Cele mai fericite țări din lume, la un an de pandemie. Pe ce loc se află Moldova

Finlanda a fost desemnată, pentru al patrulea an consecutiv, cea mai fericită ţară din lume, potrivit unui raport al ONU publicat vineri, la un an după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemia de coronavirus, informează DPA și CNN, potrivit Agerpres.

Experţii au spus că „nu este o surpriză”, precizând că Finlanda „s-a clasat mereu pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte măsurile de încredere reciprocă care au ajutat la protejarea vieţilor şi a comunităţilor pe perioada pandemiei”.

Finlanda este una dintre cele 23 de state incluse în raport care au o femeie în fruntea guvernului. Acestea „au tins spre a favoriza o politică care să aibă drept obiectiv bunăstarea generală, iar din această perspectivă, sistarea transmiterii comunitare a reprezentat o alegere încă şi mai evidentă pentru ele”

Criteriile utilizate pentru evaluare au inclus Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, speranţă de viaţă sănătoasă, libertatea, precum şi felul în care este percepută corupţia la nivel guvernamental şi al mediului de afaceri.

Danemarca, Elveţia, Islanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Luxemburg şi Noua Zeelandă s-au clasat de asemenea printre primele 10 state. Statele Unite ocupă locul al 20-lea, Rusia al 77-lea, China al 85-lea, iar India al 140-lea.

Moldova se află pe a 65-a poziție în clasament.

La coada clasamentului care cuprinde 149 de ţări s-au aflat Rwanda, Zimbabwe şi Afganistan.

Medicul reanimatolog Victor Cojocaru a povestit cum a luptat cu boala Covid-19 fiind internat la terapie intensivă
Articolul anterior
Oamenii de știință cercetează noi teorii despre legătura dintre vaccinul AstraZeneca şi cheagurile de sânge
Articolul următor
Alte articole interesante