harkov

Cel puţin 31 de persoane, între care nouă copii, au fost rănite marţi în micul oraş Pervomaiski din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, au indicat autorităţi centrale şi regionale.

Cel puţin 31 răniţi în urma unui bombardament rusesc la Harkov

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a precizat că bombardamentul a avut loc în jurul orei 13:35, ora Kievului, şi că mai multe maşini au luat foc. Ferestrele de la opt imobile cu mai multe etaje s-au spart, transmite Agerpres.

Oficialul ucrainean a postat mai multe fotografii cu o clădire cu geamuri sparte, nori de fum negru, copaci carbonizaţi şi o maşină răsturnată.

„La ora 15:00, ştim că exista un număr important de răniţi: 31 de persoane au fost transportate la spital, între care nouă copii, inclusiv doi sugari, unul de un an şi celălalt de zece luni”, a precizat Andrii Iermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Rusia, care a declanşat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, nu a făcut deocamdată vreun comentariu cu privire la obiectivele bombardate la Pervomaisk. Dar, de regulă Moscova neagă că ar ţinti civili, notează Reuters.

Anterior, autorităţile ucrainene au raportat că un bărbat şi o femeie au fost ucişi la Herson, în sudul Ucrainei, în urma unui atac cu artilerie al forţelor ruse, potrivit dpa.

În acelaşi timp, bilanţul atacului rusesc cu drone de luni la Sumî, în nord-estul Ucrainei, a crescut la trei morţi şi 21 de răniţi. În urma acestui atac a fost lovit un bloc de locuinţe. Autorităţile din Sumî au decretat pentru marţi zi de doliu în memoria victimelor.

Lupte grele continuau să aibă loc marţi în jurul oraşului Bahmut din regiunea Doneţk (est), a indicat înaltul comandament ucrainean, potrivit căruia forţele ruse îşi concentrează atacurile de asemenea în zona localităţilor Lîman, Avdiivka şi Mariinka.

Ruşii au utilizat drone iraniene Shahed pentru a ataca infrastructura civilă în regiunile Sumî şi Doneţk (est), precum şi în Zaporojie (sud), conform acestuia.

În acelaşi timp, forţele ruse încearcă să împiedice înaintarea trupelor ucrainene în Zaporojie şi Herson (sud), zone unde au ţintit circa 30 de obiective.

În pofida unor succese parţiale, ocupanţii ruşi din Ucraina se confruntă cu deficienţe esenţiale, afirmă experţi militari britanici în raportul de marţi cu privire la evoluţia războiului din Ucraina, publicat de Ministerul Apărării britanic.

Unităţile ruse nu dispun de resurse suficiente şi duc lipsă de muniţie de artilerie, se arată în acest buletin actualizat al Ministerului Apărării britanic.

Ruşii au avut un parţial succes în încetinirea contraofensivei ucrainene încă de la început, în principal prin utilizarea masivă a minelor antitanc, se arată în raport.

„După ce au încetinit înaintarea ucraineană, forţele ruse au încercat apoi să lovească vehiculele blindate ucrainene cu drone de atac, elicoptere de atac şi artilerie”, se arată în raport.

Peste 5.300 de locuri bugetare, în universitățile din țara noastră
Articolul anterior
Rusia acuză Kievul că a lansat un atac „terorist” asupra aeroportului Vnukovo din Moscova
Articolul următor