Cele mai ciudate statui ridicate în cinstea celebrităților lumii

Cum arată cele mai ciudate statui ale celebrităților, vedeți mai jos. Sunt nereușite, dar continuă să fie accesibile pentru publicul larg.

Prințul William

Figura de ceară a prințului, creată de Daniel Drouet, se află în Galeria Stephen Friedman din Londra.

Melania Trump

O statuie din lemn a soției lui Donald Trump este instalată în Rozno, Slovenia, nu departe de casa ei. În ciuda „chipului” de nerecunoscut, rămâne în vogă.

Cristiano Ronaldo

Cu siguranță ai văzut deja acest monument amuzant ridicat în aeroportul numit după jucătorul de fotbal portughez, în Funchal. Există o asemănare, dar expresia feței este ciudată…

Steve Jobs

Amintirea unuia dintre fondatorii Apple este imortalizată într-un parc de afaceri din Budapesta. Nimeni nu pare să aibă grijă de statuie.

Michael Jackson

Statuia idolului pop ridicată la Rio de Janeiro.

Diego Maradona

În orașul italian Napoli a fost instalată o statuie a jucătorului de fotbal.

Kim Chen In

Liderul nord-coreean imortalizat cu o statuie de ceară în Shenyang, China.

Kate Moss

Statuia de aur cu chipul modelului britanic, într-o ipostază spectaculoasă, a fost numită „The Siren” de Mark Quinn și este instalată în British Museum din Londra.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip

Aceste statui ciudate au apărut într-una dintre fermele de lângă Windsor.

Sylvester Stallone

Un monument neobișnuit înfățișând actorul în rolul lui Rocky a fost ridicat în orașul Zhitishte din Serbia.

Jean-Claude Van Damme

Actorul a fost fotografiat cu monumentul său în timpul unei călătorii la Bruxelles.

Johnny Depp

Actorul este surprins să fie fotografiat cu un monument ridicat în tinerețe. Statuia a fost prezentată la Festivalul de Film din Serbia.

Arnold Schwarzenegger

Actorului i-a plăcut foarte mult monumentul ridicat în cinstea sa în Thale de lângă orașul austriac Graz, în patria lui Arni.

David Beckham

Statuia fotbalistului dintr-un parc sportiv din Los Angeles a fost în mod clar un succes pentru sculptor.

Bruce Lee

În Hong Kong a fost ridicată o frumoasă statuie de bronz a actorului, cu un portret excelent.

Un adolescent care și-ar fi satisfăcut poftele sexuale cu bunica sa riscă șase ani de închisoare

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr de 18 ani, de comiterea infracțiunii de „viol, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unui membru de familie” (art. 171 alin. (2) lit. c) Cod penal), informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale

Reieșind din actul de învinuire, la 28 decembrie 2023, în jurul orei 18:00, învinuitul, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a pătruns abuziv în locuinţa bunicii sale, amplasată într-un sat din centrul țării. Acolo, a imobilizat-o prin legarea membrelor superioare și a gurii şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei înaintate, a întreţinut cu ea acte și rapoarte sexuale neconsimțite.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii.

În privinţa învinuitului a fost aleasă măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile. Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 6 ani de închisoare.

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Se modifică regulile de intrare în Israel

Începând cu data de  1 august curent, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, scrie stiripesurse.md.

Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Până la 1 august,  sistemul are caracter pilot, iar odată cu prima zi a lunii august, va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL. Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

În perioada proiectului pilot, adică până la data de 1 august, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar după – verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei moldovenești.

În 2029, un asteroid uriaș se va apropia de Pământ. Ce se întâmplă, dacă se va produce un impact
Articolul anterior
Ea are 21 de ani, iar el – 59 și au apărut braț la braț la Festivalul Parus
Articolul următor