Cele mai frecvente greșeli comise la susținerea examenului pentru permisul auto

A pornit mașina cu o ușă deschisă sau cu centura de siguranță necuplată. Astfel de greșeli sunt adesea comise de către candidați la examenele de obținere a permisului de conducere. Datele au fost publicate într-un raport al Agenției pentru Servicii Publice.

Instructorii auto spun că cel mai adesea viitorii șoferi fac greșeli elementare din cauza emoțiilor. Candidații recunosc că înainte de examen își pierd firea. „Cel mai rău lucru este când îți iau documentele și te cheamă la birou”.

Potrivit unui raport al Agenției pentru Servicii Publice, unii șoferi începători greșesc nu numai pe drumuri, ci și pe poligon. Pentru erori, cum ar fi faptul că nu purtați centura de siguranță, examinatorii vor atribui puncte de penalizare. Instructorii de conducere auto repetă în continuare că trebuie să exersați cât mai mult posibil.

Cu toate acestea, chiar și cei mai buni cursanți pot pica examenul. De vină sunt emoțiile. „Am avut cazuri în care bărbații adulți care știau să conducă, s-au pierdut când au venit la examen”.

Psihologii au propriile sfaturi pentru solicitanții de permis de conducere. Aceștia recomandă candidaților să susțină examenul numai atunci când se simt pe deplin pregătiți, inclusiv psihologic. „Trebuie să facă față acestei situații. Să vină pe poligon, să examineze teritoriul. Apoi, să intre în mașină, dar să nu se miște până nu se calmează complet. Apoi, poți porni motorul și pune stăpnire pe emoțiile tale. Și așa de mai multe ori „, recomandă psihologul Sorin Scutelnic.

Conform statisticilor Agenției de Servicii Publice, anul trecut peste 21% dintre candidații la permisul de conducere au trecut examenele la prima încercare și peste 23% la a doua. Restul candidaților au susținut trei sau chiar mai multe încercări pentru a obține drepturile mult râvnite.

sursa: www.publika.md

În acest an, 1.097 elevi vor lua nota 10 din oficiu la examenele de bacalureat
Articolul anterior
Accident teribil. Microbuz de rută, avariat la Bălți. 8 oameni răniți
Articolul următor
Alte articole interesante